התלבטות ודילמה כייצד לנהוג בבעיה שלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

02/11/2016 | 23:55 | מאת: אריה

שלום ד'ר אני בן 57 עם י.ל.ד יתר שומני דם , היצרות 25% בקרוטיס, MVP ומטופל בטריטייס 5 שתיים ליום,ליפיטור, מיקרופירין 75, קרדילוק חצי מ 1.25 פעם ביום. מזה כמה שנים ידוע לי שאני סובל מפעימות מוקדמות, עלייתיות, וגם חדריות, היות ויש לי בראדיקדיה, לא טופלתי אז באף תרופה, לאחר שחזרתי לקרדיולוג שאבחן את זה עם תלונות שהפעימות המוקדמות מציקות לי, יעץ לי לקחת מינון נמוך של קרדילוג,חצי מ1.25 הייתי לוקח את זה בימים שממש הציקה לי התופעה, ועכשיו לסיבה בגללה פניתי לכאן, לפני כשנתיים היה לי מצב של PAF שעבר מעצמו כשהיגעתי למיון מיד פניתי לאותו קרדיולוג שהוא מומחה להפרעות קצב לב, והוא נתן לי טמבוקור 50 שתיים ליום וגם כדור קרדילוג 1.25 לאחר שהדופק היה בבקרים כ48 המליץ הרופא לקחת רק חצי כדור קרדילוג ,כלומר 0.6 מג עברו כבר כמעט שנתיים מאז ,לפני שבוע עשיתי א ק ג , לאחר שסיפרתי לרופא, שאחרי שאני לוקח את הטמבוקור והקרדילוג, אני מרגיש לא הכי טוב למשך מספר שעות, תחושה של כמו אי שקט, או "התרגשות", הוא שלח אותי לעשות אקג אצל האחות, ושם היה הדופק 43, הדופק עולה בזמן עמידה ישיבה או פעילות ל50+ ו60+ רופא המישפחה שראה את זה אמר לי להפסיק מיד את הקרדילוג או שזה יגיע לקוצב לב, אמר לי שאם אמשיך לקחת הכדור ארגיש חלש ומסוחרר, פניתי לקרדיולוג המומחה, עם האקג , וסיפרתי לו הוא מצידו אומר לי שאם הדופק נמוך מ40 אז זו בעיה, והוא לא היה משנה לי כלום בתרופות כרגע,והמליץ לבצע הולטר ואקו, אני גם הבנתי שיש לקחת קרדילוג אם לוקחים טמבוקור, כי אם יופיע שוב ריפרוף הוא יהיה מהיר מאוד או קטלני, הוא נתן לי המלצה לאקו לב והולטר שיהיה בעוד שבוע וחצי היום בבוקר מדדתי את הדופק עוד במיטה לפני שקמתי לפעילות כלשהיא , והוא היה 44, אני בדילמה קשה ומיתלבט, לא יודע למי לישמוע ומי צודק, האם להפסיק את הקרדילוג,כמו שאמר לי רופא המישפחה או להמשיך התרופות כרגיל כמו שאמר לי הקרדיולוג, אני פוחד שאם אפסיק הקרדילוג ויופיע הרפרוף שוב אכן יהיה קצב לב מהיר ומסוכן, מצד שני אני לא שש להגיע למצב של קוצב לב ואני בדילמה נוראית מאוד אשמח על דעה בעיניין שאולי תקל עליי את ההיתלבטות תודה מראש

שלום רב, אסור לקחת טמבוקור ללא קרדילוק. לכן, הדילמה שלך היא האם לקחת את 2 התרופות או להפסיק אותן לחלוטין. התשובה לזה מאוד תלויה בהרגשה שלך עם ובלי התרופות. הייתי מבצע הולטר לב ואקו לב כדי לבדוק שאין בעיה אחרת . לאחר מכן, הייתי מתייעץ עם הקרדיולוג לגבי הצורך ב2 התרופות. בהצלחה ד"ר ארבל

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)