מכשיר AICD

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

02/01/2016 | 09:47 | מאת: א.א

שלום רב, אבי בן 61 סובל כמה שנים מפרפור פרוזדורים אשר פוגע מאוד באיכות חייו. בעקבות הולטר שהושתל הודגמו הפרעות קצב חדריות מהירות מונומורפיות והומלץ על השתלת AICD. למיטב הבנתי מכשיר זה אינו קוצב "רגיל", כלומר הלב ממשיך לפעום באופן טבעי אך כשיש דופק מהיר מקבלים פולס חשמלי אשר מנטרל את המהירות. יש לי מס' שאלות: האם המכות החשמליות הללו מכאיבות למושתל? האם זה יכול להגביל אותו בתפקוד יום יומי כגון נהיגה וכו'? במה בעיקר יפגע אורח החיים של המושתל? האם פרפור הפרוזדורים ימשיך כבעבר?? האם לא קיים מכשיר שיכול לטפל במקביל בפרוזדורים וגם בחדרים? אשמח מאוד לקבל מענה בהקדם! תודה מראש ושבת שלום.

שלום רב, מכשיר AICD הוא דפיברילטור מושתל. זה מכשיר שמשתילים אותו כדי למנוע מוות פתאומי. לחולי לב, יש שכיחות מוגברת למוות פתאומי (דום לב). זו מטרת המכשיר. הוא לא ישפיע על הפרפור שלך. מכות חשמל הן משהו נדיר לרוב. אנשים רבים לעולם לא יקבלו אחת. מכה חשמלית מורגשת לפעמים. לרוב מודבר באי נוחות ולא בכאב. אפשר להמשיך עם החיים כרגיל כולל פעילות גופנית וסקס. לגבי נהיגה, צריך להתייעץ עם הרופא שלך. בהצלחה ד"ר ארבל

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)