מיפוי מוגה ומיפוי ספקט

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

01/01/2016 | 15:20 | מאת: ערן

שלום מה ההבדל בין 2 הבדיקות? הן מבחינת ההתוויות והן מבחינת הפרוצדורה עצמה ורמות הקרינה במיפויי לב יש 2 חומרים שעושים בהם שימוש, תליום וטכנציום. אני מבין שטכנציום הרבה פחות מסוכן מבחינת קרינה, אז למה לא עושים בו שימוש כברירת מחדל? זה משהו שהנבדק יכול לבקש מהצוות? מה הסיבה שלפני מיפוי צריך 24 שעות ללא קפאין? תודה רבה

טכנציום לא זמין כל כך בהרבה מרכזים ולכן משתמשים בתליום. זה לא לפי בקשה אלא לפי יכולות של המרכז. קפאין יכול לגרום לטעיות במיפוי לב ולכן מומלץ להימנע ממנו. מיפוי מוגה זה משהו שמשמש בד"כ לזהות תפקוד לבבי כללי. משמש בד"כ אצל חולים אונקולוגים לדעת מה תפקוד הלב (יש כמותרפיות שפוגעות בלב). מיפוי ספקט- משמש לזהות בעיה בזרימת דם ללב (היצרויות בעורקי הלב) מקווה שעזרתי שנה טובה ד"ר ירון ארבל

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)