האם יש אמת בסגולותיהם של רימון ושום?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

01/06/2016 | 17:39 | מאת: יונתן

שלום על השום ידוע כבר מזמן, על הרימון יותר בשנים האחרונות מדברים כמדומני שיש גם מחר של פרופ' מבית החולים רמב"ם בנושא. כל כך שהוא מוריד לחץ דם, כולסטרול, ועוד. האם יש אמת בדברים? מה התועלת הבריאותית שיש בזה? יש המלצה רפואית שכזו? ועל מה מדובר? על שיני שום שלמים לבלוע? כמוסות שום שקונים בחנות טבע גם טוב? וכן לגבי הרימונים, האם מיץ רימונים שקונים? (יש טבעי בקירור, יש גם בהקפאה) מה המינונים? תודה

הי, אכן יש עדיויות שהם יכולים לעזור. הנתונים הם בסדרות קטנות וללא השפעה ברורה על מניעת מחלות אלא על מטרות אחרות כמו הורדת דלקת, הורדת כולסטרול. לכן, אין המלצות רשמיות להשתמש במוצרים אלו כי גם ספורט, תה ירוק גינגר ועוד המון דברים הוכחו כיעילים למטרות כאלו. לא ברור אם זה שווה את הכסף. לגבי השימוש, לא ברור אם כמוסות זה כמו הדבר הטבעי. בקיצור, יש הרבה תחומים לא ברורים. רק טוב, ד"ר ארבל

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)