תוצאה של צנתור בגישה רדיאלית משמאל.

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

03/07/2016 | 22:18 | מאת: עוז

שלום רב, לאחרונה , עברתי צנתור בגישה רדיאלית משמאל. זאת בשל לחץ בחזה בזמן פעילות גופנית כמו הליכה ממושכת , שחייה ורכיבה על אופניים. בצנתור נמצאו הממצאים הבאים: 1. LMCA -הצירות קלה דיסטאלית. 2. LAD - ללא היצרות. 3. LCX - ללא היצרות. 4. RCA - טרשת והיצריות עד כ-40% בקטע האמצעי. בסיכום נכתב כי לא נמצאו היצריות משמעותיות בעורקים הכליליים. עדיין יש לי לחץ בחזה בצד שמאל ברכיבה איטית על אופניים או בפעילות גופנית אחרת. אודה מאד להתייחסותכם לתוצאות הצנתור וכן למקור אפשרי ללחץ בחזה להוציא סיבה לבבית. עוז

שלום רב, צינתור מסוגל להדגים את העורקים הגדולים של הלב (מעל 2 ממ). לפי התוצאות שלך, אין לך בעורקים אלו היצרויות ולכן גם אין צורך בהתערבות. מאידך, ייתכן ויש לך היצרויות בעורקיקים הקטנים אך בהם מטפלים רק עם תרופות. ממליץ לפנות לקרדיולוג לצורך בירור אם ניתן לשנות משהו בטיפול התרופתי שלי רק טוב, ד"ר ארבל

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)