בקשר לדפיקות לב חזקות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

13/07/2016 | 09:42 | מאת: אלי

שלום הנני צעיר בן 22 עם עקמת ועיוותים בחזה. מרגיש במנוחה בישיבה לעיתים קרובות את דופק הלב שלי,לפעמים דופק חזק מהרגיל שאני חושש שמשהו לא בסדר. עשו לי אקו לב במאמץ והפסקתי באמצע בגלל התעייפות,יצא תקין.האם יש צורך לחזור על אקו רגיל או שזה כלל בתוכו? האם כדאי לבצע גם הולטר לב או שהאקו מספיק?. האם זה בסדר שהחזה והבטן קופצים מהדופק? הדופק במנוחה אצלי בסביבות 80 ואחרי אוכל אף מעל 90 ומורגש יותר חזק,האם זה בסדר? (אין כאבים או הרגשות אחרות,רק דופק מורגש, אציין גם שלפני האקו הרגשתי דופק חזק) בבדיקת בולטת התריס יצא 0.75 שהבנתי שזו פעילות יתר.יתכן שהדופק בגלל זה?אין צורך לבדיקות נוספות? האם לפי תיאוריי יתכן הפרעות קצב שכדאי הולטר או שאין צורך?

שלום רב, קשה לדעת מה הגורם לדפיקות לב שלך. אך, הייתי ממליץ לשקול ביצוע הולטר. אם גם הוא יצא תקין, יש לשקול טיפול בבלוטת התריס רק טוב, ד"ר ארבל

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)