התייעצות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

18/03/2016 | 13:25 | מאת: עופא

שלום דוקטור, אני בן 53 חולה בסכרת סוג 2 במשך כשלוש שנים עם סיפור רטינופטיה סוכרתית (BDR) מטופל ב APIDRA,LANTUS, VICTOZA אך למרות זאת סכרת לא מאוזנת HBA1C 8.7 בנוסף לכך החמרה באי ספיקת כליות CR 1.84 ,UREA 63, K-5.2 ובאיסוף שתן אחרון של 24 שעות 4500 מ''ג חלבון ואני סובל מבצקות קשות ברגליים והרופא המליץ על פוסיד ובנוסף יש לי לחץ דם בלתי מאוזן שממוצע יומי עומד על 180\100 אני לוקח CADEX,NORMORESSAN ,NORMITEN אך הלחץ דם אינו מאוזן הרופא המליץ להוסיף LOTAN פעמיים ביום השאלה שלי האם אפשר לקחת פוסיד ולוטן כאשר יש ספיקת כליות ברמה הזאת והאם תוכלי להמליץ לי על כדור נוסף אני יודע לך מאוד

שלום רב, אתה מציג מקרה מורכב מאוד. בעיקרון, הוספת פוסיד תוביל לירידה בבצקות. בגלל הפחד שפוסיד יפגע בכליות, מקובל לעשות את זה עם מינונים קטנים ולאט לאט לעלות מינון עד שרואים יעילות בלי פגיעה בכליות. לא תמיד זה אפשרי. לגבי כדור נוסף, אין כדור קסם במקרה כמו שלך. הייתי מתחיל עם פוסיד. במקביל, הייתי פונה למומחה סוכרת לנסות להבין למה אתה לא מאוזן. איזון של הסוכר יוכל לעזור עם מצב הכליות בהצלחה ד"ר ארבל

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)