לאחר צינטור אבחנתי לקראת TAVI

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

02/07/2016 | 18:24 | מאת: משה

שלום רב, אבי בן 88 בעברו יל"ד ,פרפור פרוזדורים, לאחרונה קוצר נשימה ואורטופניאה, באקו לב-היצרות קשה של מסתם אאורטלי(שטחו 0.7 סמ"ר ומפל על פניו 104/69 ממ"כ עם תפקוד תקין של חדר שמאל)מטופל בקומדין. בצינטור אבחנתי לקראת TAVI הודגמה היצרות בחלקו המרוחק של העורק הכלילי השמאלי הראשי , בחלקו המקורב של העורק הקדמי היורד ובחלקו המקורב של העורק השמאלי העוקף, לכן ניקבע לו תור נוסף לצינטור לב טיפולי, שאלתי: ניגשתי לקרדיולוג בבקשה להחליף לאבי בן ה-88 את הקומדין לתרופה נוגדת קרישה מהדור החדש, הוא התלבט מפאת גילו, לבסוף החליף במקום קומדין -לאליקוויס 2.5 מ"ג בוקר וערב קראתי במאמר כלשהו אזהרה לגבי חולים אחרי מחלפת מסתם לב לגבי איסור לעבור לתרופות החדשות והטיפול המומלץ הוא עדיין קומדין, (במיוחד מטופלים עם מסתם מכאני) האם ידוע לך על מחקרים בנושא, האם עדיין כדאי להחליף לו הטיפול לאליקוויס?

שלום רב, השאלה שלך רלוונטית מאוד לאנשים עם מסתם תותב. לגבי מסתם מכאני, אין ויכוח שרק קומדין. לגבי מסתם ביולוגי (כמו TAVI), אין מחקרים על הנושא כעת. לכן, כל אחד עושה לפי שיקול דעתו. הרבה רופאים (גם אני) מעבירים מקומדין לתרופות החדשות בחולים אשר מתקשים לאזן את רמות הקומדין שלהם בהצלחה ד"ר ארבל

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)