טרשת עורקים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

04/01/2016 | 01:44 | מאת: ניר

שלום א. האם טרשת בעורקי הלב זה דבר הפיך? ב. יש דרך לנקות את העורקים? ג. מדוע בצנתור במקום ניפוח בלון וסטנט לא ניתן "לגרד" את השכבה שחוסמת? (אני בטוח שאם היה ניתן היו עושים, שאלתי היא באמת למה לא ניתן) ד. בבדיקות הדמיה של כלי הדם בלב, רואים חסימה בכל רמה או מאחוז מסויים? כי למשל על מיפוי לב קראתי שלא רואים חסימות של פחות מ 70 אחוז מהעורק. ה. מאיזו דרגה של חסימה יש לצנתר? כוונת השאלה לא במקרי חירום שאז חייבים, אלא אם למשל אדם עושה צנתור וירטואלי או מיפוי לב או צנתור אבחוני. באיזו רמה של חסימה יש צורך בצנתור טיפולי להרחבת העורק? תודה רבה

שלום רב, 1.ישנם מחקרים אשר מצביעים על אפשרות להפיכות מסוימת. בעיקר, הודגם עצירת התהליך. 2. השכבה שחוסמת היא בנויה בתוך דופן העורק. ניסיונות לגירוד שלה הובילו לסיבוכים במהלך הצינתור וחזרה של הסתימה במהירות באותו המקום 3. שאלה טובה. בצינתור- רואים היצרויות החל מ30%. במיפוי/מבחן מאמץ רואים היצרות אשר מורידות את אספקת הלב ללב. לרוב מדובר בהיצרויות של 50-70%. 4. לגבי היצרות- מקובל לשים סטנט מעל 70% היצרות. (יש לזה סייגים אשר הקרדיולוג שלך יוכל להסביר). רק טוב, ד"ר ירון ארבל

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)