אספירין

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

14/01/2016 | 01:22 | מאת: אלי

שלום 1. האם נכון שהגורם להתקפי לב/אוטם זה לא הצרות העורק אלא קרע ברובד הטרשתי של העורק שכתוצאה מכך נוצר תהליך של קרישת שם, והקריש דם הוא זה שחוסם את מעבר הדם וגורם לאוטם? 2. א"כ הסיכון להתקף לב קיים בלי קשר לדרגת ההצרות, וגם כאלו שבבדיקות כמו אקו במאמץ יוצא תקין, הם בעצם באתה דרגת סיכון כמו כאלו שסובלים מרמת הצרות קשה ואיסכמיה? 3. האם בכדי למנוע את הסכנה של התפתחות קריש דם במקרה של קרע ברובד הטרשתי ובעצם למנוע את התקף הלב התרופה אספירין מספיקה? והאם מינון מינמלי של 75 מ"ג יעיל לזה? מה בעצם ההבדל בין המינונים? תודה רבה

1.זה אכן נכון. קריש הדם שנוצר הוא שחוסם את זרימת הדם. לכן אנחנו נותנים מדללי דם (כמו אספירין) 2.לא מדויק. זה נכון שכל היצרות יכולה להוביל להתקף לב. ככל שההיצרות גדולה יותר, יש יותר סיכון למחלות לב. 3. זה נושא שנוי במחלוקת. כיום, מומלץ לאזן את גורמי סיכון של כל מטופל (עישון, לחץ דם, כולסטרול וכו'). מומלץ ליטול אספירין רק אם הוכח שיש לך מחלה טרשתית (כלומר היצרויות איפהשהו בגוף). הוכח שאספירין במינון של 75 מג מונע התקפי לב באותה מידה כמו מינון גבוה יותר אבל עם פחות סיכון לדמם מקווה שעזרתי ד"ר ארבל

15/01/2016 | 02:02 | מאת: אלי

שלום הרובד הטרשתי גורם להצרות שהולכת ומחמירה במידה ולא מטפלים בגורמי הסיכון, האם לזה הכוונה? בכל מקרה, ההצרות היא לא זו שמביאה להתקף לב אלא היא גורמת לתעוקת חזה והגבלה בפעילות, כלומר ההצרות היא סיבה לתלונות בעיקר ולא מסוכנת לכשלעצמה? לגבי הטרשת, יש אנשים מבוגרים (40+) שאין להם בכלל טרשת? בעצם כל בדיקות ההדמייה הרגילות שעושים כמו מיפוי ואקו במאמץ ויוצא תקין אין בהם בעצם אינקידציה לשלול אפשרות להתקף לב, אז מדוע הדעה הרווחת אצל אנשים שאם מבחן מאמץ או מיפוי תקינים אז אפשר להיות רגועים? מה ההבדל בין מי שחווה התקף לב למי שלא חווה מבחינת התועלת בטיפול באספירין? אני נוטל באופן קבוע אספירין במינון של 75 מ"ג כבר כמה שנים טובות בגלל המלצה של נוירולוגית עקב חשד שהיה לה בבדיקה נוירולוגית וכן קרדיולפין חיובי בבדיקת דם. אחדד את השאלה לגבי הקשר של האספירין בנוגע לקריש דם. העובדה שאני נוטל אספירין במינון נמוך תמנע בוודאות יצירת קריש דם במקרה של חלילה קרע ברובד הטרשתי? (שהרי הסכנה הקריטית היא הקריש שחוסם ולא ההצרות של העורק כתוצאה מהטרשת עצמה) תודה

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)