תופעות לא נעימות בשרירים,אולי בגלל שינוי מינון סטט

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

08/07/2016 | 02:25 | מאת: רמי

בן 60 MVP לפני שנתיים PAF היצירות קרוטיס 25% צד אחד, י.ל.ד יתר שומני דם הטיפול, מיקרופירין 75 טריטייס 10מג ליום טמבוקור 100 ליום , קרדילוק 1.25 ליום, ליפיטור 20 ליום לפני כ3 חודשים מינון הליפיטור הועלה ל 30 בעקבות עליה בLDL בהתחלה לא הורגשה שום תופעת לוואי, אך לאט הופיעו תחושות שונות בשרירים מזה כ3 שבועות הפכה ההרגשה לעייפות איומה, חולשה כללית, ועייפות עם כאב בשרירים בכל הגוף בעיקר ברגליים, תחושה בשרירים הדומה למה שמרגישים בשפעת, או כשהולכים הרבה ללא הפסקה,CPK לפני שבוע יצא תקין,לפני שבוע חזרתי למינון 20 ליום והתופעות ממשיכות למרות זה, השאלה האם השינוי הוא בגלל העלאת מינון הסטטין,אז כייצד מוודאים את מקור התחושות האלה? אולי זה מהסטטין ואולי לא, אם חושבים להחליף את הסטטין, האם יש להחליף ולהמשיך בנטילה באופן רציף בין 2 התרופות, הקודמת והחדשה, או שיש להפסיק את נטילת הסטטין ולראות מה קורה?ואחר כך לקחת סטטין אחר? האם הפסקה של שבוע - 10 ימים בנטילה, עשויה להביא להשלכות שליליות בפלאק בקרוטיס? האם מקובל להפסיק סטטין במקרה שיש תחושות בשרירים, או שלא? תודה רבה מראש

שלום רב, תלונות של כאבי שרירים אלו תלונות נפוצות. לצערנו, לא ברור מה המקור שלהם. אפשר להפסיק את הליפיטור ל10 ימים בד"כ ללא תופעות לוואי. אך מומלץ להתייעץ עם הקרדיולוג שלך כדי לקבל אישור פרטני עבורך בהצלחה ד"ר ארבל

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)