מועקה וכאבים בחזה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

08/02/2017 | 15:36 | מאת: אליה

שלום ד''ר ארבל. אזכיר לך אותי מכאן-https://www.doctors.co.il/forum-5213/message-2309/ אוסיף לך שבסופו של סיפור אותו מפענח הבדיקה החליט שאין יל''ד ע''י האקו מאמץ בלבד (אבל מה עם כל ההערות שהוסיף על RV heave ואוושה סיסטולית?) ולא עשינו צינתור אך מאז אני די אותו דבר ,בת 23 היום. אך בלילה שבין שבת לראשון קרה לי דבר מוזר וחריג מאוד. ללא כל סיבה כשישבתי וראיתי טלוויזיה התחלתי להרגיש כאב מעט דוקר ולוחץ בחזה ימין. בהתחלה לא שמתי לב לזה אך אחרי שעה-שעתיים זה הלך התגבר עם תחושת מועקה בכל החזה הימני מהסרעפת ומעלה עם תחושת קוצר נשימה קל, דופק מעט מוגבר מורגש (90) וסחרחורת קלה עם מעט צרבת בסוף. התקשרתי לייעוץ רופא בכללית ב2700 (כי זה היה כלכך יוצא דופן ופתאומי ובאמת כבר חשבתי שאולי זה לבבי) והרופאה אמרה שנשמע לה כמו גסטריטיס. ניתקתי אך תחושת המועקה המשיכה והתגברה עד שהלכתי לישון ובבוקר נעלמה. עוד השבוע הייתה צואה רכה שלא כרגיל וצרבות מסתוריות לעתים בחודש-חודשיים אחרונים. יש לציין שלקחתי השבוע 4 כדורי פרדניזון 20 מ''ג שנתן רופא ריאות בשל אסתמה לא מאוזנת לשבוע (ממשיכה ליטול). האם יכול להיות קשר לפרדניזון? האם זה נשמע ממקור של גסטרו או אולי יכול לרמז על יל''ד ריאתי או משהו לבבי? מעולם לא קרה לי דבר כזה. תודה

הי, לאור הרקע שלך , זה יכול להיות כל דבר. קשה לייעץ במצב כזה. ממליץ לך לפנות לבדיקת רופא קרדיולוג וגסטרו כדי שיתנו את דעתם ירון ארבל

08/02/2017 | 23:21 | מאת: אליה

מדובר הרי על צד ימין בחזה. כשהייתי אצל קרדיו' באותו עניין של יל''ד ריאתי (שניים שונים בבלינסון) הם "הזהירו" אותי לא להתקרב אליהם בכלל כי הלב שלי בריא ומצויין. אצל גסטרו כבר הייתי אבל הוא לא אמר אם נשמע לו שזה ממערכת העיכול.

10/02/2017 | 23:39 | מאת: אליה

.

זה נכון אבל עברו שנתיים. אם התלונות חוזרות על עצמן, הייתי פונה קודם לגסטרו ומשם ממשיך תתחילי עם בדיקות דם כלליות כולל תפקודי תריס דרך רופאת המשפחה

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)