החלפת מסתם אאורטלי בצנתור לבעלי סיכון נמוך

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

08/02/2017 | 11:09 | מאת: דניאל

אני בן 60 וסובל מהיצרות מסתם אאורטלי (0.4). ביקשתי לעבור החלפה בעזרת צנתור אך אמרו לי שהפרוצדורה הנ"ל מוצעת רק לבלי סיכון ניתוחי גבוה. האם קיים מרכז רפואי שמאפשר אותה גם לבעלי סיכון נמוך?

שלום רב, מכיוון שזו פעולה חדשה, אנחנו לא יודעים אם היא בטוחה באנשים צעירים. כלומר, אנחנו לא יודעים אם המסתם שמשתילים יחזיק מעמד במשך שנים כמו מסתם שמשתילים בניתוח לב. לכן היא לא מוצעת לאנשים צעירים באף מרכז. גם לא בעולם מצטער ד"ר ארבל

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)