מגבלות בבדיקות אצל בעלי עודף משקל

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

07/01/2016 | 01:37 | מאת: ישראל

שלום האם יש הבדלים מבחינת יכולת הבדיקה ואיכותה בין בעלי משקל תקין לבעלי עודף משקל בבדיקות הדמיה של הלב בחשד לבעיה בעורקים הכליליים. השאלה נוגעת לגבי: צנתור וירטואלי אקו לב במאמץ מיפוי לב במאמץ ושאלה נוספת. האם הנושא של רמת הדופק רלוונטי רק בצנתור וירטואלי או גם במיפוי במאמץ ואקו במאמץ לרמת הדופק יש השפעה על הבדיקה ואיכותה? תודה רבה

שלום רב, בגדול, ככל שמשקל הגוף עולה, איכות התמונה יורדת ברוב הבדיקות ולכן גם רמת הדיוק של הבדיקה. דופק רלוונטי לCT. שאר הבדיקות, פחות רלוונטי בהצלחה ד"ר ארבל

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)