סילוק רובד טרשתי בצינתור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

04/10/2016 | 13:07 | מאת: יעקב

בבית החולים הר סיני שבניו יורק פרסמו כבר ב 2013 על חוט מצופה יהלומים הטוחן עד דק את הרובד הטרשתי שבעורקים סתומים. התהליך קצר כמו צינתור רגיל אולם מביא לסילוק החומר ששקע בעורקים. האם טכניקה זו התקבלה והיא בדרכה גם לישראל?

הי, זו טכניקה ישנה משנות ה80 אשר בשימוש בכל העולם כולל מישראל. היא נקראית ROTABLATOR. משתמשים בה במצבים אשר העורקים מאוד מסוידים ולא ניתן לפתוח את ההיצרויות בלי שימוש ב"מקדחה" זו. ד"ר ארבל

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)