סיטי לב עם קוצב - הורדת דופק

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

06/10/2016 | 18:40 | מאת: א.א

לום רב, אני שואלת לגבי אבי בן 61. יש לו מכשיר ICD וקוצב לב שהושתל לפניי כשלושה שבועות (יותר נכון לומר כי האבלצייה בוצעה לפני כשלושה שבועות). בבוקר שלפני ההשתלה חש כאבים חזקים בחזה, יד שמאל ובלסת. הוא ואמי דיווחו על כך לרופאים בבית החולים לפני שביצעו את האבלצייה אך הרופא החליט לעשות בכל זאת ואף לא ביצע אקג!!!!!!! רופא אחר המליץ לאבי לעבור סיטי לב צינתור וירטואלי. היום אבי הגיע לבית החולים ואמרו לו שהמכשיר שלהם יכול לבצע את הבדיקה עם דופק של 100 (הדופק שלי אבי 80-105, ונאמר לנו כי סי טי לב נעשה בדופק של 60) כך שאין צורך לקרוא לטכנאי שיוריד את הדופק, אך מצד שני נתנו לו זריקה שמורידה את הדופק... יצאנו מבולבלים מאוד מכל הסיפור וההתנהלות הדו סיטרית של הרופאים!!! מדוע הזירקו לו חומר להורדת הדופק כשיש קוצב? האם זה יכול להיות מסוכן? מה הסבירות שנגרם לאבי נזק בזמן האבלציה כשהתלונן מראש עם כאבים חזקים וסימנים מובהקים של התקף לב??? אנא עזור לנו לעשות טיפה סדר בבלאגן. מקווה שהייתי מספיק ברורה. תודה מראש!

שלום רב, מכיוון שיש לאביך קוצב לב, תרופה להורדת קצב לב לא יכולה לפגוע בו. אם קצב הלב יורד יותר מידי, קוצב הלב מתחיל לעבוד באופן אוטומטי. לגבי הצורך בצינתור וירטואלי , קשה לי להגיב כי לא ברורות לי הנסיבות בהתחלה. אנחנו עושים את הצינתור הורטואלי לחולים עם קוצב כל עוד הקצב נמוך באיזור 60-70. מקווה שעזרתי ד"ר ארבל

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)