צניחה של עלה הקדמי של המסתם המיטרלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

21/06/2016 | 01:10 | מאת: סאמי

ערב טוב יש לי שאלה אני בן 21 יש לי צניחה קלה שלהעלה הקדמי של המסתם המיטרלי ודליפה מינימלת במסתם (המטרלי ) חוץ מזה לפי בדיקת האקו שעשיתי הכל בסדר . האם זה מסוכן אם אני עושה פעילות גופנים ? .. האם המצב של המסתם יכול להחמיר עם הזמן או לא בהכרח ?? תודה

שלום רב, צניחה קלה זה ממצא מאוד שכיח אשר לא מדאיג במיוחד ולא אמור להגביל אותך בכלל. מומלץ פעם בכמה שנים לבצע אקו לב כדי לראות שזה לא מחמיר. רק טוב, ד"ר ירון ארבל

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)