הקשר בין ESES והפרעות שינה

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

14/10/2021 | 19:58 | מאת: הה

שלום רציתי לשאול, אחותי בת 9.5, סי.פי ואפילפסיה לא מאוזנת- כיום בעיקר ניתוקים. בעבר אובחנה עם ESES, אך בEEG האחרון היה שיפור ניכר. (לפני כחצי שנה) לאחרונה יש לה הפרעת שינה משמעותית- יש לילות שהיא יכולה להשאר ערה כל הלילה ולישון כשעה- שעה וחצי ביום. התחלנו לתת מלטונין ועוזר חלקית- הולכת לישון מיד וקמה מוקדם מאוד. מכיוון שהEEG שלה מאוד משתנים מפעם לפעם רציתי לשאול האם ההפרעת שינה עלולה להצביע על החמרה בESES? וכן, היא התחילה טיפול לפני כשנה בטלוקסה- האם ההפרעת שינה יכולה להיות תופעת לוואי של התרופה? היא מקבלת גם לוותרים ווימפט- האם ההפרעה יכולה להיות תופעת לוואי שלהם? תודה מראש

שלום רב הפרעת שינה יכולה לנסוע מהרבה דברים . חשוב לקחת אנמנזה מדוקדקת המכוונת לשינה , לשקול השפעה אפשרית של תרופות היכולות לעתים לפגוע בשלבים שונים באיכות השינה אך יש גם סיבות אפשריות אחרות יש מקום לשקול ביצוע מעבדת שינה במידה ואין הסבר ברור . בברכה ד"ר אלי הימן בברכה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים