קפיצות בשינה ברגליים

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

13/10/2021 | 08:55 | מאת: יונה

ילדה בת 9 וחצי מאוזנת כבר שנה בטגרטול.היו פרכוסים שהחלו לפני שנתיים בעיקר ברגל אחת .כל הפרכוסים היו מופיעים לאחר הירדמות או לפני התעוררות.בשבועות האחרונים נראה כי בזמן השינה יש קפיצות קלות ברגליים או בכף רגל.האם זה פרכוס או קפיצה ?תמיד מופיע לפני שנרדמת או לפני שמתעוררת.והאם אפילפסיה שמופיעה רק בשינה תעבור בעתיד?

שלום רב כולנו קופצים בזמן שינה ...במידה ודומה באפיון לפרכוסים האופיניים שהיו טרם התחלת הטיפול בטגרטול, יש מקום לברר זאת . במידה ולא, קרוב לוודאי חסר משמעות. יש כמובן להתייעץ עם הנוירולוג/ית המטפל/ת בברכה ד"ר אלי הימן

14/10/2021 | 12:15 | מאת: יונה

יש קפיצות ברגליים ובאצבעות מעין תזוזות בתחילת השינה ולקראת התעוררות וראינו בבדיקת דם היום כי רמת הטגרטול ירדה מ8.9 ל5.8.האם יש קשר בין ירידה בתרופה בדם לבין חזרת הקפיצות?

שלום רב אם מאוד דומה לאופי הפרכוסים שהיו בעבר , שווה לבצע EEG בחסך שינה ואף לשקותל וידאו EEG אם שונה, לרוב האנשים יש פה ושם קפיצות של הגפיים בזמן שינה ולכן לרוב חסר משמעות. בברכה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים