איך יודעים מה סוג האפילפסיה

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

18/10/2021 | 08:41 | מאת: מירב

איך יודעים מה שם האפילפסיה?פרכוסים בעיקר בגפים הופיעו פתאום בגיל 8 .כל הפרכוסים הופיעו 20 דקות לאחר שינה וחצי שעה לפני התעוררות.באיאיגי מופיע מוקד ימיני.האם מדובר במאפיינים לאפילפסיה רולנדית של הילדות שתעבור ?חשוב לי לציין כי בצפון אין מומחים לאפילפסיה ואנו נשארים מאחור בכל מה שקשור לידע רפואי

שלום רב הדבר החשוב ביותר בטיפול באפילםסיה היא אבחנה נכונה ובמיוחד: האם אכן מדובר באפילפסיה?, איזה סוג של אפילפסיה?, מה הסיבה לאפילפסיה? , מה הטיפול הנכון באפילפסיה הספיציפית?, האם מתאימה לתסמונת אפילפטית מוכרת וידועה?, האם ישנם מצבים נוספים המלווים את מחלת האפילפסיה?( כגון לקויות למידה הפרעןת שינה, הפרעת קשב, מצב רגשי לא תקין ועוד) התשובה לשאלות אלו תלויה בלקיחת היסטוריה רפואית כולל נסיבות האירועים , מעבר על תרשים ה EEG בעירות ובשינה , ולעתים בדיקות עזר נוספות. רק לאחר הפעלה של תהליך אבחנתי זה ניתן להגיע לאבחנה נכונה ובהתאם לטיפול מתאים בברכה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים