בירור תוצאת בדיקת eeg

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

10/08/2021 | 00:21 | מאת: רותם

היי הילדה שלי כיום בת שנתיים מאובחנת על הספקטרום כחלק מהאבחנה שלחו אותנו לeeg להלן התשובה שקיבלנו: תרשים ערנות ושינה חורגים מהתקין. בעירנות פעילות בי טמפורלית ריטמית דו"צ בלתי תלויה . בשינה: פעילות אפילפטיפורמית אינטראיקטלית בלתי שכיחה פרונטו טמפורלים דו"צ. איטיות בי טמפורלית דו"צ קלה בינונית בלתי קבועה בלתי תלויה. יש גם פיענוח ארוך יותר שאיני יכולה לכתוב כי זה בשפה רפואית. חשוב לציין שני דברים 1- הילדה לעולם לא היה לה א התקף אפילפסיה וכמובן שהנוירולוגית ילדים ראתה ושלחה למישהי מוסמכת כי לא ידעה לקרוא נאמר לי כי הילדה בעתיד תסבול מאפילפסיה והתחילה להסביר לי איך להתנהג בזמן התקף וכמובן בחיים לא חוותה שום התקף ברוך השם . וששאלתי אותה לא ידעה להסביר לי את התשובה . אשמח אם תוכל לעזור לי בנושא תודה רבה

שלום רב השכיחות של אפילפסיה באולוסיה - כ 1% השכיחות של הפרעה ב EEG באנשים ללא אפילפסיה כ 3% השכיחות של הפרעה ב EEG אצל ילדים עם רקע התפתחותי לא תקין גבוהה אף יותר אך אין זה אומר כי תתפתח אפילפסיה, אין לנו יכולת לנבא זאת ביחס לילדה בריאה עם רקע התפתחותי תקין , לילדה שלך עם ASD , סיכון מעט יותר גבוה לפתח אפילפסיה אך בסה"כ סיכון נמוך גם אם תפתח אפילפסיה בעתיד , החיים נמשכים ולא צריך כעת לדאוג על משהו שהסיכוי שיקרה אינו גבוה בברכה ד"ר אלי הימן

15/08/2021 | 00:08 | מאת: רותם

סליחה על השאלה הנוספת.. אבל עפ"י התוצאות מה זה אומר? שקיים אפילפסיה או שזה פשוט כחלק מהASD?

מנהל פורום אפילפסיה בילדים