איזה סוג אפילפסיה זו ?

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

29/07/2021 | 08:19 | מאת: ציונה

EEG אחרון הראה על פעילות רקע דומיינטית אחורית סימטרית של 8-9 לשנייה,מגיבה לפקיחת עיניים בתא קידמית סימטרית.נרשמה פעילות של גל 1 לשנייה במשך שנייה מעל איזור צינטרו פריטו טמפורלאי מימין הפעילות נראתה יותר תכופה בזמן שינה.לא נרשמה פעילות דומה מעל המספרה השנייה. בהמשך נרשם נימנום לאחריו שינה.שלבים I-II עם גלי VERTEX גלי K COMPLEX וכישורי שינה סימטריים וסינכרוניים. לסיכום פעילות אפילפטיפורמית מוקדית מעל אזור צינטרו פריטו טמפורלאי מימין. ילדה בת 9 המחלה התגלתה בגיל 8 פרכוסים רק בשינה או לפני התעוררות בעיקר ברגל שמאל לעיתים היה גם בפנים.באיזה סוג אפילפסיה מדובר?האם זה יעבור ?

שלום רב קרוב לוודא מדובר באפילפסיה מוקדית לא יכול לקבוע על סמך EEG בלבד האם יעבור. בברכה ד"ר אלי הימן

27/09/2022 | 22:00 | מאת: סיגל

על סמך mri ניתן לקבוע איזה סוג אפילפסיה ?

28/09/2022 | 08:40 | מאת: ד"ר אלי הימן

שלום רב אפילפסיה ניתנת לחלוקה לאפילפסיה כללית המתחילה בו זמנית בשתי ההמיספרות המוחיות לבין אפילפסיה מוקדית המתחילה במקום מסויים ומשם יכולה לערב איזורים אחרים. מדובר במקרה שלכם באפילפסיה מוקדית אפילפסיה אינה מחלה אחת אלא סיפטום היכול לנובע מסיבות רבות. לכן אין ביכולתי לומר לך אם יעבור או לא באופן זה. שנה טובה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים