קושי בדיבור ימים אחרי חבלת ראש ופרכוס - המשך

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

01/04/2021 | 11:53 | מאת: אימא ב

עוד שאלה בבקשה ממך ד״ר: אחרי חבלת הראש שהבן שלי עבר ולפני הפרכוס, הוא התחיל לגמגם ולהתקשה בהבעה מילולית עד כדי כך שהוא לא ידע לשלוף מילים מהזיכרון, התחיל לרעוד במיוחד ביד ימין ואחרי זה איבד הכרה , הקיא וקצת אחרי ההקאה חזר להכרה, גם אחרי חזרתו להכרה התקשה בדיבור ובזיכרון ובשליפת מילים, התאשפז ליום אחד ובוצע לו צילום CT שהיה תקין , לא היה דימום פנימי ולא שבר . עד היום עשרה ימים אחרי האירוע של החבלה והפירכוס עדיין אנו מרגישים שהוא מדבר בלשון כבדה, שיבוש קל בדיבור במיוחד בהתחלת משפט וסיומו כאילו הוא מדבר עם שיניים סגורות ולא מדבר ביחופשיות מלאה כמו קודם, האם זה קשור לחבלה עצמה בראש או יכול להיות תוצאה של הפרכוס או שניהם ביחד ? והאם זה עלול לא לעבור לו חלילה

שלום רב חשוב לברר את הסיבה לכך , לבצע EEG , לבצע בדיקה נוירולוגית מדוקדקת ולהבין מדוע הוא מתנהל כפי שהוא מתנהל? בברכה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים