קשר בין אפילפסיה והפסקת נשימה בבכי

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

12/10/2020 | 21:45 | מאת: אמא

שלום, יש לנו בן בן 11 עם אפילפסיה רולנדית. היום, אחיו בן השנתיים וקצת בכה בעקבות מכה שקיבל עד כדי עצירת נשימה-איבוד טונוס שרירים ופלבול בעיניים למשך כדקה שלאחריה המשיך לבכות וחזר לעצמו. אני מבינה שזו תופעה מוכרת ולא מסוכנת אבל בכ״ז בגלל האפילפסיה של האח חוששת יותר. האם יכול להיות קשר בין המקרים? והאם אכן לא צריך לייחס חשיבות להתעלפות הקצרה מתוך בכי של הקטן? תודה!

שלום רב תשובתי הכללית היא כי אין קשר בין עצירת נשימה בזמן בכי BHS לבין אפילפסיה רולנדית בברכה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים