כאבי בטן ובחילות בבוקר- ילדה עם אפילפסיה

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

29/08/2021 | 09:07 | מאת: יונה

ילדה בת 9 וחצי עם אפילפסיה (פרכוסים רק בתחילת השינה ובהתעוררות בעיקר בגפיים התחתונות צד שמאל) מגיל 8 מאוזנת בטגרטול מזה כ7 חודשים.מינון במזרק 20 בבוקר ו20 בערב.ישנם המון בקרים שהילדה קמה עם כאבי בטן ,בחילות,הרגשה לא טובה.האם זה נחשב פרכוס?שנית איך ניתן לשנות כמות של תרופה לכדורים על מנת שהיהיה לה יותר קל לשתות 20 מל במזרק כל בוקר וערב?

שלום רב יכולות להיות סיבות רבות לתלונות אלו,החל מתופעת לוואי של התרופה, לא חושב כי מדובר בפרכוס לילי , אך חשוב לבצע EEG בחסך שינה לוודא שאין הפתעות . יש אלטרנטיבות טובות לטגרטול במידה וגורמת להרגשה לא טובה בברכה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים