אפילפסיה של גיל הנעורים

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

27/08/2021 | 07:56 | מאת: טל

שלום רב. בני בן 13.5 אובחן עם אפילפסיה של גיל הנעורים. עבר פרכוס כללי גדול איבד הכרה אושפז בבית החולים. עבר סידרה של בדיקות ולאחר 2 e e g בחסך שינה נודע לנו שיש לנו אפילפסיה של גיל הנעורים. שאמורה לעבור תוך כמה שנים. הרופא אמר שאין צורך בטיפול תרופתי. הוא חייב להיות בהשגחה... שאלתי היא למה הוא חייב להיות בהשגחה?? האם התקף גדול ואיבוד הכרה מאפיין סוג כזה של אפילפסיה. אני מאוד מודאגת ולחוצה שנת הלימודים נפתחת.... והוא צריך השגחה... תודה

שלום רב אענה באופן כללי על שאלתך. אפילפסיה לרוב אינה מסוכנת אך אם מתרחש פרכוס בסיטואציה מסוכנת( רחצה בבריכה, ים,וכו') זה עלול להיות מסוכן הסיכון לפרכוס נוסף בילד/נער עם פרכוס ראשון ורקע רפואי התפתחותי תקין יכול להיות סביב 50% , קרי לא מבוטל .לכן חשובה השגחה בסיטואציות בהן אם יעבור פרכוס , לא יסכן אותו המטר של טיפול באפילפסיה היא למנוע פרכוסים, לאפשר לילד/ה ולמשפחה לחיות חיים רגילים, להגשים את החלומות, לאפשר למידה טובה תוך הפעלת שיקול דעת שנה טובה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים