ייעוץ לגבי ילדה שמאובחנת בטורט

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

14/01/2021 | 18:40 | מאת: ברוך

שלום,יש לנו ילדה בת 10 שאובחנה כסובלת ממחלת טורט.שמנו לב שהיא "מתנתקת" מאיתנו המון פעמים ביום .כמעט כל חצי דקה יש לה התקף של כ10-15 שניות שהיא מגלגלת עיניים ומזיזה את הראש במהירות מימין לשמאל וקורה הרבה שהיא בוהה באור למשך כמה שניות ומתנתקת ולא שומעת כשקוראים לה.קורה גם כמה פעמים ביום שהיא משמיעה מעין נביחות של כמה דקות ברצף ללא שליטה אך היא כן שומעת או מבינה מה אומרים רק ללא אפשרות להפסיק את ה"נביחות" .אנחנו מותשים מנסיונות להבין .כל רופא אומר משהו אחר אך לא מקדישים זמן להבין מה אנחנו אומרים.בבדיקה היא לא מתנהגת כמו שהיא בבית עם כל התסמינים .לאור הנכתב כאן נראה לך שזה בכלל לא טורט אלא אפילפסיה? אציין שלפני שנה היא עברה eeg תקין בלי קשר לתסמינים אלו כי הם לא היו ועברה גם mri ללא ממצאים

שלום רב מותר כי יהיו לעתים( לא המצב השכיח) יותר משתי אבחנות. לכן: חשוב לבצע בדיקת EEG איכותי הכולל עירות נמנןם ושינה טבעית מספיק ארוך כדי לתפוס אירוע אופייני . היה ותקין ( סביר כי זה המצב וכי לא מדובר באפילפסיה) , חשוב לייעל את הטיפול בטורט ובמיוחד טיפול התנהגותי קוגנטיבי ייעודי לכך לצד טיפול תרופתי מתאים בהצלחה ד"ר הימן אלי

מנהל פורום אפילפסיה בילדים