העלאת מינון אוספולוט?

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

13/10/2020 | 17:56 | מאת: אמא

בננו בן 11 עם אפילפסיה רולנדית, מטופל שנה וחצי עם אוספולוט. לפני תחילת לקיחת התרופה היו לו שני אירועים כלליים ואחרי שהתחיל לקחת היו לו 2 אירועים רק בפה שבעקבותיהם העלנו את מינון התרופה מכדור לכדור וחצי. בחצי שנה שהוא לוקח כדור וחצי לא היו שום אירועים ב״ה. לפני כחודשיים היה בביקורת ובeeg עדיין ראו מוקד. הנוירולוגית המליצה להעלות את המינון ל2 כדורים אם יהיה עוד אירוע או אם הוא כבר שוקל 40 קג. היום בדקנו והוא שוקל 45... אבל אני מאוד לא רוצה להעלות מינון כי: א. ב״ה לא היו אירועים על-אף המינון הנמוך ממה שמתאים ויש לי תקווה שהמחלה עברה ב. אני חוששת שלאוספולוט יש השפעה לא טובה עליו מבחינה רגשית - לא משהו דרסטי וקשה להוכיח... אשמח לשמוע דעתך וגם עד כמה זב נתון לבחירתנו או שמא אנו מסכנים אותו בהחמרת המחלה כי המינון לא מספיק תודה!

שלום רב הניהול של אפילפסיה בילדים אינו "שחור או לבן" וצריך להתייחס למאפיינים השונים של כל ילד וילד , כגון , לסוג האפילפסיה, גיל הילד, קיומם של תופעות לוואי , תרשים ה EEG . אים יש תופעות לוואי הפוגמות ב well being של הילד , יש לחשוב על טיפול אחר . אם האפילפסיה מאוזנת, צריך לטפל במינון הנמוך האפקטיבי . אם תרשים ה EEG חריג באופן שהרופא/ה המטפלת חושבים שנכון לנסות ללשפר אותו , לעתים זו תיהיה סיבה לגיטימית לעות מינון או לשנות טיפול בהצלחה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים