ניתוח callostomy לאפילפסיה עמידה

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

01/06/2021 | 19:41 | מאת: יוסף

האם ניתוח callostomy יעיל כשבוידאו EEG שבזמן התקף הפעילות היא פרונטו טמפורלי ימנית אבל יש פעילות אינטראיקטלית טמפורלית שמאלית .כיצד היחס לממצא כזה האם ניתוח בצד ימין להסרת המוקד יכול לעזור

שלום רב האינדיקציה לבצע ניתוח לניתוק של הקרפוס קלוזום היא כשא מדובר בפרכוסים עמידים לטיפול הפוגמים באופן ניכר באיכות החיים , פרכוסים אטונים וטונים שאינם מגיבים לטיפפול תרופתי ו קןצב וגאלי. לא אוכל להתייחס למקרה ספצפי היות ועלי להבין לעומק במה מדובר וזה לא המקום לעשות זאת . בדיקת EEG חשובה ובמיוחד דיקות וידאו EEG כמו גם בדיקות העזר כדי להבין באיזה סוג של אפילפסיה מדובר . בברכה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים