חבלה בראש וחשד לאפלפסיה

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

08/07/2021 | 06:17 | מאת: טלי

דר שלום רב, ביתי בת ארבע קיבלה מכה בראש בעוצמה לפני כחודש בדופן בצד ימין באותו הרגע לא בכתה הרמתי אותה והיא התחילה להתקשות עם הידיים והראש אחורה גילגלה קצת עניים ואז בכתה. לאחר מכן הכול היה תקין. כחודש אחרי היה לילדה חום 8.4 היתה ממש זרוקה בלילה פרכסה במשך כ4 דק מדא הגיע והחזיר לה הכרה. חולפים עוד שבועיים שוב חום 8.5 הילדה ממש צנחה לי במקלחת ובלילה שוב פרכסה תוך הוצאת קצף קצת כ3.5 דק מדא הגיע נתן קצת חמצן. יום למחרת שוב תחת חום 8.6 הילדה התקשתה כולה ורעדה בידיים וברגליים תוך כדי שהיא ערה אחרי כ2 דק אומרת לי אמא תעזרי לי והיא ממש נוקשה ועברו עוד כ30 שניות השתחרר והיא התחילה לבכות...היא ממש זוכרת את המצב שהיתה בו. עשינו ct יצא תקין ב"ה. בeeg ראו מידי פעם נרשמו זיזים פרונטוצנטרופאיאלי ימיני f4, c4 p4 (צד ימין הצד שקיבלה את המכה) הרופא נירולג המליץ להתחיל טיפול שהתייעצתי עם רופא בכירה וספרתי על המכה היא אמרה בוא נחכה ל mri. כרגע מחכים לmri. אני לא יודעת אם זה החרדות שלי אבל מרגיש לי שהיא בלילה לא ישנה הכי טוב .. השאלות שלי: האם זה יכול להיות זעזוע מוח? אני ממש חוששת מהטיפול התרופתי ומצד שני גם חוששת שחס וחלילה לא עושה טעות שלא מביאה לה, האם זה שראו זיזים בeeg הם יכולים להזיק? האם זה שהפרכוסים מלווים בחום אפשרי להביא תרופה רק ברגע שמזהים את החום? במידה וזה אפילפסיה איזה סוג זה נשמע? והאם יש סיכוי שיחלוף בע"ה? תודה רבה

שלום רב לא יכול להיכנס למקרה פרטי באופן כללי , חבלות ראש קלות אינן מלוות בסיכון לפתח אפילפסיה. אין הכרח להתחיל טיפול תרופתי לאחר פרכוס ראשון . ישנן נסיבות שונות שויובילו את הרופא/ה המטפל/ת להמליץ על טיפול לאחר פרכוס ראטשון אז זה לגופו של עינין פעילות אפילפטיפורמית בתדירות נמוכה בעירות ובשינה ( בעינים של מפענח/ת שמבינים EEG בילדים) לכעשצמה אינה שיקול להתחלת טיפול . שיקול זה נלקח בחשבון עם שיקולים נוספים בקבלת ההחלטה על המלצה או אי המלצה על התחלת טיפול בברכה ד"ר אלי הימן

08/07/2021 | 09:08 | מאת: טלי

בוקר טוב דוקטור, קודם כל תודה רבה על התשובה המהירה. לצערי כמו שתארתי למעלה היו שני פרכוסים ועוד התקשות בערנות. עוד אציין שחזרנו מהeeg בערב הילדה צרחה שלוש שעות והאוזן שלה גם בצד ימין ההתנפכה והתקמרה היינו בצרב רא דלקת אוזניים חריפה. האם יכול להיות שעצם זה שהיה דלקת זה שיבש את הא.א.ג ? ולפי מה שאני מבינה ממך שרואים בא.א.ג מידי פעם זיזים אפילו שזה במוקד אין צורך להתחיל טיפול רק להמשיך בירור ולקוות לטוב בע"ה? ושוב תודה רבההה

מנהל פורום אפילפסיה בילדים