נגישות
נגישות

פורום פסיכיאטריה

זה המקום להתייעץ עם רופא בכיר מהתחום הנפשי. ד"ר יעקב חרמון, מומחה בפסיכיאטריה של מבוגרים, משיב לכם בכל הנושאים והמחלות בבריאות הנפש של מבוגרים, כגון: דיכאון, חרדה, פסיכוזה, תרופות לבעיות נפשיות ותופעות הלוואי שלהן, אבחון והטיפולים השונים האפשריים, וכן על טיפולים לא תרופתיים המיועדים לטיפול במצוקה נפשית. המידע הניתן בפורום הינו כללי ואינו מהווה תחליף להתייעצות עם איש מקצוע!
4921 הודעות
4410 תשובות מומחה

מנהל פורום פסיכיאטריה

07/05/2019 | 19:48 | מאת: דני

שלום רב אני בן 31 גובה מטר 70 שוקל 86 בחודשים האחרונים היו לי כול מיני תופעות מוזרות שלא היו לי מעולם ככה ביום בהיר של תעוקת חזה במנוחה ובמאמץ דופק מהיר פתאומי במנוחה מספר רב פעמים של דופק מעל 100 ועד 130 פעימות לדקה שיצא סינוס טכיקרדיה ללא הפרעות קצב או הפרעות אחרות עשיתי תאק"ג באותו זמן שהיה .... דופק ממוצע 84-88 אקו דופלר תקין במנוחה ארגומטריה תקינה ללא איסכמיה אך כושר נמוך, הרבה סחרחורת ולחץ בראש שהיה לי . עברתי סיטי מוח אמריי מוח בדיקות דם תריסיות צילום חזה ועוד ועוד בדיקות בקיצור הכול תקין.. בעבר רצתי המון שנים בחודשים האחרונים לא... התחלתי ליטול קלונקס 0.5 כנגד חרדה שאלתי אליך איך אני חוזר לריצות ?אחרי כול התקופה הזאת שעברתי שלפי כול הבדיקות לדעתי אין בעיה הכול תקין יכול ליהות שזה בעצם חרדה הרי אם אתחיל לרוץ פתאום אחוש שוב דופק מהיר ומנגנון החרדה יעבוד מן הסתם. בעבר רצתי שנים ובכלל לא חששתי הייתי רץ שעה ברצף 3 4 פעמים בשבוע ולפעמים יותר הייתי בכושר שיא !! לא חששתי והכול היה בסדר. איך מתגברים על החרדה ? וחוזרים לרוץ ?חושש שבעת ריצה יהיה משהו אם הלב... אחרי התקופה הזאת ?הרי מן הסתם בעת פעילות הגופנית יכול לחזור סימפטומים של מה שהיה לי בחודשים האחרונים במנוחה החרדה ושאר הדברים אני ממש רוצה לחזור לרוץ לפי הבדיקות אין בעיה אבל הקטע המחשבתי החרדה המתח הייתי שמח לעצה שלך לדעתך........תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך פעילות גופנית מתונה הינה חשובה מאוד לבריאותך. על כן גש למומחה שיטפל במרכיב החרדתי שלך- זה אפשרי מאוד! בהצלחה!

בשבוע שעבר מיום רביעי עד אתמול בבוקר הרגשתי תופעות של התקף חרדה לאורך כול שעות היום. בימים ראשון ושני בשבוע שעבר נטלתי 0.25 מ"ג קלונקס במקביל ל-100 מ"ג סרטרליין, כאשר התחלתי במינון זה ביום רביעי לפני כשבועיים. לפני חודש כאשר התחלתי טיפול בסרטרליין, נטלתי 0.5 מ"ג קלונקס במשך שבועיים וחצי, ולאחר מכן כאמור הפחתתי על דעת עצמי ל-0.25 מ"ג. בעקבות התחושות הקשות מאוד שהרגשתי מיום רביעי שעבר עד ראשון בבוקר (לדעתי כתוצאה מהפסקת נטילת הקלונקס), הלכתי לרופאת המשפחה ושיתפתי אותה בדבר. היא יעצה לי ליטול 0.5 מ"ג קלונקס פעמיים ביום ולאחר מכן להפסיק בהדרגה. כמו כן ביקשתי ממנה הפניה לפסיכיאטרית המטפלת בי כדי שתקבל אותי לפני התור אצלה שנקבע בעוד שבועיים. בניגוד לעצת רופאת המשפחה, הפסיכיאטרית הורתה לי להפסיק את נטילת הקלונקס בבת אחת במינון של 1 מ"ג ליום, ביום שבו אתחיל ליטול סרטרליין במינון של 200 מ"ג ליום (בעוד כשבוע וחצי). יש לי רצון להפסיק את נטילת הקלונקס כי הבנתי ששימוש ממושך בה אינו מומלץ וככול שנוטלים אותה לפרק זמן ממושך יותר, יש צורך להעלות במינון. אבל אני לא יודע למי כדאי להקשיב, לרופאת המשפחה שאמרה לנסות להפסיק בהדרגה, או לפסיכיאטרית שאמרה להפסיק לגמרי את הנטילה של 0.5 מ"ג פעמיים ביום. יש לי תור אצל הפסיכיאטרית בעוד שבועיים, אבל רציתי לשאול ליתר ביטחון גם את רופאת המשפחה האם זה בסדר שאסמוך על דברי הפסיכיאטרית, אבל אין תורים קרובים אליה, רק בעוד שבועיים ובדיוק באותו יום שאני מוזמן לפסיכיאטרית. מה לעשות? אני מבולבל וחושש מאוד וקשה לי לקבל החלטה.

לקריאה נוספת והעמקה
07/05/2019 | 22:54 | מאת: דניאל מ.

מתקן חלק מהמשפט הראשון: בשבוע שעבר מיום רביעי עד יום ראשון בבוקר (קודם לכן נכתב "אתמול בבוקר").

10/05/2019 | 00:18 | מאת: דניאל מ.

ביום שלישי הצלחתי להיכנס ללא תור לרופאת משפחה והיא אמרה לי שכדאי לפעול ע"פ הוראת הפסיכיאטרית. אולם אני עדיין לא רגוע וחושב שאם אעשה כן התופעות הנוראיות שחשתי בסוף השבוע שעבר יחזרו (תסמינים של התקף חרדה לאורך כול היום המתבאים בדופק מואץ, בחילה, חוסר תיאבון, הרגשה שהדם לא זורם בצורה תקינה לכול חלקי הגוף, צמרמורת, רעד, בלבול, ערפול הכרה), מה שאומר שפיתחתי תלות בקלונקס, מצב שמפחיד אותי מאוד. האם זה בסדר להפסיק את נטילת הקלונקס במינון של 0.5 מ"ג פעמיים ביום בבת אחת לאחר נטילה של יותר מחדש? אציין שמיום רביעי העליתי את מינון הסרטרליין ל-150 מ"ג כמובן ע"פ הוראת הפסיכיאטרית, ומיום שישי הבא אמור להעלות ל-200 מ"ג וכאמור להפסיק לחלוטין את נטילת הקלונקס ולא בהדרגה. אני יודע שעליי להיצמד להנחיית הפסיכיאטרית אך הנושא מטריד אותי מאוד, גם כך אני אדם אובססיבי ופרפקציוניסט מטבעי המאובחן ב-OCD. בנוסף הפסיכיאטרית תתעצבן עליי ולא תהיה מוכנה לטפל בי אם לא אפעל ע"פ הנחייתה, היא גם דאגה לשדר לי זאת. בפגישה האחרונה איתה היא ממש התעצבנה עליי ונראה היה שהתייאשה מהניסיון לאזן אותי ואיבדה את סבלנותה כלפיי. עם זאת אינני מעוניין להכניס עצמי לטלטלה נוספת ולעבור לפסיכיאטר/ית אחר/ת, כי אני מטופל שלה כבר קרוב ל-7 שנים. אני נמצא ממש במלכוד ומבולבל ברמות מטורפות בעניין כול סוגיית השינויים התרופתיים הלא מעטים שאני עובר כבר חצי שנה. לא מצליח לראות את הסוף וחושש שאהיה שפן ניסיונות של תרופות לעוד הרבה זמן, עד שאמצא את הטיפול המתאים אם בכלל.

10/05/2019 | 18:37 | מאת: דניאל מ.

סליחה על ריבוי ההודעות והשאלות... עקב התחושות המוזרות והמפחידות מאוד שעברתי בסופ"ש שעבר כתוצאה מהפסקת נטילה מוחלטת של קלונקס 0.5 במשך שבועיים וחצי ויומיים נוספים של נטילת 0.25, חשבתי שיהיה נכון לבנות תוכנית גמילה איטית ומבוקרת. בעוד כשבוע אני אמור להעלות את מינון הסרטרליין ל-200 מ"ג שלפי דברי הפסיכיאטרית זהו המינון הטיפולי והמקובל במצבי (דיכאון, OCD), וחשבתי שמיום זה אחל להפחית את מינון הקלונקס שנוטל מיום ראשון האחרון (0.5 בבוקר ו-0.5 בבוקר) ברבע כדור ולהמשיך כך כול שבועיים, דהיינו כול שבועיים להפחית ברבע כדור עד להפסקה מוחלטת של נטילתו (לפי החישוב שלי התהליך עשוי להימשך כשלושה וחצי חודשים). אני חושב שזה רעיון טוב, למרות שזה תהליך ממושך שמצריך הרבה תשומת לב וזהירות. מה דעתך בעניין? אם אעשה כן אצליח באופן סופי להיגמל מקלונקס? האם כדאי לשתף את הפסיכיאטרית בתהליך? או שעדיף שאגיד לה ש"הפסקתי בבת אחת כפי שהצעת לי כשהגעתי ל-200 סרטרליין"? למרות שאינני בעל מקצוע אלא רק מטופל, אני חושב שהרעיון שלי יהיה הרבה הגיוני ובטוח. בזמן האחרון אני מתעמק בנושא הבנזודיאזפינים ועד כמה הם עלולים להיות מסוכנים בשימוש ארוך טווח של יותר משבועיים. אני בשום אופן לא רוצה להיות מכור לשום כדור מהסוג הזה אחרי מה שחוויתי בסופ"ש שעבר. ולכן קיבלתי את ההחלטה להפסיק בהדרגתיות, כול שבועיים ברבע כדור. אשמח לחוות דעתך המלומדת, ויותר מכך אשמח שתאשר לי להתחיל בתוכנית הגמילה ושתהיה עבורי נכונה ומתאימה.

11/05/2019 | 23:51 | מאת: דניאל מ.

החלטתי שיהיה נכון יותר להפחית בחצי כדור כול שבוע, עד להפסקה מלאה. זו תהיה הדרגתיות מתאימה ובטוחה לדעתך? כי להפחית כול שבועיים ברבע כדור זה נראה לי יותר מדי מוגזם וכמובן שזה ייארך זמן רב יותר ואין לי כבר סבלנות, רוצה להפסיק כמובן בהדרגתיות אך גם לא בהדרגתיות "צולעת" מדי.

שלום לך כדאי להגמל עם ליווי רפואי. ככלל כדאי לרדת במדרגות של רבע מיליגרם קלונקס כל שבועיים. בהצלחה- זה חשוב להגמל מקלונקס!

ראה למטה

ראה למטה!

למטה

שלום אני סובלת ממתח חזק וחרדה בעבר ניסיתי ציפרלקס ןהפסקתי עקב הבחילות לאחרונה ניסיתי לוסטרל בהתחלה היה בסדר אבל אם העלה במינון שוב בחילות קשות הציעו לי מירו... אך אני סובלת גם ככה מעייפות קשה יש לי תינוקת ואני קמה בלילה ועייפה רוב היום מה היית ממליץ לי שאין לו תופעת לוואי של בחילות? האם רמוטיב יעיל? אשמח להצעות לתרופות אחרות כמובן שאחכ אתייעץ גם אם פסיכאטר לפני שאקח משהו תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך ההצעה שהציעו לך הינה מצוינת-תלכי על זה ותהיי סבלנית! תרגישי טוב!

שלום דר לוקחת חצי מירו בערב לפני שינה להרדם כי בשל רפלוקס פונקציונלי לא יכולה לישון ולהדם לבד גם בשל דכאון וחרדות מתעוררת ממנה כעבןר שעתיים עם חרדה וחייבת לקחת חצי לוריבן להמשך שינה הבעיה שאולי השילוב הזה גורם לי לחוסר יציבות ההליכה הופכת לכבדה כמו הליכת פרקינסון השרירים נחלשים קשה ללכת יד נימכ

לקריאה נוספת והעמקה

האם את בהתחלת הטיפול של המירו?

דוקוור אני לא בתחילת הטיפול לוקחת כבר שנתיים אבל ערב אחד לאחר לקיחה והליכה לישון שתי הרגליים התקשו ומאז יש לי נימול בשתי הרגליים באצבעות וגם ההליכה הפכה לכבדה איטית לא יציבה כמו שכורה הליכת פרקינזון זה התפתח לאט הציפרלקס יכול גם לגרום לזה או הלוריבן?

שלום רב, אחי הגדול בן 28 מוגדר כפיגור קל. בחודשים האחרונים החלו אצלו התנהגויות קנאה קיצוניות בעיקר כלפי 2 מאחיו. נניח הם יוצאים לבלות עם חברים, הם חייבים לדווח לו 24 שעות ביממה לאן הם הולכים? מתי הם חוזרים? ומה הם עשו? אם הוא יגלה נניח שהם יצאו לאכול עם חברים שלהם ולא הזמינו אותו, זה יגרר למריבות וצעקות ומשהו לא נורמלי, אין מצב שהוא לא משתתף ב"חגיגות" מבחינתו. הוא יכול להתקשר אליהם למעלה מ- 10 שיחות ביום. זה מצב מאוד מתסכל גם כלפי אחים שלי וגם כלפי שאר המשפחה עד כדי כך שנאלצים להסתיר ממנו דברים מהפחד שיתעצבן. מה עושים במצב כזה? כל שיחה איתו על זה גוררת צעקות וטענה שאנחנו תמיד מגנים על אחרים ולא עליו, אי אפשר לדבר איתו כמעט, רק אחרי שיחות ארוכות אולי משהו נקלט אבל חוזר יום למחרת אותו דבר. איזה טיפול מוצע במקרים כאלו? האם יש איזהשהו טיפול תרופתי? תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך ישנם טיפולים תרופתיים וישנם כאלה התנהגותיים . הכל לפי המקרה ועל כן יש צורך לבצע הערכה. ממליץ שתגשו להערכה.

היי, אני עייפה תקופה ארוכה זה כמובן משתנה לפעמים לא. אבל בגדול אני מרגישה שאין לי כח ואני לא נמרצת. אני לא אנרגטית למרות שאני רוצה להיות. לפעמים אני מרגישה שאני מתעייפת מהר ובא לי לישון.( למרות שישנתי בלילה) ולפעמים שאני מחוץ לבית ואני מאוד אוהבת ללכת מה שנפסק.. אני מתעייפת ממש מהר חולשה. אמרו לי שזה נגרם ממשהו נפשי. הייתכן? אני לא מרגישה דיכאונית אני כן מוטרדת.

לקריאה נוספת והעמקה

כדאי כמובן לעשות בדיקות דם כלליות ומשם להמשיך.

05/05/2019 | 14:11 | מאת: אילה

שלום רב אני לוקחת וייפאקס 75 xr מספר שנים כעת הוסיפו לי נטילת אספירין 100 מ״ג וכדור סטטינים 40 המ״ג האם מותר לקחת אותם יחד עם וייפאקס? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט כן.

04/05/2019 | 20:54 | מאת: יובל

שלום דוקטור. סליחה מראש על אורך השאלה. אני בן 25 וסובל מגיל קטן מחרדות שגורמות לחוסר תפקוד כללי ועקב זה דיכאון. חלק מהחרדה היא לגבי להתחיל טיפול חדש כי לקחתי בעבר תרופות שעשו לי רע יותר (וולבוטרין) ניסיתי ציפרלקס רסיטל ולא כ''כ עזר. הבנתי שפקסט הכי מרגיע אבל מאד משמין וגם ככה אני סובל מהשמנה וסוכרת. הרופא המליץ על ויאפקס אני נורא מפחד להתחיל כי שמעתי שתסמיני הגמילה קשים ביותר ואם לא לוקחים יום אחד אז זה מורגש ביותר ומעלה לחץ דם . אציין שלחץ הדם שלי 150/90 ודופק 130 במנוחה. אני עובד עצות מה אתה חושב שהכי מתאים לחרדה כל הגוף שלי בסטרס כל הזמן מה יכול לעזור לי ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך ראשית צריך לאזן לך את לחץ הדם ללא קשר לכדור נגד חרדה. בכל מקרה החרדה ממנה אתה סובל מכשילה אותך באיזון התרופתי הנוכחי. כדאי לחשוב על תרופות כמו מירו. שעשויות לסייע לך. תרגיש טוב!

04/05/2019 | 15:18 | מאת: הסובל

אני סובל ממתח נפשי ולחצים שמשתקות אותי כבר מעל שנתיים אני בטיפול תרופתי של 90 סימבלטה ו250 לוסטרל ורבע כדור אדרונקס השאלה עד כמה ניתן לעלות עם הלוסטרל או שכדאי להחליף לשילוב אחר כמו סרוקסט וסימבלטה כי יש הטבה חלקית אבל עדיין לא מאוזן וכל שינוי כרוך בתופעות לוואי לא קלים אשמח לתשובה .

לקריאה נוספת והעמקה

כדאי לחשוב על תרופה מקבוצה אחרת.

03/05/2019 | 20:21 | מאת: דני

רציתי לשאול אם תוסף 5 htp טוב לחרדה ודיכאון ?

לקריאה נוספת והעמקה

אכן כן.

שלום דר אני לוקחת ציפרלקס 5 מג כבר שנה לא עוזר כל כך לחרדה ולדכאון ןקשה לי לעלות במינון מה שכן גורם לי למיעוט שתן זה קשור לתרופה לבעיות הליכה אי יציבות הליכה איטית השרירים כאילו נחלשו גם נפיחות ברגליים גם תחושת נימול ברגליי האם יתכן שהציפרלקס אחראי לזה? וכמובן בעיות עיכול צרבות מלאות בקיבה

לקריאה נוספת והעמקה

קחי תרופה אחרת!

02/05/2019 | 21:17 | מאת: קטיה

אני מטופלת בתרופה נגד חרדה אך רמות החרדה שלי עלו בזמן האחרון בעקבות אירוע ל לא נעים בחיים.לא כל כך רוצה החלפת כדור או הוספת מינון . קראתי ברחבי הרשת שתמיסת קלציום מגנזיום יכולה לעזור שזה תוסף תזונה עם אפקט הרגעה מאוד גבוה ואף יכול להיות תחליף . השאלה שלי האם זה נכון ואם אפשר לשלב עם התרופה שאני לוקחת וגם איך מומלץ לצרוך את המוצר? הבנתי שיש אפשרות בתור קפליה מוצקה בתור אבקה שמכינים ממנה תמיסה. בעצם מה הדרך לצרוך את זה בצורה שתשפיע הכי טוב ובאמת יעזור עם החרדות?

לקריאה נוספת והעמקה

ישנה קפליה לשימוש יומי שזה בעצם כתוסף מזון- אם זה יעזור אז מצוין לך!

01/05/2019 | 14:07 | מאת: שי

שלום רב, בן 20 פלוס, נוטל את הכדור מזה 8 שנים במינון 150 מג. לאחרונה הבנתי שזה גורם לי להזעת יתר והורדתי מינון ל75 מג, אך לא חל שיפור בעניין. האם היה אמור לחול שיפור או שרק בהפסקת הכדור לחלוטין? ברור לי שאני אמור לעשות את תהליך הגמילה בהוראת רופא, אבל אבקש מאוד התייחסות לעניין הכדור וזיעת היתר. תודה מראש,שי.

תופעת לואי מוכרת וידועה. אפשר לחשוב על החלפת התרופה תרגיש טוב!

30/04/2019 | 18:55 | מאת: רעיה

שלום אני בת 42 בי פולארית מאובחנת 12 שנה ונוטלת רידזין 40 מג ולמיקטל 200 מג. אני יציבה עם התרופות ואין תנודות מצב רוח קיצוניות. אני מרגישה שבשנים האחרונות אין לי רגשות כמו פעם, פחות מתרגשת מדברים, פחות אמפתיה, פחות נהנת, פחות פוחדת, פחות שמחה ומתלהבת ואפילו מרגישה שאהבתי לילדיי פחתה או שאני לא מרגישה אותה. כאילו הראש והלב לא מחוברים. אני כן מבינה שמצבים מסויימים הם מהנים ושמחים, אבל רוב הזמן אין להם קשר ללב. המצב הזה מעציב אותי מאוד, אבל לא מצליחה לבכות ולחוש את הכאב בלב. אציין שעברתי בגיל 3 פגיעה מינית ושוב בגיל 30. זה היה מודחק בזיכרון ואני מנסה לשייך את זה למצב הרגשי שאני נמצאת בו היום. אציין שכם בגיל 27 חוויתי שברון לב שלדעתי גם השפיע מאוד ואף הביא אותי לדיכאון הראשון שחלף מעצמו. שאלתי היא האם תרופות פסיכיאטריות שאני לוקחת גורמות לקהות של הרגשות שלי למיסוך רגשות שאני שואלת עליהם?

לקריאה נוספת והעמקה

אין לי דרך לומר ללא בדיקה. כדאי לחשוב על שינוי תרופתי. תרגישי טוב!

30/04/2019 | 13:17 | מאת: רעות

שלום, לפני כשבועיים הפסקתי באופן הדרגתי עם הציפרלקס (בידיעת הפסיכיאטר) לאחר לקיחת הכדור באופן קבוע לאורך הרבה שנים יחסית. בשבועות האחרונים התחלתי להרגיש דפיקות לב מהירות, קושי בנשימה ואז לאחר מכן התחילה להתלוות לכל אלה תחושת עייפות נוראית, קושי להירדם בלילה, תחושת מוזרות בראש . אני התחלתי לטפל באמצעים טבעיים דוגמת רודיולה, be positive , ובנוסף בי קומפלקס 50 ומשלבת טיפולי רפלקסולוגיה וטיפול רגשי (את שני אלה גם שילבתי במהלך הטיפול התרופתי) והטיפול הרגשי אכן מצליח לשנות אצלי לאט לאט את התפיסה. אני מרגישה פחות או יותר בסדר, אך פיזית מרגישה שקשה לי לתפקד בגלל כל תופעות הגמילה הללו. האם הן יחלפו? תוך כמה זמן ? והאם האמצעים הטבעיים שפירטתי עשויים להקל על תופעות הגמילה ולהביא להטבה במצב ולשיפור אורך החיים שלי? חשוב לי לציין שעם הציפרלקס מאוד סבלתי לאור כל תופעות הלוואי של הכדור ולא יכלתי לקיים אורך חיים נורמלי, וללא הציפרלקס אני מרגישה שאני מתחילה לחיות מחדש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אינני בטוח שהתופעות הללו הינם של ה׳גמילה׳ יתכן ומדובר בחזרה של הסימפטומים המקורים שבעטיים התחלת את הטיפול. שווה לבדוק!

בתי מקבלת זריקה של. קלופיקסול 200 פעם בשבועים. ביקשנו מהפסיכיאטר שמטפל בה זריקה לחודש. (שמענו בכנסים שאנחנו הולכים אליהם על אפשרות של זריקה לטווח ארוך) הפסי' רשם לה זריקה של 300מ"ג לשלושה שבועות. כשבאתי לרופאת המשפחה התברר שאין זריקת קלופיקסול של 300מ"ג יש רק זריקה של 500מ"ג. האם יש זריקה אחרת בעלת אותה פעולה שמתאימה לחודש/חודשיים/שלושה?

כדאי לעבור לתרופות מהדור החדש שיש להם טווחים שדל חודשים

29/04/2019 | 07:17 | מאת: דני

שלום שמי דני ,אני בן 42 ומטופל כ 15 שנה פסיכיאטרית. התרופות שלי כיום הן: 600 מג סוליאן 90 מג סימבלטה 5 מג אריפליי 300 מג וולביוטרין 70 מג ויואנס או 30 מג מיקס אמפטמינים (זה משתנה מתקופה לתקופה). שאלתי היא האריפליי במינון זה של 5 מג אני יודע משמש כמחזק תרופות אנטי דיכאוני/חרדה לפחות חלק מהן, רציתי לדעת האם במיקרה שלי האריפליי מחזק את הסימבלטה ו/או את הוולביוטרין ו/או משהו נוסף או אחר בתרופותיי? תודה דני.

לקריאה נוספת והעמקה

אכל יש לו השפעה מטיבה לפעולה האנטי דכאונית

21/04/2019 | 11:38 | מאת: אלי

שלום. אני לוקח ויאפקס במינון של 150 מ"ג ביום ומעוניין להפסיק. הבנתי שקשה להפסיק עם התרופה הנ"ל ולכן אני רוצה לעשות את זה כמה שיותר בהדרגתיות בשביל שהגמילה לא תהיה קשה. מהי הדרך המומלצת לגמילה? כלומר לאיזה מינונים לרדת כל פעם ולמשך כמה זמן? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

איטי ביותר בלווי הרופא שלך.

19/04/2019 | 09:07 | מאת: רותי

שלום האם אפשר לקחת כדור נוגד דיכאון בלי שיהיה רשום בתיק הרפואי? להתייעץ אצל רופא פרטי ולקחת בבית מרקחת

לקריאה נוספת והעמקה

זה אפשרי

מה אורך החיים הממוצע של מי שלוקח אנטי פסיכוטי מגיל 35 באופן קבוע? האם יש מידע ספציפי לגבי סוליאן? זה לא הורס את המח?

התרופה מחלימה אותך ואיננה הורסת את המוח.

17/04/2019 | 09:12 | מאת: נחום

האם במינון של 4 מ"ג פעמיים ביום גורם להפחתת שיזוף בעור או מגביר יצור שיזוף כלומר משחיר?

עם חשיפה לשמש?

כן

לפני ארבעה חדשיים הפסקתי לקחת פקסט 20 על דעת עצמי כדור שלקחתי מספר שנים. לאחר תקופה מסויימת סבלתי מהפרעות שינה ורגישות לבכי. לפני שבוע רופאת המשפחה נתנה לי רמוטיב 500 ובונדורמין אני לוקחת חצי כדור. בשעות הערב אני מרגישה חוסר שקט קצת חרדה וקצת דכדוך האם כדאי להמשיך עם התרופה ועם המינון?

לקריאה נוספת והעמקה

הייתי חוזר לתרופה שהיטיבה איתך. לא הייתי מחפש תרופה אחרת- לש מה? תרגישי טוב!

15/04/2019 | 20:52 | מאת: רועי

שלום. אני בחור המאובחן כסובל מהפרעת חרדה מגיל נערות. רק לאחר הצבא התחלתי טיפול תרופתי בציפרלקס 10 עד 20 מ"ג - ללא שום הטבה משמעותית. הפסיכיאטר הוסיף מירו 15 עד 30 מ"ג שוב ללא שינוי. את הציפרלקס החלפנו בפאקסט עד 40 מ"ג שוב ללא שינוי מובהק. הוחלף לרסיטל עד 40 מ"ג שוב ללא שיפור מובהק. נסינו ויפאקס XR עד 225 מ"ג ללא שינוי. לאחר הניסיונות התרופתיים הרבים הרופא המליץ שהכדור המתאים עבורי דרך קבע הוא קלונקס 2 מ"ג אותו עליי לקחת בכל לילה ועם הויפאקס XR להמשיך למרות שלא ממש עוזר. בחלוף הזמן הרגשתי את ההטבה המשמעותית של הקלונקס שכבר לאחר מספר חודשים ירדה השפעתו באופן ניכר והיום אני כבר שוב סובל מחרדות בעוצמה קשה. הרופא אומר שהוא לא רואה כל טעם לעשות שינוי בטיפול התרופתי והמליץ לשנות אורח חיים - להיות תוסס יותר, לצאת יותר בערב, לעשות קצת ספורט ודברים שאני אוהב ושאין הרבה מה לעשות לדבריו כי אני טיפוס חרדתי בבסיס שלי. אני מתקשה לקבל תשובה זו ושוקל לפנות לפסיכיאטר אחר. יחד עם זאת יש לי חשש שפסיכיאטר "חדש" לא מכיר את כל ההיסטוריה הרפואית שלי והתגובה לטיפולים ולכן אני יש נטייה להישאר אצל זה המטפל בי שנים. עברתי הרבה סבל בשל "המשחקים" עם התרופות והמינונים ואיני בנוי לשינוי נוסף אך מצד שני יש לי חרדות אני לא יכול כמעט לתפקד בעבודה, נלחץ מאוד ממטלות ומרגיש צורך "לברוח". דבר שגורם לתשישות ועייפות בפרט שאני מקבל 2 מ"ג קלונקס כל יום כפי שהזכרתי...מה אתה היית ממליץ לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

אני חושב שהגיע הזמן ל׳עיניים חדשות׳ שיבחנו אותך. גש לחוות דעת שניה - אין מה להפסיד. תרגיש טוב!

15/04/2019 | 18:31 | מאת: עידו

היי אתחיל בזה שעברתי פסיכוזה לפני כשנה ומאז חל עליי איסור בלעשן קנאביס .. אם הזמן הורידו לי את התרופות המקהות חושים ולאט לאט אני נזכרתי למה הייתי זקוק כל כך לקנאביס. בעקבות עמוס על הראש ועומס נפשי אני ממש חייב את הצמח או פתירון אחר (אשמח לשמוע) רציתי לדעת אחת ולתמיד האם אני אוכל לעשן מתישהו בחיי , ממש כמו תרופה לכל דבר . השאלה שלי האם קיימת תרופה הדומה בהשפעותיה של הקנאביס או שאוכל לצרוך באופן רגיל ? אגב נותל זיפרקיסה 10 מ"ל וממשיך לרדת בתרופות תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

קנאביס ממש אסור. לא בדקתי אותך אך אני משוכנע שניתן למצוא לרופא שתיטיב איתך. תנסה!

14/04/2019 | 11:00 | מאת: אתי

שלום רב ! ברצוני לדעת האם ניתן לשלב איטומין עם תרופה בשם לשיאה ובשעת הצורך להוסיף גם לוריוון ? תודה מראש אתי

לקריאה נוספת והעמקה

אפשר. לא ממליץ. זה מעיד שהאיזון טרם הושג.

14/04/2019 | 06:47 | מאת: אלון

ד"ר שלום רב בן 50 מטופל כעשר, שנים עם עשרה מ"ל ציפרלקס עקב בעיות חרדה והיפוכנדריה לפני כשלושה שבוע קיבלתי מהרופא קסנאגיס 0.25 האם ייתכן שאחת מתופעות הלואי הינה מעין רטט בקצה הפין חלש כמו טלפון סלולרי עדין.? אני לא לוקח באופן קבוע אך פעם ביומיים שלושה. או לחפש במקום אחר כמו כאבי גב וכו תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

לא מוכרת לי תופעת לואי כזו והייתי מתייעץ עם אורולוג.

שלום, רציתי לדעת האם הפרעה דן קוטבית אצל אדם מסוים, מגבירה את הסיכון (מבחינה גנטית / פיזיולוגית) להופעה של ההפרעה אצל אחינים שלו (ילדים של אחותו)? האם זה משמעותי? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך מרגע שיש דמיון גנטי בין אנשים עלולים להופיע מחלות שיש בהן מרכיב גנטי. כזו היא המחלה הביפולרית. כמובן שהיא יכולה ממש לא להופיע!

13/04/2019 | 22:32 | מאת: nir

שלום ! אני סובל מסכיזרופניה האם ידוע לך מי ,או אולי אתה מטפל גם בעזרתCBD? תודה ואשמח לקבל ממך תשובה .

לא ידוע לי ואינני ממליץ על כך תרגיש טוב!

13/04/2019 | 13:33 | מאת: מאי

שלום רב מידי פעם יש לי התקפי היסטריה וזעם שגורמים לי ממש לצאת מדעתי ולאבד עשטונות. בפעם האחרונה הגעתי למצב שאיימתי להתאבד ממנת יתר והרגשתי שאני ממש שם. במקום לקחת כדור קלונקס אחד להרגעה לקחתי איזה 4-5 ויכולתי גם לסיים את החפיסה בלי לשים לב, שלחתי לבן זוג שלי הודעה שאני הולכת למות כעסתי צעקתי והייתי בהיסטריה ממש גדולה. כל זה קרה כי הייתי מתוסכלת מבעיה פיזית שהיתה לי. אני היפוכונדרית ומאוד פרפקציוניסטית וכשדברים לא מסתדרים וסף התסכול עולה הסיכוי שזה יקרה עולה. שאלתי היא מה עושים במקרה כזה? ביום יום התפקוד שלי תקין ואני לא זקוקה לתרופות. הבעיה היא הנפילות הקיצוניות האלה שלפעמים איבוד השליטה גורם לי לקבל החלטות לא מושכלות שאני אחר כך מתחרטת עליהם.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך נראה שההתקפים הללו גורמים לפגיעה במהלך חייך. די שזה מופיע מידי פעם בכדי להתייחס אל זה כאל בעיה כמו שלמשל הפרעות בקצב הלב שמופיעים מידי פעם יש לטפל בהם בצורה קבועה. גשי לטיפול - תחילה פסיכיאטרי שייעץ לך מה לעשות! תרגישי טוב!

בביקורי האחרון אצל הפסיכיאטרית המטפלת בי, הציעה להחליף טיפול ללוסטרל במינון של 100 מ"ג ליום, כמובן להתחיל ב-25 מ"ג ולהעלות המינון בהדרגתיות. האם זו חלופה טובה לדעתך? האם המעבר לתרופה זו ישפר אצלי את הפרעות החשיבה (ירידה משמעותית מאוד בזיכרון לטווח הקצר, בלבול, ריכוז ירוד, ירידה בהבנה של מידע שנאמר לי מפי אנשים, חשיבה מפוזרת ולא מאורגנת) שמהן אני סובל בשלושה-ארבעה חודשים האחרונים, שלדעתי החמירו כתוצאה מנטילת ציפרלקס במינון של 20 מ"ג ליום? כמו כן חלה אצלי גם החמרה משמעותית מאוד בעוצמת החרדה החברתית. עקב הניסיון הלא מוצלח שלי שהיה לי כבר עם התרופות האחרות (אנפרניל, ציפרלקס), לאחרונה פיתחתי חרדה אף מתרופות פסיכיאטריות, כיוון שאני חושש שהן כבר עלולות לא לסייע לי ואף להחמיר את תחושת חוסר האונים כתוצאה מהפגיעה בתפקוד המוחי (לדברי הפסיכיאטרית הפרעות אלו נובעות ממצבי החרדה). לסיכום, מעוניין לקבל חוות דעתך בנושא המעבר מציפרלקס 20 מ"ג ליום ללוסטרל 100 מ"ג ליום, האם קיימת סבירות שאחל להרגיש טוב יותר, התקפי החרדה יפחתו והתפקוד הקוגניטיבי ישוב להיות תקין? כמו כן מתי ואיך מומלץ ליטול את הלוסטרל? 100 מ"ג פעם ביום בבוקר או בערב, או 50 מ"ג פעמיים ביום בבוקר ובערב. אציין שבזמן האחרון אני נוטל גם קלונקס במינון 0.5 מ"ג (לא כול יום) והשיפור בהחלט ניכר וממש מקלה על מצבי החרדה הנוראיים ומסייעת לי להיות רגוע הרבה יותר מאשר ביום שבו אינני נוטל אותה. האם ניתן ליטול מינון זה בכול יום לפרק זמן של שבועיים, עד שאגיע למינון המקסימלי של לוסטרל? אשמח לתשובתך!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך ההחלפה עשויה בהחלט לסייע להטבה . הקלונקס חייב להיות זמני בלבד. הנטילה יכולה להיות בבוקר, בערב או מפוצלת- אם כי בדכ הינה בערב. הכל לפי נוחות הנטילה. בהצלחה

אני סובלת מטריכוטילומניה כבר 20 שנה ואני מותשת.... אני מאוד חרדתית אך מניסיונך, אילו כדורים יכולים לעזור? תודה

Ssri ככלל

12/04/2019 | 19:24 | מאת: רונוש

הי,,בת 36 התחלתי לסבול התקפי חרדה יומיומיים הבאים לידי ביטוי בתחושת מחנק, לחץ בחזה, מעין בועה שעולה בגרון וחונקת. ההתקפים בעיקר נובעים מלחצי היומיום, עודף משימות,לא יודעת לשחרר.... אינני בדיכאון אוהבת את החיים אבל הלחץ לא עושה לי טוב. לטיפול ראשוני התחלתי ציפרלרס בשילוב קלונקס היה מעולה אבל גרם להשמנה וחוסר חשק מיני. בגלל שגם הרגשתי טוב אחרי חודש הםסקתי וכאן התחיל הגלגל. עברתי למירו שעייף והשמין אותי ואז לברינטליקס שזה היה סיוט ממש גרם לי לכמו תחושת התקף לב. לפני כשבוע התחלתי לוסטרל 25 מג בשילוב לוריוון עד שני כדורים ביום. שאלותיי הן כאלה: 1. יש לי תופעות לוואי של מעט החמרת החרדות, האם אופייני? כך דממש מצריך אותי לשני כדורי לוריוון ביום. האם נורמלי? עוד שבוע הרופא אמר לעלות למינון של 50 מג האם זה בסדר? מתי אני אמורה לחוש שיפור מהכדור? האם תופעות הלוואי הן לאורך כל חיי נטילת הכדורים או זמנית עד שהגוף מתרגל? תודה לעזרה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך התופעות חולפות ונדרשת סבלנות.

שלום רב נוטל לוסטרל 100 מ"ג ואביליפיי 5 מ"ג לחיזוק השפעת הלוסטרל - לטיפול בחרדה. התרופות עוזרות מאד. הבעייה : שמתי לב שהאביליפיי גורם לי לריור יתר - ןעודף הרוק נראה לי מגביר אצלי את התאבון. האם זה נפוץ? האם זה צפוי לחלוף?\ תודה

לקריאה נוספת והעמקה

עדיף להעלות מינון לוסטרל ללא אריפליי

11/04/2019 | 19:45 | מאת: תרופה חלופית

שלום, בעקבות פסח רציתי לשאול איזה תרופה יכולה להחליף את favoxil/fluvoxamine? האם ציפרלקס יכולה להחליף אותה למשך שבוע? האם הן פועלות באותה דרך? אם לא, יש תרופה אחרת? חוץ מflutine תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מאוחר מידי?

כחלק מהכנה לפריון לקחתי ליתיום ואחר כך טגרטול. עם הליתיום היו סימפטומים שהלכו והחמירו ועם הטגרטול הופיע דיכאון בצד תפקוד מלא במטלות היומיום. איזה תרופות מייצבות מצב רוח הן יחסית בטוחות לאישה בתהליך פוריות?

לקריאה נוספת והעמקה

התרופה המומלצת הינה למיקטל.

11/04/2019 | 17:59 | מאת: נעמה

שלום, אני מטופלת בציפראציל 20 מ"ג כבר שנה וחצי . לפני חודש העלתי מינון ב5 מ"ג כי היה עליה ברמת החרדה ובמחשבות..ויש הטבה, אבל התופעות לוואי שאני מרגישה הן לא נעימות כמו: ניתוק, ריחוף, ירידה בזיכרון, עייפות, חוסר חשק מיני. יש מה לעשות? להחליף? ומתי יעברו התופעות לוואי? ומתי ניתן להתחיל להוריד מינון? והאם התרופה הזאת קשה? והאם התרופות עוזרות למחשבות מטרידות? אבל אני כ"כ אשמח לקבל תשובות!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך החמרה בתחילת הטיפול הינה סבירה. נדרשת סבלנות ולא ממליץ לעשות שינויים עצמיים! תרגישי טוב!

10/04/2019 | 19:47 | מאת: דודו

היי, התחלתי איקסל לפני שבוע ויש דופק מהיר היום היה 120. האם זה מסוכן? להפסיק עם הכדור?

לקריאה נוספת והעמקה

לא ניתן לקבוע על פי דופק חד פעמי

10/04/2019 | 18:05 | מאת: שני

שלום, אני לוקחת מזה עשרה חודשים טופמקס ונמנעת משתיית אלכוהול כפי שנאמר לי. שאלתי היא - מה קורה אם בכל זאת שותים אלכוהול? נניח 2 כוסות יין? מה עלול לקרות? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

עלול להגרם נזק בריאותי

10/04/2019 | 17:01 | מאת: חיה

שלום רב! ברצוני לדעת האם שילוב של 5 מג אריפליי עם איטומין פלוס לוריון הינו טיפול מתאים ויעיל ? האם יש אינטרקציה טובה בין התרופות? והאם הטיפול יעיל כנגד שמיעת קולות? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

אכן כן

10/04/2019 | 02:10 | מאת: נוני

שלום הבו שלי בן 17 אמר שהוא רואה ויזוטלים כמו גלים מול העיניים ואין לו תאבון האם זה משהו נפשי. מה זה אומר?

לקריאה נוספת והעמקה

כדאי שיבדק

09/04/2019 | 13:27 | מאת: נחום

האם הוא מעלה פרולקטין במינון של 4 מ"ג פעמיים ביום?

לקריאה נוספת והעמקה

במידה קטנה

הבת שלי בת 16 סובלת מדיכאון ממושך ומחשבות אובדניות. מאושפזת כבר מעל שנה וחצי, כיום באשפוז יום. מגוון טיפולים תרופתיים לא הובילו לשיפור. מסרבת לect. מודעת למצבה ובעלת אינטיליגנציה גבוהה. הפסיכיאטרית תומכת בבדיקת חלופות טיפול. איפה אפשר לטפל ב גרייה מגנטית מתחת לגיל 18?

כדאי לשאול פסיכיאטר ילדים ונוער

איזו מין תשובה זו? פניתי לאתר לאחר שפניתי לכמה פסיכיאטרים שלא ידעו לומר לי.

שלום רב אני בת 36 לפני מס שבועיות פוטרתי ממקום עבודה בעקבות ריב עם האחראי עליי באותו יום כתבתי כמה דברים עליו בפייס תגובות לתמונות שלו וכמה הודעות לחבריו בפייס על כמה בנאדם רע הוא....ביקש שאמחק ומחקתי מה שיכולתי אתמול מתקשר אליי מגשר שאמר שיש תאריך תביעה ושאם אני רוצה נגיע להסכם....אני מאוד מאוד בלחץ מהעניין גם אם יתבע אותי כספית אין לי מה לתת לו כולה מקבלת נכות אין לי נכסים בנוסף אין לי שום תמיכה משפחתית וגם הוריי מבוגרים וחלים. בקיצור שאלתי כך בגלל שאיני יודעת איך אוכל להתמודד חשבתי ליטול כמה עשרות כדורי נוגדי דכאון שהצטברו אצלי? אם אעשה זות האם אאושפז בעל כוריחי? בהנחה שאם לא אמות?

לקריאה נוספת והעמקה

לא ממליץ שתטלי את הכדורים הללו שעלולים להחמיר את המצב. תנסי להתמודד עם המצב הנוכחי מבלי להחמיר אותו יותר. תרגישי טוב!

08/04/2019 | 22:11 | מאת: סיון

היי, החלטתי להפסיק את הטיפול התרופתי ואני מבינה שצריך לעשות זאת בהדרגה. איך צריך לעשות את זה? אני עם וולבוטרין 300 מג בשחרור מושהה סרוקוואל 50 מג בשחרור מושהה וסרוקוואל 25 מג לפני השינה (שאיתו כנראה אמשיך או שאקח בהתאם לצורך)... תודה רבה!!

לקריאה נוספת והעמקה

כדאי שזה יהיה מול הרופא המטפל.

שלום רב עקב בעיה בריאותית שקרתה לי שלא מרצוני בחודש דצמבר ופיטורים מהעבודה בספטמבר.התחלתי להכנס ללחץ ומתח עקב אי מציאת עבודה.מעולם לא הייתי בטיפול אצל פסיכאטר ואצל פסיכלוג טיפול לא ארוך עקב מצב בריאותי אחר בתחום העינים לפני 8 שנים.בחודש מרץ נכנסתי לסוג של חרדה מתח ובעיקר דכאון עקב אי מציאת טיפול יעיל לבעיה הרפואית שקרתה בידיים.טופלתי על כדור ציפרלקס מינון רבע כדור ואחכ כדור שלם.גרמו מיד תוך כמה שעות לכאבי ראש\בחילות,\שלשולים\ובעיקר הגבירו מחשבות טורדניות אובדניות שלא היו בעבר.עקב המצב המליצו לי להגיע לבדיקה אצל פסיכאטר באחד מבתי החוים בארץ שאשמר שלטענתו שאין לי כביכול בעיה רפואית בעור,למרות חוות דעות של רופאי עור.אמר שאני עם מחשבה פסיכוטית ומחשבות שווא למה הכוונה?אגב מעולם לא הייתי באשפוז פסיאטרי.ראיתי גם שרוצה להתלונן עליי במשרד הבריאות על הרשיון שלי.הדבר גרם לי מאז ליותר מתח ולחץ.מדובר ברשיון שעליו עמלתי שנים אמנם לא נסעתי המון,אבל פה ושם אני משתמש ברכב.בחמש השנים האחרונות ממש לא.מבחירה.בלילות האחרונים לפחות מס ימים איני ישן כמו שצריך.[אי נוטל כרגע רבע כדור].האם מומלץ לעדכן את הפסיכטאר?האם יש לי סיבה לדאגה?בברכה רובי חג שמח

לקריאה נוספת והעמקה

כדאי שתטופל על פי המלצת הפסיכיאטר

07/04/2019 | 21:21 | מאת: אב

נתנו לי זריקת אביליפי ואז זה לא עזר לי ולא עזר להם אז צורף הסוליאן. עכשיו כמה ימים זרמים במח בעיקר בתנועת ראש.

זה לוקח זמן... נדרשת סבלנות

07/04/2019 | 20:00 | מאת: בן אדם מיואש

היי,מכריחים אותי כל הזמן ההורים לבוא לביקורות למרות שאני לא רוצה ונמאס לי כבר להיות במקומות האלה שסתם עושים לי רע אז איך מביעים התנגדות כי כרגע הכל בסדר

לקריאה נוספת והעמקה

תן אולי לפסיכיאטר לבדוק אותך ולהגיד שאכן הכל אצלך בסדר?

07/04/2019 | 18:34 | מאת: ליאןר

שלום רב ברצוני לשאול האם יש תרופה פסיכיאטרית אשר תפקידה לדכא תאבון ולעזור בתהליך לירידה במשקל?

לקריאה נוספת והעמקה

תרופות פסיכיאטרית נותנים לטיפול בנפש ולא במשקל.

שלום, אבי בן ה 60 מאובחן בסכיזופרניה והתאשפז מספר פעמים בחייו. כיום מטופל ב לוריוול, בונדורמין (כדור אחד מכל אחד לפני השינה להרגעה) ובנוסף ריספרדל 2 מ"ג בערב. וזריקה של ריספרדל כל 20 יום של 50 מ"ג. עוברת עליו תקופה לחוצה שהרגיש שאינו יכול לעמוד בה ומפחד מאשפוז לכן לקח כבר שלושה ימים כמות כפולה של ריספרדל על דעת עצמו. אחרי שסיפר שכנענו אותו ללכת לרופאו, הרופא אמר שתופעות הלוואי של הריספרדל בכמות כזו קשות מדי, ולכן רשם קלופיקסול 10 מ"ג בערב ו 10 מ"ג בבוקר. אבא שלי בעבר קיבל תגובה אפילפטית ממתן קלוזפין ( לפונקס) גם במינון נמוך. ולכן מפחד מאוד לקחת את התרופה החדשה לבד. ( למרות שאין בה את המרכיבים הללו) האם השילוב כרגע של ארבע תרופות שונות נשמע סביר ? אין חשש לערבוב יותר מדי תרופות? מה אפשר לעשות במצב זה? בחדרי האשפוז היומי לא רוצים לקבלו כדי לראות שמגיב לתגובה בסדר. תודה רבה TR

לקריאה נוספת והעמקה

ממליץ שתעשו כמצוות הרופא המטפל!

07/04/2019 | 11:17 | מאת: קלרה

שלום ד"ר אני סובלת מחרדה ודכאון כבר 4 שנים ניסיתי מירו לא עזר ניסיתי לשיאה לא עזר ניסיתי אלטרולט לא עזר גרם ליציאות קשה עכשיו לוקחת ציפרלקס חצי כבר יותר מחצי שנה לא עוזר מגביר חרדה פוחדת לעלות מינון לוקחת מירו חצי לשינה נותן לישון רק שעתיים ולוריבן חצי להמשך שינה בלי מירו לא נרדמת כי סובלת מדיספפסיה קשה ולחץ מוגבר לושט העליונה וגם ממעי רגיז מלווה בגזים לא נעימים הרגיל אותי ללוריבן נגד חרדה וזה גם גורם לחרדה במקום להרגיע מה לעשות סובלת מאד מבעיות בריאות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אסור לך לקפוץ מתרופה לתרופה אלא להתייצב על תרופה אחת או שניים. כדאי שתגשי לטיפול מסודר שיאזן אותך. פה כמובן לא אוכל לעשות זאת. תרגישי טוב!