טיפול בסכיזופרניה חדש

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

14/05/2021 | 01:16 | מאת: סכיזו87

לפסיכיאטרים שלום רב. מזב כשנתיים וצי מאובחנת בסכיזופרניה פרנואידית. הותחל טיפול בפרפאנן וריספרדל באישפוז ובנוסף טרזודיל. הושגה הפוגה אך הפכתי לזומבי לא מתקשר,השמנתי ב40 קילו והפסיק לי מחזור. הטיפול הוחלף לאריפליי אך ללא שינוי בתופעות הלוואיץ הפסקתי טיפול והצלחתי להוריד את כל ה40 קילו שנוספו,אך ישנה החמרה במצב. אני מוזמנת לאישפוז כשירגע המצב וההתלבטות היא האם להתחיל טיפול בזאודון או לפונקס. עכשיו העניים הוא שה A1C שלי הוא 6.4 והבנתי ששתי התרופות עשויות להעלות את הסוכר. איזו מבין שניהם הכי פחות מזיקה בעניין הזה מנסיונכם? אשמח לתשובה מקצועית או מכאלה שעברו. תודה

15/05/2021 | 02:08 | מאת: אורנית

עלייך לעבור אבחון מעמיק אצל פסיכאטר לא ניתן בפורום לענות

15/05/2021 | 07:57 | מאת: סכיזו 87

חשבתי שכאן אמורים להיות פסיכיאטירם? אפילו הפסיכיאטר שלי מומחה גדול והוא מתלבט. רציתי חוות דעת נוספות

15/05/2021 | 07:58 | מאת: סכיזו 87

ומה כל כך קשה לענות איזו תרופה מעלה את הסוכר יותר. כל אחד עם ידע בסיסי בפרמקולוגיה יכול לענות על זה בתכלס

18/05/2021 | 03:05 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

גאודון הינו מועדף על איזון הסוכר אך ספק באם יאזן את המחשבות. לפונקס הינ תרופה פוטנטית מאוד. בהצלחהץ

19/05/2021 | 02:18 | מאת: סכיזו87

תודה רבה לך ד'ר נכבד על התשובה העניינית הקצרה והקולעת. מי יתן וירבו כמוך

28/05/2021 | 09:26 | מאת: א

יש תזונה שמאזנת את הסוכר, דיאטנית יכולה לרשום לך, בלי קשר שתי התרופות שרשמת גרועות.

02/06/2021 | 19:47 | מאת: מני

כדאי לשמוע לעצת הדוקטור המומחה ולא לעצותיו הקלוקלות של א הקלוקל. א הוא מערב רב, ואין להתייחס אליו יתר על המידה. ספציפית תגובה לעצותיו הרעות (התגובה איננה מופנית לא כלל וכלל, היות ואיני מתייחס אליו אידיאלית, אלא מופנית לשואל הנ״ל בשרשור זה (״סכיזו87״)): לפונקס היא תרופה גרועה מבחינת תופעות לוואי אך פנטסטית מבחינת השפעתה החזקה. עם גאודון אין לי היכרות, אך מדברי הדוקטור בפורום משתמע שיכולה להיות טובה כאנטי דיכאונית ובמצבים קלים יותר (הבנתי נכון?) של פסיכוזה. אף תרופה שעברה את ביקורת משרד הבריאות איננה גרועה, ורק צריך לדעת במה להשתמש מתי. באשר לדיאטנית- דיאטנית זה מקצוע שמכניס כסף לדיאטניות, ומוציא את המיץ למנסי הדיאטה, ומנסיון וגם ידע- אינו עוזר ברוב המקרים, בפרט ובפרט שלא כשהסוכרים עולים כתוצאה מהכדור. בהצלחה לשואל, ולא שלום ולא להתראות לא׳ הארור..!!

מנהל פורום פסיכיאטריה