בולמוסי אכילה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

23/05/2021 | 18:00 | מאת: אנה

מה יש לפסיכיאטריה להציע למישהי שסובלת מהפרעת אכילה בולמוסית? (כלומר התקפי אכילה) נמצאת במשקל תקין ולא בעודף משקל, אבל זה רק עניין של זמן... טיפול פסיכולוגי לא עזר

23/05/2021 | 18:18 | מאת: מני

תרופות ssri (ציפרלקס/פרוזק/סרנדה ועוד).

29/05/2021 | 17:30 | מאת: אב

לא מני, עדיף לדעתי שתפסיק לענות על כל דבר אם אתה לא רופא. ככל הידוע לי, פרוזק כן אך לא כל SSRI שחלקם מעלים תיאבון! יש מקרים שנותנים טופמקס אבל ככל הידוע לי רק במקרים מסוימים, לא כדור פשוט. אני לא רופא, זה מידע שסיפרו לי מכרים. עדיף להמתין לתגובת הרופא לדעתי

29/05/2021 | 23:01 | מאת: מני

לא אפקט התיאבון הוא המשפיע על בולמוסי האכילה כי אם ייצוב מצב הרוח הגורם לזה. ברור הוא שכדור כמו סרוקסט שמעלה תיאבון אינו מתאים למטרה זו אך ציפרלקס/פרוזק/סרנדה יכולים לעזור בעניין. כמו כן, ברור הוא שהכי טוב לקבל תשובה מהרופא אך כפי שהרופא הביע את דעתו פעמים רבות, אין פסול שאתן מענה זמני שבדרך כלל נכון לגולשי הפורום. אתה גם מוזמן לענות באם יש לך ידע מספיק, אבל זה נראה שאתה עונה משמועות קצרות טווח שאינם ידע מקיף. אני לא מתיימר להגיד שאני רופא אך יש דברים רבים שביכולתי לענות ורקעליהם אני עונה. בהצלחה.

30/05/2021 | 21:11 | מאת: אנה

הכל בסדר, אני שמחה דווקא לשמוע כמה הצעות ודעות. האכילה הבולמוסית שלי לא נובעת מתיאבון מוגבר אלא ממשהו נפשי... אולי זה בכלל יותר קרוב לבולמיה כי אני צמה ביצים שאחרי הבולמוס ופשוט רוצה להפסיק את המעגל הזה, אך לא מצליחה בעזרת טיפולים

01/06/2021 | 15:29 | מאת: מני

לפי איך שאת מתארת זה אכן נשמע בולמיה, ובאם אכן כך- אזי התרופה המומלצת לכך היא פרוזק. לשאר הפרעות אכילה שאינם בולמיה ישנם תרופות ssri מומלצות נוספות. כמובן שחייב לעבור אבחנה אצל ובאמצעות רופא. לאחר ההבחנה, יהיה קל לבחור תרופה ומינון מתאים. הרבה בריאות והצלחה, מני.

04/06/2021 | 09:12 | מאת: א

זו בעיה שמני יפסיק לענות, כי אז מה הוא יעשה כל היום? הוא בטלן שחי מקצבאות ואף מעסיק נורמלי לא ישלם לו על השטויות שהוא פולט.

04/06/2021 | 14:47 | מאת: מני

א׳, אתה סתם גורם שהדוקטור יחסום אותך כליל מהפורום. אם אתה מעוניין להמשיך להציג את דעותיך המעוותות קבל עם ועדה בפורום זה, הרי שכדאי שתחדול מההשמצות. באם אתה מעוניין רק להשמיץ, אזי בקרוב מאוד תצטרך לחפש פורום או אתר אינטרנט אחר בשביל כך, מאחר ותהיה פה חסום, עד שיחסמו אותך כמובן (במוקדם או במאוחר) גם שם. ממילא, חדל מהשמצות ועסוק בפרסום דעותיך. נראה דבר מי יקום, דבר הדוקטור ועוזריו (איני מתכוון שאני עונה בשביל לעזור לדוקטור, כי בין כך וכך הדוקטור יענה כשיוכל, בין אם מענה ראשוני או מענה שיאשר/יבטל את דבריי, אלא אני משתדל לעזור לגולשי הפורום אשר צריכים ומבקשים עזרה) או דבריך הקלוקלים. היה שלום, ולא להתראות......!!

05/06/2021 | 19:02 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

שלום לכולם תשובותיו של מני הינן טובות ואל לו לאף אחד לסתום פיות או לעלוב במישהו כאשר כל כוונותיו הינן טובות ולטובת הקהילה. לגופו של ענין, לאחרונה נכנסה תרופה נוספת לטובת האכילה האימפולסיבית בדמות תרופה בשם ׳וויוונס׳ שצריך לבדוק את תאימותה לך. בהצלחה!

10/06/2021 | 20:52 | מאת: א

בטלנות, חיים מקיצבה ועל חשבון אנשים אחרים הם לא כוונות טובות, סהכ מחלת נפש, שילך לעבוד במקום לשרוץ פה כל היום.

11/06/2021 | 11:29 | מאת: מני

עניתי לך למעלה באשכול ״שלום למני היקר ותודה״. תודה

מנהל פורום פסיכיאטריה