פורום פסיכיאטריה

זה המקום להתייעץ עם רופא בכיר מהתחום הנפשי. ד"ר יעקב חרמון, מומחה בפסיכיאטריה של מבוגרים, משיב לכם בכל הנושאים והמחלות בבריאות הנפש של מבוגרים, כגון: דיכאון, חרדה, פסיכוזה, תרופות לבעיות נפשיות ותופעות הלוואי שלהן, אבחון והטיפולים השונים האפשריים, וכן על טיפולים לא תרופתיים המיועדים לטיפול במצוקה נפשית. המידע הניתן בפורום הינו כללי ואינו מהווה תחליף להתייעצות עם איש מקצוע!
5099 הודעות
4567 תשובות מומחה

מנהל פורום פסיכיאטריה

07/07/2019 | 23:03 | מאת: מירב

היי, אני נוטלת 10מג ציפרלקס מספר שנים כעת אני בהריון בחודש שמיני ומעוניינת להגמל לפני הלידה כדי שהתינוק לא יולד עם תסמיני גמילה , כיצד עליי לבצע את הגמילה ( יודעת שבהדרגתיות אבל מהן הכמויות המדויקות ) אודה על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

ממליץ רק בלווי רופא!

07/07/2019 | 20:33 | מאת: ג'

ניסיתי את כל התרופות נוגדות הדיכאון שיש ללא הצלחה. הפסיכיאטר ייעץ לי לקחת בופופריון 150MG XL חייב לציין שיש הקלה ונסיגה קלה. השאלה שלי היא אם הבופופריון לא מתנגש עם ריטלין LA40 שאני לוקח באופן קבוע להפרעות קשב. הפסיכיאטר שלי אמר שיש השפעה קטנה אך השילוב אפשרי. אשמח לדעת מה את חושב. תודה

לקריאה נוספת והעמקה
07/07/2019 | 20:37 | מאת: ג

*אני גם לוקח 2מ"ג קלונקס לשינה כבר 10 שנים.(ולא, אין לי כוונה ללכת לגמילה כבר הייתי בסרט הרע הזה)

נשמע גרוע ולא כדאי להמשיך כך... מחקרים מצביעים על שבקבוצת המשתמשים בבנזו בכמות מתמשכת תמצא יותר דמנציה ויותר ממאירות... כדאי להתאזן בדרך אחרת.. בהצלחה!

06/08/2019 | 17:45 | מאת: ג'

בגלל הסיכון לדמנציה , עקב שימוש ממושך בבנוזדיאזפינים, מומלץ לקחת ריטלין בנוסף, באישור פסיכיאטר.

07/07/2019 | 15:44 | מאת: אורלי

שלום, בן 18 לאחר מפרצת מוחית לפני כשנתיים, כתוצאה מכך סובל מאפזיה. בשנה האחרונה חלה התדרדרות במצב נפשי, הסתגרות, סירוב להמשך שיקום וטיפול ואף לאחרונה החל להסתגר רוב היום בחדרו מדבר וצוחק לעצמו, בקושי מתקשר עם הסביבה. שאלתי, האם יש קשר בין פגיעה מוחית למצב נפשי/התפרצות מחלה נפשית? ומה דרכי הטיפול המומלצות במצב זה?

לקריאה נוספת והעמקה

מן הסתם, כן כי הרי ׳הנפש׳ מקומה שם... שירגיש טוב!

שלום דוקטור. כתבת לי בעבר על שאלתי בקשר לשילוב אריפליי וליתיום להפרעה דו קוטבית (שבה הובחנתי רק ממש לאחרונה, פחות מחודש) שהשילוב אפשרי. ואכן ניסיתי זאת במשך שבועיים ועוד שבוע הראשון שבו לקחתי 300 מיליגרם בלבד, סה״כ 3 שבועות שלקחתי ליתיום, ואחרי 3 שבועות התברר לי שהדיכאון הוחמר תחת הטיפול בליתיום, והבנתי שבכלל יש כזה דבר שאנשים מסויימים מגיבים לכל המייצבי מצב רוח (ונוגדי פרכוסים..(אף שליתיום אינו כזה)) למיניהם בדכדוך-דכאון עמוק, כך שכנראה שאני לא צריך ליטול מייצבי מצב רוח אלא נוגדי דיכאון. בעבר ניסיתי ויפאקס, במשך כחצי שנה, ולקח לי אמנם זמן רב להבין זאת אבל בסוף הבנתי שהויפאקס לא ממש מזיז לי והוא לא מצליח להוריד ממני את הדיכאון אפילו לא באופן חלקי , כך שטרם הגעתי ל״רימיסיה״ [איך שזה נקרא אצלכם הרופאים]. שאלתי היא כזאת: איזה כדורים אנטי דיכאוניים אינם מתאימים כלל לדיכאון שבהפרעה דו קוטבית? הויפאקס שניסיתי אמנם לא גרם לי למאניה (בפרט שאני מטופל גם באריפליי שמונע את זה בהיותו חוסם קולטן דופמין, אם הבנתי נכון..) אך גם לא שיפר כלום בדיכאון כך שכרגע, עם הפסקת הליתיום שנרשם לי במקום הויפאקס, אני מטופל באריפליי בלבד והדיכאון במקומו עומד (אך גם לא החמיר אחרי שהפסקתי עם הויפאקס). מדובר בדיכאון לא כל כך חזק אך שאכן פוגע בתפקוד. ואני לא מדבר על תפקוד מסוג של לכתוב הודעות בפורום.. אלא בלימודים ועבודה, הן עבודה בבית (כל מיני מטלות שצריך לעשות בבית) והן בעבודה בחוץ, שאני לא מצליח בכל זה וקשה לי מאוד! לפעמים כמובן יש גם החמרה בדיכאון אך אין אף פעם מחשבות אובדניות וגם לא מתקרב לזה, רק סבל מתמשך תחת היותי לא מטופל במה שצריך להיות מטופל.. אוסיף לשאלתי שכבר קיבלתי בעבר טיפול בסרוקסט (כי בהתחלה הובחנתי, בטעות, כocd.. למרות שזה היה כחלק מהפסיכוזה המאנית שהייתה לי שהתבטאה גם בקופלסיביות עם חפצים ותפילות, אך באמת ההפרעה היא דו קוטבית כנ״ל, כפי שהובחנתי ממש לאחרונה). כמובן אלך לטיפול אצל פסיכיאטר אך כנראה שכרגע, עד שיגיע התור שלי, אפנה לחדר מיון.. היות וזה כבר בלתי נסבל.. ולכן אני שואל איזה כדורים מושללים לגביי לקחת אותם, ואיזה דוקא כן יכולים להתאים. אף שכנ״ל הכל יהיה תחת המעקב של הפסיכיאטר המטפל, כשיגיע תורי בעוד שבועיים.. תודה רבה, שבוע טוב! וסליחה על האריכות..

לקריאה נוספת והעמקה

לא השלמתי את הכיתוב: טיפול בסרוקסט שלא הצליח בכלל מלבד לעשות תופעות לוואי של ישנוניות ודכאון יותר חזק, ובציפרלקס שעשה לי תופעות לוואי נוראיות.. גם ביומיים שאחרי ההפסקה כמובן.. וגם באנפרניל (כשעוד ההבחנה של הocd הייתה קיימת). וזהו.לא ניסיתי מלבד זה כלום, חוץ מויפאקס שכבר כתבתי עליו (שכמובן היה עדיף על קודמיו בכך שלפחות לא עשה לי תופעות לוואי מיוחדות). תודה דוקטור.

או שבכלל מומלץ שאחליף מאריפליי לסרקוול (?), ואם כן, האם בשחרור מושהה או בשחרור רגיל. תודה רבה דוקטור!

- בסוף אין צורך לענות. הסתדרתי. תודה דוקטור

תרגיש טוב, נבצר ממני לענות אז.

06/07/2019 | 22:31 | מאת: אלונה

שלום, אני בי פולארית מאובחנת 12 שנה יציבה מאוד עם 40 מג רידזין ו 200 מג למיקטל. בעוד חודש אני מיועדת לניתוח בריאטרי מיני מעקף שיש בו חיסרון בגלל תת ספיגה. השאלה שלי היא האם ניתוח כזה פוגע בספיגת התרופות

לקריאה נוספת והעמקה

ניתן יהיה לאזן אותך שוב לאחר הניתוח. בהצלחה!

04/07/2019 | 06:32 | מאת: ליאל

בת 43 4 חודשים סובלת מהתקפי חרדה יום יומיומיים קשים לפני כחודש וחצי רופאת משפחה נתנה לי ואבן 10 מג להרגיע סטרס לוקחת כדור וחצי ביום חצי בוקר חצי צהריים חצי ערב סהכ כדור וחצי ביום במקביל התחלתימטיפול cbt ממש בהתחלה השאלה שלי האם ואיך ניתן להוריד במינון של הואבן מרגישה שאם לא לוקחת חוזרים לי ההתקפים קראתי שהתופעות של גמילה קשות האם בחטדש וחצי אני יחווה תופעות אלו? ואיך הכי נכון לרדת במינון עד להםסקה מוחלטת

לקריאה נוספת והעמקה
04/07/2019 | 10:23 | מאת: מני

לפי איך שאני מכיר את הדעות של הד״ר בפורום, הוא יאמר לך כנראה שעדיף שכל גמילה תהיה בהכוונת הרופא ובמעקבו. ואכן מנסיוני גם כן, בתור נגמל מבנזודיאזפינים, (וכן גמילה מעוד כדורים) זה הכי טוב. אף שבנוגע אליך- חודש וחצי זה לא כל כך הרבה ובטח הגמילה תהיה יותר מהירה, נראלי. אף שכל גוף מגיב באופן שונה ולכן יתכן שגם מחודש וחצי יהיה קשה להיגמל. ולכן כנ״ל, עדיף שיהיה במעקב רופא.בהצלחה

06/07/2019 | 21:08 | מאת: סמי

שלום ליאל, אם את מרגישה שהבנזו חזק ממך, אל תפסיקי! תגמלי ממנו בצורה מסודרת אצל פסיכיאטר או מכון גמילה מסודר. פעם אחת ניסיתי לרדת מקלונקס ואחרי חודשיים היו לי הזיות קשות ומצב פסיכוטי. בהצלחה

גמילה מבנזו חייבת להיות מסודרת ובלווי רפואי.

04/07/2019 | 00:43 | מאת: אליהו

האם זה נכון דוקטור שtms עמוק הוא בעיקר לטיפול בדיכאון שאחרי אירוע מוחי, או שהוא לכל סוגי הדיכאון העמיד לתרופות? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

לכל סוגי הדכאון.

שלום רב האם לקיחת לפונקס ,קלונקס וזודורם אפשר לקחת ביחד? תודה שואלת עבור אחי

לקריאה נוספת והעמקה

השאלה היותר גדולה היא בשביל מה באמת צריך את שלושתם, אם אפשר להירדם מהזודורם לבד? לא כדאי לקחת כדורים סתם כאשר זה לא הכרחי. למרות שלפי המידע שבידי אין ביניהם אינטרקציה (-ניגוד).

שכחתי לציין: אינטרקציה של ממש (סיכון גדול מידי) אין, אך יכול לגרום לטשטוש קל (או בחלק מהמקרים קצת יותר מקל..). מומלץ להיות במעקב אם החלטתם שבכל זאת צריך את שלושתם מאיזה סיבה שלא תהיה. כמו כן לא שמתי לב שמדובר בקלוזפין (=לפונקס) שהוא בכלל נוגד פסיכוזה שאותו בוודאי חייב לקחת (באם הוא מתאים), אך לא את הקלונקס. כך נראה לי. ונראה מה יענה הדוקטור.

תיקון תשובתי דלעיל:(רק עכשיו עלה לי האסימון שהוא כנראה לא לוקח קלונקס לשינה אלא לחרדה. אחרת הוא היה בטח מסתפק בזודורם) באתר המקביל לדוקטורס, אתר אינפומד, יש מידע אודות תגובות בין תרופתיות. תכתבי בגוגל “תגובות בין תרופתיות״ ותלחצי על התוצאה הראשונה ותפעלי לפי ההוראות. שם בדקתי ואין אינטרקציה משמעותית ביניהם. זודורם בכלל הולך כמעט עם הכל לפי האתר הנ״ל, וגם קלונקס בדרך כלל אין איתו אינטרקציות (אלא אם דוקטור יעקב חרמון יגיד אחרת). בהצלחה

אפשר לשלב ללא בעיה.

03/07/2019 | 08:44 | מאת: יעל

שלום, רקע - אני בת 38. מטופלת בציפרלקס 10 מג כעשר שנים לטיפול בחרדות. אני סובלת מפחד טיסה חמור, לא עליתי על מטוס מעל לשמונה שנים. ורק במחשבה על טיסה מעוררת בי חרדה גדולה. לאחרונה התחלתי טיפול בחרדה זו במכון השיקום בתל השומר. כחלק מהאיפול הומלץ לי להזמין טיסה ועשיתי זאת. מהרגע שהזמנתי את הטיסה אני בחרדה גדולה, כל רגע פנוי הראש שלי עסוק רק בזה. פניתי לרופאת המשפחה כדי לקבל מרשם לכדור הרגעה למהלך הטיסה. היא המליצה לי להעלות בתקופה הקרובה את המינון של הציפרלקס ל 20 מג ובנוסף נתנה לי מרשם לקלונקס לשימוש לפני הטיסה. העלתי בינתיים ל 15 מג (לפני כשבועיים) ואין ספק שיש שיפור בחרדה. לשאלתי - מעולם לא ניסיתי קלונקס. האם כדאי לנסות לקחת חצי כדור לפני הטיסה כדי לראות את ההשפעה עליי? או שאין צורך? תוך כמה זמן הכדור מתחיל להשפיע? בעבר כשהיו לי התקפי חרדה הייתי נוטלת קסנגיס וזה היה עוזר מאוד. תודה מראש !

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט כן- וכי מדוע לא?

02/07/2019 | 23:10 | מאת: שירן

שלום ד״ר, האם אפשר להשתמש בגז צחוק אצל רופא השיניים כאשר מזריקים clopixol depot? אשמח לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

אפשרי בהחלט

02/07/2019 | 19:24 | מאת: שולי

שלום. אני בת 42 וסובלת כבר 5 חודשים מקושי להירדם. לקחתי תקופה מסויימת חצי ואבן עד שהפסיק לעזור ואחכ לקחתי נוקטורנו 3.75. אחרי כמה לעלות ניסיתי לרדת במינון ולחצות ונרדמתי עם חצי נוקטורנו 3.75. לצערי בהמשך הרגשתי שללא נוקטורנו שלם, איני נרדמת . רציתי לשאול אם מותר לקחת חצי שבוע ואבן במינון שעוזר לי וחצי שבוע נוקטורנו במינון שעוזר לי, כדי שלא להסתגל לאף אחת מהן? כמובן במקביל הולכת לטיפול נפשי ומנסה כל הזמן לרדת במינון ורק אם זה לא עוזר, אני עולה בחזרה במינון. הייתי אצל פסיכיאטרית כשהנוקטורנו עוד עזר לי במינון של חצי כדור. אודה לתשובתך כיוון שאני חוששת מאוד להתמכר ועושה ככול יכולתי כדי לצאת מהצרה הזו.

לקריאה נוספת והעמקה
04/07/2019 | 00:49 | מאת: אלי

זה ידוע שכל התרופות המרדימות פועלות על אותו מנגנון בערך כך שבכל מצב את מסתגלת לתרופה. עדיף כבר לקחת ״כמו בנאדם״ כדור שלם של נוקטורנו (שגם אני מנוסה איתו ולי אישית הוא מאוד עוזר) ולקחת רק ל7-10 ימים ואז לעשות הפסקה מכדורי שינה ולחזור אליהם אחרי שבוע. ואבן פחות מתאים להירדמות כמו לאי יקיצה מוקדמת, לפחות ככה ידוע לי.. (לפי השעה שאני כותב את התגובה את יכולה להבין שאני בימים של הפסקת הנוקטורנו.. למרותמשהיה עדיף כבר לכאורה לקחת אותי לתמיד למרות ההסתגלות.. ונראה מה הדוקטור יגיד!)

את צעירה מכדי להתמכר וכדאי לבדוק את הסיבה לאינסומניה ולטפל בהתאם

ראי

02/07/2019 | 10:26 | מאת: ליאת

שלום רב, קיבלתי מרשם לכדור טופמקס 100 מג ביום, האם חשוב להתחיל בהדרגה? מ25 או 50? ותוך כמה זמן להעלות מינון? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בדרך כלל מתחילים עם 25 מיליגרם פעם ביום למשך שבוע, ובשבוע-שבועיים (לפי רמת ההסתגלות) השניים עולים ל50 מיליגרם עד 75 מילגרם, ורק מהשבוע הרביעי (או השלישי, כנ״ל שתלוי ברמת ההסתגלות) לוקחים 100 מיליגרם. מוזר שהרופא לא אמר לך את זה, זה די מסוכן להתחיל מ100 מיליגרם לפי הידוע לי (מקריאה על זה באינטרנט ובספרים, לא שעשיתי התמחות בפסיכיאטריה..). יכול לגרום לתופעות לוואי קשות, כולל תופעות לוואי קוגנטיביות כמו בלבול, בעיות בזכרון, ובפרט האטה פסיכומוטורית. קיצר, לא שווה את זה במחיר של לעלות מיד. אגב, זה לא הכדור הכי ״וואו״ להפרעות פסיכיאטריות (כמו ייצוב מצב רוח בדו-קוטבית). האם זה ניתן לך לאפילפסיה (שזה בעצם לא הנושא של הפורום פה)? באם לא לאפילפסיה אלא להפרעה פסיכיאטרית, כנראה שניתן על ידי רופא משפחה (תגיד אם אני טועה) .. ועדיף לשיקול דעת של פסיכיאטר שככל הנראה יתן כדור אחר.. ונראה מה הדוקטור יענה! בהצלחה

הוא כדור מצוין ליצוב כנוגד דכאון נגד מיגרנה ונגד אפילפסיה אך צריך לנהוג בו בזהירות רבה!

חובה לעלות באיטיות במדרגות של25 מג לשבוע

ראי

01/07/2019 | 22:58 | מאת: שירלי

שלום ד"ר, האם ללוסטרל/סרטרלין יש השפעה על רמת הפרולקטין בדם?

לקריאה נוספת והעמקה
03/07/2019 | 14:25 | מאת: שירלי

כמו כן קאסנגיס לשינה יכול להשפיע ?

ישנה השפעה

ד"ר חרמון שלום רב. טרם שתיתי את הקפאין. כמובן בודקת קודם. האם אפשר לשתות משקה שיש בו כמות גבוהה של קפאין ?(אייס קפה שכתוב עליו) עם התרופות לפונקס,למוג'ין,דפלפט כרונו וסרנדה? בברכה

לקריאה נוספת והעמקה

לא מומלץ

30/06/2019 | 22:58 | מאת: דניאל

שלום. אני סובל מהפרעת חרדה כללית ומקבל כ-7 שנים תרופות דרך קבע ויפאקס XR במינון 150 מ"ג + קלונקס 3 מ"ג (בלילה). בשנה האחרונה האיזון הופר והחרדה חזרה להשתלט על החיים באופן חמור. את הקלונקס הפסיכיאטר מסרב להעלות. ניסינו להעלות ויפאקס XR ל-225 מ"ג למשך 3 חודשים ולא נראתה הטבה ואף החמרה.הפסיכיאטר אמר לרדת חזרה ל-150 מ"ג, לעשות יותר ספורט, יותר לצאת מהבית עם חברים ולאט לאט תבוא הקלה. יש לכבודו מושג מדוע הפסיכיאטר שלל מכל וכל העלאת מינון ויפאקס XR ל-300 מ"ג? לטענתו זה מעורר ולא מתאים למצב שלי שעיקרו הפרעת חרדה ומחשבות מטרידות..

לקריאה נוספת והעמקה
01/07/2019 | 01:42 | מאת: מני

לא אמרת קודם שתחת העלאת המינון מ150 ל225 הייתה החמרה? מן הסתם זאת הסיבה שהרופא שלך לא רצה להעלות לך ליותר, על מנת שההחמרה לא תהיה יותר גרועה, וכפי שהוא אמר, שההחמרה הייתה כיוון שזה מעורר אותך וכשבנאדם עם חרדות ומחשבות מטרידות יותר מידי עירני החרדות אף יהיו יותר חמורות. כך אני הבנתי את הרופא שלך. ובוא נראה מה ד״ר חרמון יענה. בברכת רפואה שלימה

שלום לך תוספת של Miro עשויה להיטיב איתך מאוד. תרגיש טוב!

30/06/2019 | 17:59 | מאת: יובל

שלום, סיימתי לקחת דפלפט כרונו 750 מ"ג פעמיים ביום. רציתי לדעת האם יהיו תופעות לוואי של גמילה? ואם כן אילו תופעות? תודה מראש, יובל.

לקריאה נוספת והעמקה

מהי האבחנה?

30/06/2019 | 16:52 | מאת: מבש

האם ניתן להפסיק טרזודיל(בבת אחת) ולקחת במקומו סרוקסט 20 מג ? המלצה של רופא משפחה המליץ להפסיק טרזודיל 100 לקחת אסיוואל לשינה וכדור סרוקסט טיפול מחליף סובלת במהלך היום מסטרס וחוסר תפקוד. לפני חצי שנה טיפול ציפרלקס שלא צלח. תופעות לוואי איומות והעיקרית - נדודי שינה שלא היו קודם ויש עוד פרטים אך קשה לי לכתוב

לקריאה נוספת והעמקה

הדרגתיות נחוצה. בהצלחה

30/06/2019 | 14:16 | מאת: רמי לוי

לוקח כבר חודש וחצי כדור סרנדה בבוקר וכדור ריספונד בלילה יש כשל בשפיכה מאז שהתחלתי. האם זה יעבור או כדאי להחליף כדור? יש לי פגישה עם הפסיכיאטר לעוד חודש, האם להקדים אותה? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

(עד שהדוקטור יענה:) ככל הנראה זה מהריספונד. כדאי מאוד ויותר מכדאי מאוד- להקדים את התור לכמה שיותר מהר. יתכן ותהיה הפסקת טיפול בתרופה זו (או בשניהם באם טעיתי במה שכתבתי לעיל שזה מהריספונד) מיידית! בהצלחה, בהכל ובמיוחד בהקדמת התור!

אכן

היי אני סובל מחרדה ואני. רוצה משהו שיפחית אותה במצב שחרדה מיידית כמה. כדורים של אלפרליד מומלץ לקחת כאשר כדור אחד הוא חצי מ״ג. את המרשם קיבלתי מפסיכיאטר בעבר

לקריאה נוספת והעמקה

מנסיון שלי ושל דוד ודודה שלי עם כדור זה (הנקרא גם, בחברת פריגו- קסאנגיס, ובחברת כצט- אלפרליד) - כדאי מאוד לבקש (מהרופא משפחה אפילו), להעלות למינון של 1 מיליגרם (שפחות מזה זה ברוב המקרים חסר השפעה וסתם מקור לתופעות לוואי) ולקחת כדור 1 או 2 ביום לפי הצורך.לדוגמה 1 בבוקר ואחד בצהריים או לפני השינה, כל אחד והזמן שהחרדה ״משתלטת״ עליו.לפעמים כשממש קשה ניתן לקחת עד מקסימום של 3 ביום (כך אמר לי הרופא. והוא אמר לי שזה ככה לכולם ולא משנה באיזה מקרה כמעט, ש3 זה המקסימום) אבל זה לא מומלץ בעיקר מהסיבה שהגוף יתרגל לכדור ואז תיווצר התמכרות וההשפעה תהיה פחות אפקטיבית וכו׳. כמובן שחשש להתמכרות וחוסר אפקטיביות יכולה להיות גם מלקיחת 2 ביום ואפילו אחד ביום (אף שב1 החשש יותר קטן) אבל כמובן שחרדה היא חרדה וצריך לטפל בה וקסאנגיס (אלפרליד) הוא מאוד חזק בשביל חרדות, יותר מכדורי הרגעה אחרים כמדומני, כך שמאוד כדאי שאם כבר לוקחים אותו- הוא יהיה על 1 מילגרם. אלא אם כן תנסה ותראה ש1 מיליגרם גורם לך למצבים לא נעימים כמו דיכאון קשה ובלבול ומחשבות של חוסר ערך עצמי למשל וכו׳ (שזה יכול להיגרם לאו דוקא מהאלפרליד, אבל אין כאן מקומו כרגע) שאז באמת מומלץ לחזור לחצי מיליגרם ואם גם הוא גורם לזה להחליף לכדור אחר. סליחה על האריכות, זה מדאגה לשלומך :) . אם תרצה עוד מידע על הכדור הזה, אוכל להגיד לך. כמובן שתמיד עדיפה תשובה של דוקטור, גם בגלל הסמכות שבזה ושלא יהיו אי אלה חוסר דיוקים ממי שאינו דוקטור, אך לבנתיים עד שהוא יענה הרי התשובה לפניך.. בהצלחה!

שלום לך אינני ממליץ על טיפול זה בחרדה וזאת בשל פןטנציאל ההתמכרות מכך. ישנם טיפולים אחרים ועדיפים מאוד!

30/06/2019 | 08:59 | מאת: כרמית

שלום רב בחודשים האחרונים אני מרגישה שאני חוששת בעת האכילה פן אחנק מהאוכל. כל לעיסה מלווה בחרדה שהנה עכשיו אני אחנק ונגמר הכל. זה התחיל ממחשבות ש עליי לאכול לאט ולשים לב מה ואיך אני אוכלת והמשיך לתחושת החנקות פיזית בכל ביס. בהלה ודופק מהיר כשכל ביס מגיעה לשלב הבליעה. אני אמא ל3 ילדים צעירים, נשואה. ב6-7 שנים האחרונות חוויתי כמה טלטלות בפן המקצועי, והתמודדות עם בני משפחה בסכנת חיים ממחלות וניתוחים. מה הדרך להפתר מחרדה כזו ? תודה כ

לקריאה נוספת והעמקה
30/06/2019 | 16:17 | מאת: מני

שלום לך. עד שהדוקטור יענה- בנתיים אנסה לעזור ממה שאני יודע. זה נשמע כמו ocd חרדתי, התרופות המתאימות לocd זה כמה תרופות ממשפחת sri (המשפיעה על סרוטונין) שמתחלקת בפרטות לשני משפחות: טריצקליים כמו אנפרניל, וssri כמו סרוקסט. נתתי דוגמה לשתי תרופות שמיועדות (גם) לאוסידי. יש עוד. כמובן שרק פסיכיאטר מורשה לתת כאלו תרופות והוא גם זה שיכול לשער איזה תרופה הכי תתאים לך לפי איך שהוא יראה ויאבחן אותך, ועל כן חייב ללכת במצב כזה לטיפול פסיכיאטרי. אם את מפחדת או לא נעים לך שאולי יראו אותך במרפאה קהילתית מישהו שעשוי בהמשך או כבר - מכיר אותך, תמיד אפשר ללכת לפרטי, שזה אמנם עולה כסף אבל לא כל כך הרבה יחסית לעוצמת הבעיה שיכולה להרוס את החיים. על כל פנים, כדאי מאוד ללכת לחוו״ד פסיכיאטר, לפחות לביקור או שניים. יתכן שתקבלי גם תרופות אנטי חרדתיות. אם אני לא טועה, סרוקסט הוא גם אנטי חרדתי.השאלה אם הוא יתאים לסוג חרדה שלך ועל זה יענה הדוקטור. בהצלחה!

תגובתו של מני מקובלת עלי בהצלחה!

28/06/2019 | 19:49 | מאת: דורון

שלום מה ההבדל בין רמוטיב שהבנתי שזה תרופה טבעית. לבין תרופות הssri או תרופות כמו קלונקס וכאלו שהם כימיות אני יודע. מה ההבדל בתופעות הלוואי של התרופה הזאת רמוטיב לעומת התרופות האחרות שציינתי והאם רמוטיב יעילה מפחיתה חרדה ודיכאון ועוד ? המליץ לי על זה נוירולוג .

לקריאה נוספת והעמקה
04/07/2019 | 18:26 | מאת: מני

איני דוקטור אך ראיתי בקשר לזה באתר של כללית שההבדל בין סינטטי (-כימי) לטבעי (כמו רמוטיב) הוא: א. לא גורם להשמנה. ב. לא פוגע ב״תפקוד המיני״(סליחה על הגרשיים.. צריך לקרוא לזה לפי דעתי ״בחיי המין” אלא בשביל שזה לא יתפרש קצת לא בהתאם (על מסיבות) קוראים לזה התפקוד המיני). ג.לא גורמת להיפונתרמיה (-תת נתרן בדם. ובמילים פשוטות: כאשר ריכוז הנתרן קטן מ 120 החולה יתלונן על חולשה כללית וכאבי שרירים. כאשר ריכוז הנתרן קטן מ110 עלולה להופיע הפרעה בראיה ובריכוז שבין 90-105 תהיה ירידה ברמת ההכרה של החולה ובהמשך לא רוצים להגיד מה..).ד.לא גורם לתופעות לוואי אנטיכולנרגיות כמו אצירת שתן, עצירות, בלבול ופגיעה בתפקוד הקוגנטיבי. עד כאן.

מדובר בתרופה טבעית המיועדת לטיפול בדכאון קל בלבד

26/06/2019 | 23:30 | מאת: דותן

שלום לאחר בדיקות גופניות כלליות בעקבות דופק מהיר לחצים בראש ועוד תופעות בחודשים האחרונים שלא היו לי עשיתי בדיקות לב מקיפות בדיקות דם סיטי ראש אמארי ראש שתן eeg בלוטת התריס ועוד ועוד מלא בדיקות אחרות וכלליות שיצאו תקינות. כנראה התופעות האלו היו בעצם חרדות מתח סטרס ועוד.רופא משפחה נתן לי קלונקס 0.5 מלפני חודשיים וחצי שהפסקתי אותם לפני שבוע כי לא רציתי ליהות תלותי בכדורים וגם בגלל תופעות הלוואי שלהם וגם כי אני יודע שכדורים כאלו זה לטווח קצר, במשך חודשיים וחצי עד לפני שבוע נטלתי 2-3 כדורים כול יום של 0.5 בערך אני מעריך 160 כדורים של 0.5 מ"ג ב83 יום עכשיו מלפני שבוע שהפסקתי אם הכדורים אני נטלתי עד היום בעצת הרופא משפחה אסיוול לשבוע בערך הגעתי למינון של 48 מ"ג וגם הפסקתי . שאלתי אליך האם מינון כזה של קלונקס 79 מ"ג סך הכול בתקופה של חודשיים וחצי כדור של 0.5 2-3 ביום שהם 1-1.5 מ"ג לפעמים גם רק 0.5 ביום בחודשיים וחצי גורם לבעיה בראש במוח ? או לאיזשהו בעיות אחרות ? אני כבר שבוע בלי הכדורים האלו עכשיו גם אם האסיוול הפסקתי לקחתי 15 כדורים רק לשבוע מינון של 48 מ"ג סך הכול כדאי להפיג את תופעות הלוואי של הקלונקס, כי הבנתי שאסיוול גם עוברים מקלונקס אליו .. כמובן שהפסקתי לפני שבוע אם הקלונקס אז בזמן האחרון ירדתי לאט לאט במינון שלו של הקלונקס. אציין שחוץ ממה שרשמתי כאן אף פעם לא הייתי אצל פסיכיאטר פסיכולוג או שנטלתי כדורים כאלו אני בן 31 אודה לתשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה
28/06/2019 | 12:27 | מאת: מאור

אני לא רופא, אבל כאחד שמתעסק עם נגמלי בנזודיאזפינים, זה תלוי בכל אדם באופן שונה. בהצלחה

שלום דוקטור בכול אופן אני רוצה תשובה ממך.. לאחר בדיקות גופניות כלליות בעקבות דופק מהיר לחצים בראש ועוד תופעות בחודשים האחרונים שלא היו לי עשיתי בדיקות לב מקיפות בדיקות דם סיטי ראש אמארי ראש שתן eeg בלוטת התריס ועוד ועוד מלא בדיקות אחרות וכלליות שיצאו תקינות. כנראה התופעות האלו היו בעצם חרדות מתח סטרס ועוד.רופא משפחה נתן לי קלונקס 0.5 מלפני חודשיים וחצי שהפסקתי אותם לפני שבוע כי לא רציתי ליהות תלותי בכדורים וגם בגלל תופעות הלוואי שלהם וגם כי אני יודע שכדורים כאלו זה לטווח קצר, במשך חודשיים וחצי עד לפני שבוע נטלתי 2-3 כדורים כול יום של 0.5 בערך אני מעריך 160 כדורים של 0.5 מ"ג ב83 יום עכשיו מלפני שבוע שהפסקתי אם הכדורים אני נטלתי עד היום בעצת הרופא משפחה אסיוול לשבוע בערך הגעתי למינון של 48 מ"ג וגם הפסקתי . שאלתי אליך האם מינון כזה של קלונקס 79 מ"ג סך הכול בתקופה של חודשיים וחצי כדור של 0.5 2-3 ביום שהם 1-1.5 מ"ג לפעמים גם רק 0.5 ביום בחודשיים וחצי גורם לבעיה בראש במוח ? או לאיזשהו בעיות אחרות ? אני כבר שבוע בלי הכדורים האלו עכשיו גם אם האסיוול הפסקתי לקחתי 15 כדורים רק לשבוע מינון של 48 מ"ג סך הכול כדאי להפיג את תופעות הלוואי של הקלונקס, כי הבנתי שאסיוול גם עוברים מקלונקס אליו .. כמובן שהפסקתי לפני שבוע אם הקלונקס אז בזמן האחרון ירדתי לאט לאט במינון שלו של הקלונקס. אציין שחוץ ממה שרשמתי כאן אף פעם לא הייתי אצל פסיכיאטר פסיכולוג או שנטלתי כדורים כאלו אני בן 31 אודה לתשובתך.

ממליץ גמילה מסודרת אצל פסיכיאטר!

26/06/2019 | 21:50 | מאת: שרון

האם בפניה לייעוץ פסיכיאטרי בגין חרדות ודיכאון עלי להסביר לרופא מדוע הגעתי למצב הזה? האם מעניינת אותו הסיבה או רק המצב הנוכחי למטרת טיפול תרופתי? אם הגורם למשל אינו בר חלוף וממשיך להעיק? לחצים וכעסים בעבודה, בני משפחה נכים וכו'...חשוב לי ליידע את הרופא שאני מודעת לכך שתרופות לא עוזרות לי כל עוד אני תחת טרור ואיום כלשהו. פחד לצאת מהבית, לעבוד עם אנשים וכו'. כיצד זה ישפיע על האבחון?

לקריאה נוספת והעמקה
27/06/2019 | 13:12 | מאת: אבי

בלי קשר לשאלה שלך, רק לפי התיאור, הייתי ממליץ על בדיקת רוק ניורופרמג׳ן שתתאים לך בדיוק את הכדורים המתאימים ואז שאלותייך יחלפו כבר. בהצלחה!

בבדיקה הפסיכיאטר ינסה לקבל את התמונה הרחבה ביותר ועל כן חשובה רמה גבוהה של פתיחות בכדי שכל הגורמים ילקחו בחשבון. תרגיש טוב!

שלום דר רצחתי לשאול אם יתכן שמירו 15 מג ולוריבן 0.5 מג שניהם ללילה וציפרלקס0.5 מג יכולים להשפיע על שרירי הרגליים והעיניים ובכלל כל השרירים בגוף פתאום לפני חדשיים נהיה לי קשה ללכת הולכת כמו ברוז יש לי אי יציבות בהליכה גם בעיניים הגל לא יציב מתקשה לישון בלילה ללא התרופות כי יש לי רפלוקס לחץ לושט העליונה וסותריי חומצה לא עוזרים יש גם קשיי בליעה שזה קשור גם בשרירים

לקריאה נוספת והעמקה

תגובה לא סבירה- כדאי להבדק אצל פסיכיאטר. תרגישי טוב!

מה התסמינים של סכיזאובססיבי? מה ההבדל בין סכיזואובססיבי לסכיזופרניה בלבד?

לקריאה נוספת והעמקה

בכך שישנם סימני אובססיה בנוסף לתסמיני הסכיזופרניה

אשלים את מה שהדוקטור לא ענה- שהטיפול הוא בשני כדורים שונים (כמדומני): אחד כדור לסכיזופרניה ואחד כדור לאובססיה, כלומר לocd, וזה נשמע כמו בעיה אחת רק בקשר לאבחון, שאדם אחד סובל משניהם, אך לא בנוגע לטיפול שצריך לקחת בחשבון כל אחד בנפרד. תרגיש טוב!

26/06/2019 | 06:33 | מאת: אמיר

שלום רב האם ניתן לקחת תוסף 5htp יחד עם סרוקואל ודפלפט? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
26/06/2019 | 08:27 | מאת: מני

אכן מותר. אבל היות ואתה סובל ככל הנראה (לפי התרופות שאתה לוקח) ממניה דפרסיה יש חשש לכאורה שזה יגרום לך למניה כך שאם אתה בכל זאת רוצה ליטול תוסף זה כדאי שזה יהיה תחת השגחה צמודה שלא נגרמה לך מאניה. בהצלחה! 👍🌷

התוספת אפשרית ללא בעיה.

שלום ד"ר. מזה כמה חודשים (חצי שנה בערך) יש לי תחושות של בידוד וניתוק, אני לא חווה את המציאות כפי שהיא, לא מרגיש מחובר להתרחשויות סביבי, מרגיש חולמני ואפאתי גם כלפי עצמי וגם כלפי הסובבים אותי, גם בבית וגם בחוץ. כול הנוף נראה פתאום לא מוכר, הרחובות, אפילו רחובות לא מרוחקים מדי מהבית, הכול מתבלבל אצלי בראש ומרגיש ערפל. אני מרגיש שהיכולות הקוגניטיביות, במיוחד הריכוז והזיכרון לטווח קצר, הידרדרו אצלי מאוד והן לא כפי שאני זוכר אותן כשהיו במצב תקין. השפה מרגישה לי זרה, אוצר המילים שלי הצטמצם משמעותית, לוקח לי זמן רב מבעבר להתבטא גם בע"פ וגם בכתב. אני מרגיש לא עירני היטב ולא ער במידה מספקת למה שקורה בחוץ, מרגיש שאני "אוויר", מרגיש לא שייך לשום מקום ולאף אחד, לא מוצא את מקומי בחברה ובסביבה. יש לי קושי בסידור ובארגון של המחשבות והרגשות ובהחלפה שלהן למילים, ולפעמים מוצא את עצמי מגמגם או שותק. יש לי קושי לבצע פעולות רב שלביות, כי אני מיד שוכח את השלב הקודם. אני מתקשה להבין משפטים ארוכים מורכבים שבני אדם אומרים בשיגרתם. כול פעילויות החיים המפותחות כמו דיבור, קריאה, כתיבה, צפייה בתוכנית בטלוויזיה ועוד פעולות שבני האדם עושים בשיגרתם באופן אוטומטי כחלק בלתי נפרד מחייהם, מרגישות בלתי מובנות לי וגורמות לי חוסר שקט וחוסר מנוחה. אני מרגיש ירידה בחוש ההיגיון וההבנה שלי את המציאות ואורח החיים האנושי. אציין שעברתי מספר אירועים לא נעימים בשנים האחרונות ואני חושב שמקור תחושותיי היום הן תוצאה של אותן החוויות השליליות שעברתי. שיתפתי את הפסיכיאטרית שלי בדברים והיא הדריכה אותי איך לשנות בהדרגתיות את הטיפול מסרנדה 200 מ"ג ואולנזפין 2.5 מ"ג, לפאקסט 60 מ"ג ופרפנאן 8 מ"ג. את הפרפנאן אמרה ליטול בבוקר במינון 4 מ"ג ואם לא ארגיש שיפור לאחר ארבעה ימים להעלות המינון וליטול 4 מ"ג נוספים בערב. קראתי מעט ברשת על שתי ההפרעות והבנתי שלעתים קרובות הסימפטומים של שתיהן מתרחשים בוזמנית, ושאין עדיין טיפול יעיל באמת כנגד אותן הפרעות מכיוון שאין מחקר מעמיק בנושא. מניסיונך, האם הטיפול שעליו המליצה הרופאה שלי אכן יעזור לי להרגיש מעט יותר טוב? או שבאמת אין טיפול מתאים יעיל להפרעות אלו? אשמח על חוות דעתך המקצועית.

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט הטיפול הזה או דומה לו הינו יעיל מאוד!

שלום רב.. אני בן 30 וסובל גם מדיכאון אני מקבל מעל 20 מ״ג אריפליי ו150 מ״ג לוסטרל(כחודש), הטיפול הזה יחסית עוזר לי והזיכרון השתפר מאוד(אחרי העלאת המינון של הלוסטרל ל 150.רק בחודש האחרון הבנתי עד כמה לא הבנתי את בעיות הזיכרון שיש והיו לי) יחסית לטיפולים שקיבלתי בעבר! לצערי הרב עדיין יש ימים ושעות שאני מרגיש מדוכא! רציתי לדעת אילו תרופות ניתן לשלב ביחד עם אריפליי ולוסטרל? ראוי לציין שיקבלתי: פאפראנן, ריספרדל, אדרונקס,פלוטין, קלונקס(שאני עדיין לוקח אבל פעם ב- ) - התרופות הופסקו עקב אי יעילות או עקב תופעות לוואי.. תודה והמשך שבוע טוב..

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך. אני לא באתי להחליף את הדוקטור בתשובה אליך , רק להעיר שלפני שמוסיפים תרופה נוספת צריך להגיע למקסימום מינון של הכדורים הנוכחיים , שזה אומר במקרה שלך 30 מיליגרם אריפליי ו200 מיליגרם לוסטרל. שיהיה לך רק בריאות ושמחה תמיד, בהצלחה! אנחנו איתך באותה סירה! :-)

גם כאן צודק מני!

15/06/2019 | 20:50 | מאת: עדי

שלום בת 38 מעל חצי שנה נוטלת ברינטליקס 10 מג בחודש האחרון התחלתי לסבול מתופעת גלי חום והזעת יתר בצורה שלא מאפיינת אותי כלל. רציתי לדעת האם יכול להיות קשור לברינטליקס?

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט כן- מוכר.

15/06/2019 | 09:28 | מאת: ההוא

שלום רב. לפני 4 וחצי חודשים נולדה לי מלאכית קטנה. אני אוהב את הקטנטונת הזאת יותר מכל דבר אחר בעולם, כמו שאני אוהב אותה כך אני חרדתי לה. חרד באופן מוגזם, ברמה שהיא מתעטשת אני כבר רוצה לרוץ איתה למיון. מאז שנולדה מציפות אותי מחשבות מפחידות. אני מדמיין באופן בלתי נשלט שקורה לה משהו, שהיא מפסיקה לנשום, אני פתאם רואה תמונות של הלוויה שלי, שלי ושל אישתי יושבים שבעה ועוד תמונות איומות כאלו ואחרות. מחשבות אלו יכולות לתקוף אותי בכל רגע אקראי. בזמן העבודה, בספורט, בנהיגה. אני מוצא את עצמי פתאם רועד או מתחיל לבכות ללא שליטה. איך אני מצליח להסיר מעצמי את המחשבות הרעות האלו? את החרדה הזו על הנסיכה שלי? ולחשוב יותר חיובי? אשמח מאד לתשובה בהקדם

לקריאה נוספת והעמקה
16/06/2019 | 16:47 | מאת: מני

כמו בכל מצב שכזה, מומלץ לפנות לרופא פסיכיאטר שיראה אותך ויטפל בך. זה נשמע כמו חרדה ואולי הייתי אומר אפילו ocd (מחשבות טורדניות מציקות שמגיעות באופן חרדתי). שיהיה לך בהצלחה בחיים, כל טוב! אשמח אם תכתוב מה התקדם איתך בהודעה חוזרת לשרשור זה.

אכן נכונה תגובתו של מני

14/06/2019 | 16:03 | מאת: מומי

שלום אני בן 30 אני נוטל: סרנדה, ריספונד, למודקס, דפלפט ואטנט אני מעוניין לנסות lsd בפעם הראשונה. האם יש בעיה בשילוב בין השניים? ואם כן כמה הוא חמור? בתודה

לקריאה נוספת והעמקה
15/06/2019 | 21:26 | מאת: מני

זה ממש מסוכן, לא כדאי לך!

אכן מסוכן... וכי למה שתפגע בעצמך?

14/06/2019 | 15:50 | מאת: עמית

שאלה חוזרת - מזה חודש יש לי חולשה בכפות רגליים, ירכיים, שוקיים. מעין סוג של תחושה שכאלו כפות הרגליים הלכו 9 שעות ( וממש לא הלכתי). אני עושה ספורט תדיר ופתאום זה התחיל. האם יכול להיות שזה נגרם כתוצאה מזה שנטלתי הבמסיבה אטנט, אלכוהול (וודקה), טוסיבי (סם מסיבות), כדור קפאין, רדבול- כולם ביחד במסיבה). כתבת לי ללכת לרופא- הלכתי. נויורולוג בדק אותי אמר לי שאני תקין אורתופד בדק צילום יצא תקין מה עושים?יש בדיקה לבדוק אם נגרם נזק? מה שמה? לאיזה רופא ללכת- מומחה של מה?

לקריאה נוספת והעמקה

הייתי בודק אצל פסיכיאטר מדוע אתה צריך את כל הסמים הללו ומנסה לטפל במצוקה הנפשית , באם קיימת, באמצעים רפואיים ולא בסמים. תרגיש טוב!

14/06/2019 | 12:08 | מאת: צחי

אני 15 שנה בציפרלקס הרופא מנסה להחליף אותו ללשיאה האם לשיאה מספיק חזק (פעמיים ביום) כדי להוריד אותי מ-15- שנים ציפרלקס?

לקריאה נוספת והעמקה
16/06/2019 | 16:42 | מאת: מני

איני הדוקטור כאן, אך ההתוויה של לשיאה הוא לחרדה בלבד ולא לדכאון. האם מדובר שהדיכאון מגיע כתוצאה מהחרדה? בהצלחה והמשך יום נעים

אכן נכון

13/06/2019 | 22:12 | מאת: מני

האם יש הגיון בלתת אריפליי במינון 30 מיליגרם לדיכאון יחד עם ויפאקס 300 מיליגרם? אני לוקח אריפליי 20 וויפאקס 300 והעסק לא מספיק זז ורציתי לדעת אם לשמוע לעצת הפסיכיאטר המחליף להעלות את האריפליי בעוד 10 מיליגרם. תודה רבה דוקטור

לקריאה נוספת והעמקה
16/06/2019 | 16:39 | מאת: מני

שכחתי לציין שהיה התקף מאניה בעבר (לפני תחילת הטיפול באריפיפרזול).

בהמשך להודעה הקודמת- ההתקף שהיה בעבר היה פסיכוטי. מטופל כבר יותר משנה באריפליי, הן למניעת התקף פסיכוטי נוסף כנראה והן כנוגד דיכאון יחד עם ויפאקס (נוסה בעבר ssri שעשה רק תופעות לואי קשות).

בסוף כבר קיבלתי תשובה מהפסיכיאטר החדש שלי שאני בכלל סובל ממניה דפרסיה (ולא כפי שחשבתי בהתחלה- מדיכאון) והפסקתי הטיפול בויפאקס והתחלתי ליתיום, ביחד עם האריפליי הקבוע, כך שכעת הכל מובן לי. תודה רבה דוקטור!

השילוב אפשרי בהחלט

13/06/2019 | 16:51 | מאת: מאיר

היי, בשבועות האחרונים אני נוטל לוריוון כדיי להירדם, הרופא רשם לי ואבן לאחר שלא הצלחתי לישון עם הלוריוון. חוסר השינה הינו עקב מחשבות וחרדה כנראה. אני לוקח ואבן כדיי לישון אך במהלך היום במידה ואני מרגיש לחץ אני לוקח לוריוון . האם זה בסדר או שעדיף לקחת רק כדור אחד גם ללילה וגם להרגעה במהלך היום? (מציין כי אני בדיוק מתחיל טיפול ציפרלקס)

לקריאה נוספת והעמקה

מאוד מומלץ לא זה ולא זה !אלא לטפל בעצמך ! ולא בכדורים מרגיעים אלא כאלה המטפלים בסיבה עצמה! גש לפסיכיאטר!

13/06/2019 | 16:19 | מאת: פנינה

ד"ר שלום בעוד שבועיים אני ובעלי טסים למרוקו אני מאוד פוחדת לחטוף חרדה במקום שהוא לא איזור הנחות שלי אני מנסה לחשוב מה יכול להיות הכי גרוע שיקרה ובכל הכח מנסה להרגיע את עצמי בחשיבה חיובית ומרגיעה רציתי לקבל ממך עזרה מה עוד אפשר כדי לא לתת לחרדה להשתלט ולהנות מהחוויה של הטיול תודה רבה פנינה

לקריאה נוספת והעמקה

לצערי לא אוכל כאן בפורום. נראה שכדאי שתגשי לפסיכיאטר בהקדם בכדי שיאזן במידת האפשר לפני הנסיעה. נסיעה טובה!

13/06/2019 | 14:01 | מאת: עדי

שלום דוקטור רציתי לדעת עם המינון המקסימלי של סימבלטה יכול להגיע במיקרים נדירות ל 150 מיליגרם ובכלל לדעת עם זו תרופה בטוחה לשנים ארוכות עם בכלל גם אין לה סיכונים רבים של תופעות לאווי

לקריאה נוספת והעמקה
16/06/2019 | 18:18 | מאת: מני

אני לא תחליף לתשובה של הדוקטור אך למיטב ידיעתי המקסימום האפשרי הוא 120 מיליגרם.(איני יודע אם 60 פעמיים ביום או 120 בבת אחת מכיוון שהוא מושהה, ועל זה בטח הדוקטור יענה.) הכדור יחסית בטוח לשימוש גם לשנים ארוכות (מנסיון עם דוד שלי) ואינו בעל תופעות לוואי רבות כל כך (ג״כ מניסיון כנ״ל), כך זה בדרך כלל. הכי הרבה לא יזיק לנסות אותו, הכדורים האלו אינם מסכני חיים אם לוקחים במינון שקבע הרופא, הכי הרבה זה יכול שלא להתאים. בהצלחה! כל טוב! (ונראה מה תהיה תשובת הרופא)

30/06/2019 | 13:45 | מאת: עדי

בסדר אבל השאלה היא ממש פשוטה האם היו מצבים ממש נדירים שהגיעו עם סימבלטה ל 150 זאת סך הכל השאלה

המינון המומלץ הינו עד 90 מג בלבד!

04/07/2019 | 05:17 | מאת: מני

יוצא מתשובת הרופא ש150 לא בא בחשבון. אולי אם כבר 120 (שמעתי על מישהו שלוקח כזה מינון), למרות שכפי שכבר ענה הדוקטור המינון המומלץ הוא 90 מיליגרם, ואם זה לא עוזר- צריך כנראה להחליף לכדור אחר או להוסיף לסימבלתה עוד משהו. הסימבלתה הרי הוא לא הכדור היחיד שקיים למצבים כאלו, ובהחלט יש דברים שאפשר לשלב איתו. תרגישי טוב!

12/06/2019 | 21:33 | מאת: כרמלה

עקב תופעות לוואי של ציפרלקס ( ניסיון של שבועיים ) התחלתי טיפול במירו 30מג .נוטלת כבר 3 שבועות , מרגישה רע פיזית ומעוניינת בהפסקת הטיפול התרופתי ולהישאר בטיפול פסיכולוגי בלבד . אודה להנחיות להפסקה הדרגתית של הכדור לאחר שמוש של 3 שבועות

לקריאה נוספת והעמקה

ממליץ שהפסקת התרופה תהיה בלוי של רופא.

12/06/2019 | 20:43 | מאת: מאיר

שלום דוקטור, לפני כ 3 שבועות קיבלתי התקף חרדה שמאז אני סבלתי מחרדות ודיכאון, לאחר ההתקף הלכתי לרופאת משפחה מכיוון שחשבתי שמדובר באירוע לבבי, עשיתי בדיקות שגילו שאין לי כלום וישר היא הביאה לי ציפרלקס. למען האמת אני פוחד מהשבוע הראשון איתו מכיוון שחלק מתופעות הלוואי הן הגברת החרדה לפעמים. התחלתי לקחת במקום תוסף שנקרא בי פוזיטיב שבו יש אשווגנדה וזעפרן רפואי שאמור לספק את אותה תחושה. בנוסף אני עושה ספורט ודיקור סיני ואפילו התחתי טיפול פסיכולוגי. תוך 3 שבועות המצב השתפר מאוד, אני יוצא מהבית, חזרתי לעבוד ואורח החיים השתפר. אך עדיין איני מרוכז ולפעמים נכנסות לי חרדות ומחשבות טורדניות שלא קל לי להסיט. החלטתי שאני כן רוצה לתת לציפרלקס צ'אנס, ורציתי לשאול האם זה בסדר שאני אקח את הציפרלקס ייחס עם תוסף התזונה בי פוזיטיב לפחות בהתחלה מכיוון שאני חושש להפסיק אותו. והאם זה בסדר שאם תהיה לי כלשהי התקף חרדה אקח ואבן במהלך היום כדיי להרגע. תודה רבה מראש.

12/06/2019 | 19:27 | מאת: ניקול

לפניי עשרים שנה לקחתי פריזמה במשך שנתיים והפסקתי. לאחר חמש שנים בערך שוב חזרתי לפריזמה והיו תופעות הסתגלות קשות של חרדה ואי שקט. לפני שלושה חודשים הפסקתי את הטיפול בהדרגה כי הכל היה נראה טוב והחרדות חזרו עכשיו הרופא אומר לי לחזור שוב לפריזמה האם יהיו שוב תופעות הסתגלות קשות? אולי הייתי צריכה לבקש תרופה אחרת ?

לקריאה נוספת והעמקה
16/06/2019 | 18:25 | מאת: מני

מקווה שעדיין רלוונטי לענות לך (כמובן לא במקום הדוקטור אלא מהבנה של מה שכתבת ומנסיון גם כן). נראה ממה שכתבת שבפעם הראשונה הכדור לא היה זר לך ולא עשה לך תופעות הסתגלות קשות. כך שבדרך כלל נראה שגם כעת יותר נראה שזה לא יעשה לך תופעות הסתגלות קשות אלא הכי הרבה כבר לא יהיה אפקטיבי לגביך, ומה שבעבר זה עשה תופעות לוואי של הסתגלות (בפעם השנייה שלקחת) זה ממש לא מחייב לגביי הפעם הזאת. בכל אופן, הכי נראה שתשמע לעצת הדוקטור לחזור לפריזמה כפי שכתב לך, ורק אם יעשה תופעות לואי בלתי נסבלות או שלא יהיה מתאים (כלומר לר אפקטיבי) רק אז לומר זאת לרופא המטפל (הפסיכיאטר שלך) והוא יחליט למה להחליף לך או להעלות את המינון בעת הצורך. בהצלחה! כל טוב! שמחה תמיד.

אכן

שלום רב, אני סובל מבעיה רפואית שנים ארוכות, ואני בטוח כי היא פיזיולוגית. התייעצתי עם רופאים רבים בנושא, ללא הועיל. הרופא האחרון העלה את האפשרות שיש מרכיב נפשי טורדני-כפייתי לבעיה שלי, והפנה אותי לפסיכיאטר לצורך אבחון וקבלת חוות דעתו בטרם הוא ימשיך בבירור מצבי הרפואי הפיזיולוגי. שאלתי היא: כמה מפגשים עם הפסיכיאטר דרושים על-מנת שיחליט אם התסמינים עליהם אני מתלונן נובעים מהפרעה טורדנית-כפייתית או לאו? תודה, יותם

לקריאה נוספת והעמקה
13/06/2019 | 22:14 | מאת: אבי בוכריס

אותי הפסיכיאטר איבחן כocd אחרי מפגש אחד. זה תלוי מאוד באיזה מקרה מדובר. בדרך כלל לפי דעתי מספיק מפגש אחד עם שאלות המתאימות. בהצלחה ורפואה שלימה

שיתוף פעולה מלא ואמיתי עשוי לקצר מאוד את זמן ההערכה.

שלום רב, אני מעוניינת לדעת איזה כדור אני יכולה ליטול חד פעמית למטרת הרגעה , למצב מסוים בו אני לא צריכה להיות עירנית או לעשות פעולה כלשהיא אך העניין מלחיץ אותי מאוד מבחינה נפשית עד כדי בחילות ..האם רופא משפחה יכול לתת מרשם לדבר כזה ? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לוריוון, ואבן

מאיזו סיבה?

שלום. מזה כחודש נוטלת רק 5 מג ציפרלקס לאחר שהורדתי את המינון מ10 מג אשר נעלתי במשך חודשיים. (בשל חרדה) אני רוצה להעלות המינון חזרה ל10 מג. תוך כמה זמן תורגש ההשפעה של העליה במינון ל10 מג? אודה לתשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

תוך מספר ימים עד 3 שבועות

שלום ד"ר התפתח אצלי קושי בהליכה אי יציבות הליכת ברווז איטיות הרדמות של הרגליים האם יתכן שזה תוצאה של תרופות פסיכיאוריות שלוקחת אותן מירו 15 מג ציפרלקס 0.5 מג מתקשה לעלות גורם לי לעצירות קשה ולחוסר יכולת לישון בלילה ולוריבן 0.5 מג לשינה גם עדיין אני בדכאון וחרדה יתכן מהתרופות או שזה פגיעה ניורולוגית כמו פרקינזון או טרשת נפוצה או בעיות של שרירים ממש מודאגת אחרי לקיחת מירו בערב שתי הרגליים נרדמות חזק אין לי ברירה כי סובלת מרפלוס שסותריי חומצה לא עוזרים ולא מסוגלת להרדם

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך הסבירות שזה נגרם מהתרופות הינו קטן אך קיים. כדאי לברר תוך בדיקה תרגיש טוב!

10/06/2019 | 09:47 | מאת: גל

במידה ופיספסתי כדור 1

לקריאה נוספת והעמקה
13/06/2019 | 22:18 | מאת: מני

פשוט תקפיד מכאן ולהבא

אכן

שלום דר לקחתי ציפרלק ס 10 מג זה גרם לי לחוסר שינה כל הלילה אפילו שאני לוקחת חצי מירו וחצי לוריבן לשינה מה ניתן לעשות ? כמו כן גרם לי לעצירות קשה איך ניתן להתגבר על הפרעות אלו?

לקריאה נוספת והעמקה

את הטיפול להפרעות שינה קובעים על פי האתיולוגיה. כך למשל אפשר למצוא שאריות דכאון שמפריע לשינה . אז צריך לבדוק... תרגיש טוב!

10/06/2019 | 00:55 | מאת: אליעד

שלום אני בן 40. סובל מזה כ-20 שנים מחרדה מעליה לתורה. משתדל שלא יקראו לי ואם קוראים לי- באותה שניה, הדופק עולה לקצב מסחרר, זיעה, בקושי יכול לדבר, ואז הברכה יוצאת מגומגמת ומוזרה ... ניסיתי שנים להתמודד ישירות עם החרדה בכך שדווקא אעלה לתורה ויהיה בסדר אך נמאס לי כבר.. חושב אולי על תרופה להקטנת החרדה.. מציין כי אני טיפוס לחוץ והמחשבות רצות בראש כל הזמן, בכל תחום ובכל זמן. על איזה תרופות ניתן לחשוב בהתחשב במקרה שלי? אליעד

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך תרופות בפסיכיאטריה נותנים רק על פי בדיקה - תגש לבדיקה! תרגיש טוב!

09/06/2019 | 20:43 | מאת: אלמוני

ום מזה 3 שבועות יש לי חולשה בכפות רגליים, ירכיים, שוקיים. מעין סוג של תחושה שכאלו כפות הרגליים הלכו 9 שעות ( וממש לא הלכתי). אני עושה ספורט תדיר ופתאום זה התחיל. האם יכול להיות שזה נגרם כתוצאה מזה שנטלתי הבמסיבה אטנט, אלכוהול (וודקה), טוסיבי (סם מסיבות), כדור קפאין, רדבול- כולם ביחד במסיבה) מכמה ימים אחרי שנטלתי את השילוב הזה זה קרה לי. היתי אצל נויורולוג שלשום ואמר לי שהכל תקין אבל אני חושש. כי זה לא עובר. מה עושים? אני לא מסוגל לעשות ספורט עצים כמו פעם ( לרוץ יותר מדקה) מה עושים? למי אני יכול לפנות??? האם יש בדיקה כלשהיא שאפשר לעשות? האם יש תרופה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלב א להפסיק סמים ומ יד תיכף לגשת לרופא

10/06/2019 | 18:18 | מאת: אלמוני

איזה רופא??? איזה מומחיות

10/06/2019 | 18:24 | מאת: אלמוני

דר חרמון לא קראת שכתבתי שניגשתי לנויורולוג והוא אמר שהרגליים תקינות? למי לפנות לא הבנתי. לאיזה רופא

13/06/2019 | 22:16 | מאת: מני

כמדומני שהדוקטור התכוון שתילך לרופא משפחה רגיל. בהצלחה

שלום דר אני לוקחת הרבה זמן חצי ציפרלקס מנסה לעלות לדלם 10 מג הים לקחתי פעם ראשונה גורם לשריפה בפנים לטשטוש ראיה זה תקין? אני פוחדת על העיניים כמו כן גורם לאי שקט אלו תופעותרגילות?

לקריאה נוספת והעמקה

בדרך כלל חולף אך תהיי במעקב

לאחרונה נחשפתי למחקר של תרופהחדש בשם roluperidone האם זו בשורה חדשה לחולי סכזופרניה ?

לקריאה נוספת והעמקה

נקווה!

לא מצאתי roluperidone בגוגל מה שם התרופה כדי שאוכל לראות מידע עליה תודה