טיפול מומלץ בדיכאון

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

27/05/2021 | 13:21 | מאת: ירון

הבת שלי לאחר שירות צבאי, בדיכאון מעל חצי שנה. קודם כמה חודשים כמעט לא יצאה מהחדר. עכשיו רוב הזמן יושבת במיטה עם הפלאפון, יוצאת פעם בכמה ימים לחברות או לקניון. אוכלת מעט. BMI גבולי לתת משקל. לא עובדת לא לומדת, עייפה, הולכת לישון לאחר 2 בלילה וקמה בסביבות 10-12 בבוקר. הולכת פעם בשבוע ל"פסיכותרפיסטית" פרטית לפגישה אבל מסרבת לראות רופא/פסיכיאטר או לקבל תרופות. רציתי להביא פסיכיאטר לביקור בית, אבל היא אמרה שאם הוא יבוא היא תלך מהבית. מה מומלץ לעשות?

05/06/2021 | 19:17 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

חייבים לכבד את רצונה וכדאי לנסות לשכנע אותה באמפטיות- קשה מאוד לסבול מהדכאון והתגובה הטבעית היא הרצון להפטר ממנו. בהצלחה!

05/06/2021 | 19:51 | מאת: ירון

תודה על התשובה!

מנהל פורום פסיכיאטריה