פורום פסיכיאטריה

זה המקום להתייעץ עם רופא בכיר מהתחום הנפשי. ד"ר יעקב חרמון, מומחה בפסיכיאטריה של מבוגרים, משיב לכם בכל הנושאים והמחלות בבריאות הנפש של מבוגרים, כגון: דיכאון, חרדה, פסיכוזה, תרופות לבעיות נפשיות ותופעות הלוואי שלהן, אבחון והטיפולים השונים האפשריים, וכן על טיפולים לא תרופתיים המיועדים לטיפול במצוקה נפשית. המידע הניתן בפורום הינו כללי ואינו מהווה תחליף להתייעצות עם איש מקצוע!
4797 הודעות
4301 תשובות מומחה

מנהל פורום פסיכיאטריה

06/12/2018 | 21:09 | מאת: אסף

העלתי סרנדה ל150מג לפני כ עשרה ימים , סובל מדיכאון והתקפי חרדה וחרדה חברתית , אני לוקח כדור שלם של 100 וחצי כדור של 100 שובר אותו לחצי , זה גורם לי לישון למעלה מעשר שעות ביום וקושי רב להתעורר לא יודע מה לעשות כבר בבקשה תעזור

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך הייתי ממתין עדיין לתגובה של הכדור או לחילופין מנסה תכשיר בעל תכונות מעורר יותר. כמו וולבוטרין ודומיו. תרגיש טוב!

05/12/2018 | 21:47 | מאת: דקלה

שלום רב, מטופלת מזה שנתיים ב 20 מג ציפרלקס ו 40 מג אנטומין לחרדה. האם ניתן להשתמש בתרופות אלה בהריון ובהנקה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך ככלל כן. עדיף תרופה אחת. עדיף לפנות למרכז הטרטולוגי הנמצא בירושלים ונותן מידע חינם ארצי לכל דורש! הריון קל ופורה!

שלום, אחרי תקופה של כחודשיים באשפוז פסיכיאטרי שכלל שימוש בזריקות וכדורים שונים - 4 שבועות של אריפליי ו-3 שבועות של סרוקוול - הפסקתי את השימוש לגמרי. כיום אני כבר יותר מחודש נקי מכדורים ועדיין סובל מתחושת אי-שקט, קהות רגשית, קושי לחשוב בצורה בהירה, חולשה ועייפות בגוף - בקיצור אני עדיין מרגיש תחת השפעת החומרים המסממים האלה. האם מישהו חווה חוויה דומה ויכול לעזור לי להבין כמה זמן זה הולך להימשך והאם בכלל זה הולך להיפסק מתישהו ואם בכלל או שזה יכול להמשיך ככה לעד? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך זוהי טעות נפוצה מאוד. חלק מהתחושות שאתה חש כעת הינן תחושות שנובעות מהמחלה עצמה ולא מהתרופות. להילחם בתרופות כרגע פירושו הוא להזמין אליך את ההתקף. הבא! זה קורה לכ50 אחוזים של המטופלים! האם זהו רצונך? ככל תופעות הלואי של התרופות. חולפות רובן שכולן. תרגיש טוב!!

02/12/2018 | 01:37 | מאת: דודו

האם טגרטול יותר יעיל מדפלפט בטיפול תומך בסכיזופרניה ובהתפרציות כעס וזעם ? האם טגרטול משפיע על גאבא ועוזר בגמילה מבנזודיאזפינים ותרופות הרגעה למיניהם כמו פנרגן ? מהו בדרך כלל מינון הטגרטול כטיפול תומך בסכיזופרניה ומחלה סכיזואפקטיבית והתפרציות כעס לבנאדם ששוקל 90 ק"ג (יש פסיכיאטרית שאמרה ש 400 מג טגרטול ביום לא יעיל לשום דבר) ? האם חובה וחייבים להעלות את מינון שאר התרופות שנוטלים כאשר מתחילים ליטול גם טגרטול במינון לפחות 600 מג ביום במקרה הזה התרופות הן 600 מג סרוקוול XR ו50 מג סרוקסט ו30 מג מירו ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

התאמת התרופה הינה אינדיוידואלית. יש צורך לבדוק את רמת התרופה בדם ורק כך קובעים ולא על ידי מספר הכדורים שכן זה שונה ממטופל למשנהו. בהצלחה!

02/12/2018 | 00:34 | מאת: דודו

האם מותר לקחת ביחד ולשלב מירו 30 מג עם סרוקסט 50 מג ? האם המירו משפר את יעילות הסרוקסט , ואם כן באיזה מנגנון האם שתי התרופות פועלות ביחד באופן סינרגטי , האם יש ניגוד באופן הפעולה של שתי התרופות או שתרופה אחת מתגברת את פעולת השניה ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הן סינרגיסטיות ומתגברות אחת את השניה אך צריך להיות ערים שלא תתפתח תסמונת סרוטונרגית בהצלחה

30/11/2018 | 20:00 | מאת: אבי

שלום לד"ר ותודה על הפלטפורמה . אני בן 29 ואני סובל מהפרעות של סטרס שמתבטא בחנק בגרון וכיווצים בחזה, התופעה הזו מגיעה כמעט בכל סיטואציה של אנרגיה או עוררות כלשהיא, למשל התרגשות ממשהו ואפילו משהו חיובי כמו דיבור ממושך עם חבר , וכמובן שהיא גם מגיעה מלחץ הכי קטן שקורה בהחיים, אפילו לכתוב לך כאן אם אמשיך לכתוב עוד זמן מה החנק והכיווץ יגיע, התופעה נעלמת אם אני מעביר נושא למשהו דאין בו שום מעורבות אנרגטית של עוררות כלשהיא של הנפש, בעבר סבלתי מחרדות ודיכאון שתרופה בשם רסיטל עזרה לי, הרופא המליץ לי להחליף אותה בציפרלקס בגלל העייפות שהיא עשתה לי , ההחלפה שלחה אותי לבית חולים עם דופק גבוהה מאוד ומצאו אצלי הפרעת SVT ומאז הפסקתי את הציםרלקס, כיום שעברתי כמה אירועים לא נעימים במיוחד ששם בעצם התחיל החנק והכיווצים הרסיטל לא עזר לזה אפילו שהגעתי ל 40 מג, הפסיכיטאר הציע להוסיף סורבון 30 מג לרסיטל ולא עזר, גם סרנדה לקחתי ולא עזר וגם לא אנאפרניל וגם לא ברינטלקס, נסיתי טיפול cbt שעזר קצת אבל לא יותר מזה, בגדול אני מרגיש כמו נכה כי כל לחץ הכי קטן או עוררות הכי קטנה מציפה בי חנק וכיווץ בחזה מנ שגורם לי להמנע ממצבי אנרגיה מה שגורם לי בקודי לחיות האם אתה מכיר הפרעה כזו? מה אני יכול לעשות עם זה? כל פסיכיאטר מנסה עלי תרופות שונות ולבנתיים לא עזר, איך אוכל לבחור פסיכיאטר כדי להגדיל את סיכויי ההחלמה? או שכל הפסיכיאטרים מנסים תרופות עד שמגיע משהו מתאים? האם יש בכלל משמעות לבחירת פסיכיאטר מומחה כזה או אחר אם הכל זה ניסוי וטעיה? תודה רבה וסליחה על האורך..

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך בכל הרפואה ולא רק ברפואת הנפש יש את הצורך להתאמין תרופה לאדם ואין פה כל ניסוי. תגש לפסיכיאטר שאתה סומך עליו ותאפשר לו לאזן אותך בצורה אופטימלית זו התמחותו! בהצלחה!

10/12/2018 | 18:08 | מאת: אבי

תודה רבה על התגובה , התחלתי טיפול בתרופה בשם מירו, מקווה שתעזור.

30/11/2018 | 18:05 | מאת: דור

אני קצת מבולבל בנושא. באשפוז היחידי שהיה לי בזמן התקף שללו סכיזופרניה. הפסיכיאטרית הפרטית חושבת שיש לי סכיזואפקטיביות שלפי מה שאני רואה זה אמור להיות שילוב בין הדיכאון\מאניה לבין ההתקפים הפסיכוטיים. האם זו ההפרעה שיש לי ?. היום אניי בנאדם חברתי מתקשר עובד בעבודה במשרה 80%. קצת מבולבל והידיעה מה ההפרעה שיש לי תתן לי קצת שקט.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך בהפרעה הזו ישנה אי יציבות אפקטיבית כמו במניה דפרסיה יחד עם סימנים פסיכוטים המקדימים את הסימנים האפקטיבים. זה שאתה עובד וכו׳ זה מצוין ותדמיד וזה יכול להיות חלק מהתמונה הקלינית! תרגיש טוב!

מה הכוונה אי יציבות אפקטיבית ?.

29/11/2018 | 17:16 | מאת: דניאל יהודה

היי לפני שנה וחצי בעקבות חרדה גדולה ושינוי משמעותי בחיים שלי החלה לי הפרעת דה ראלזציה במשך שנה סבלתי ממנה בצורה נוראית ועם רוב התסימנים של ההפרעה לפני כמה חודשים חל שיפור אבל לא מספיק ולצערי החיים שלי כרגע הם ללא "חיים" מנתח כל חוויה במקום להרגיש מרגיש מנותק ללא הרגשה של רחוב של בוקר של נהיגה וכו כמו זומבי הלכתי לפסיאטר רשם לי קזסנקס וציפרקלס התרופות לא עזרו לי בכלל אפילו לא לחרדות קלות , השאלה שלי היא האם קיים תרופות שעזרו או טיפלו להפרעת הדה ראלזציה? ואם בכלל אני יכול להיות אופטימי שמתי שהו מקווה שבקרוב ההפרעה תעלם לחלוטין ? אשמח לתשובה מנסיון

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט כן. דבקות ועקשנות נדרשות לטיפול! בהצלחה!

29/11/2018 | 17:05 | מאת: אור

שלום ד"ר חרמון. אני מטופל ב- 150 מ"ג VIEPAX XR כמה שנים בגלל חרדות ומרגיש טוב ומאוזן. מאז שהפסקתי לשתות קולה לה הייתי רגיל יום יום 2 פחיות במשך שנים, אני כל הזמן בחרדות. הנחתי שמדובר בגמילה שתחלוף לאחר שבועיים-שלושה אך עברו כבר 3 חודשים ואין שיפור במצבי. אני סובל כל יום מגלים של סימפטומים פיזיים של חרדה כיוון שזה לא "חלף" מעצמו, בעצת הרופא המטפל הועלה המינון ל-225 מ"ג אותו אני לוקח היום 4 שבועות. יש שיפור חלקי רחוק מלהיות משביע רצון. האם זה מוקדם להסיק מסקנות לגבי תוצאת העלייה במינון ויש לפחות 8 שבועות כדי להתייצב ולקבל תמונת מצב אמינה? האם במצבי חרדה נהוג לטפל בתרופה VIEPAX XR גם במינון 300 מ"ג או שמינון זה מיועד יותר לדיכאון ולפי מחקרים המינון המוצע לחרדה הינו 75 -225 מ"ג מקסימום? אודה מאוד לתשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך הייתי ממתין עדיין ואף הייתי שוקל בעתיד גם מינונים גבוהים יותר עד 300מג.

רציתי לשאול שני שאלות הראשונה אם אפשר לשלב בין שילוב זייבן ו L טירוזין והשנייה אם אפשר לשלב זייבן L טירוזין ופוספטידיל סרין ביחד תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

בעקרון אפשרי תוך מעקב מסודר. בהצלחה!

מעקב שמה יש לבדוק בו

שלום דוקטור לפניי כחודש התחלתי לקחת פלואנקסול תוך ארבעה ימים הדיכאון חלף ובנוסף הרגשתי תחושה טובה של היי והרגשתי מאוזן מאוד כשבאתי ליקנות את הפלואנקסול אמרו שיותר לא מוכרים אותה אז הרופא נתן לי קלופיקסול שש מיליגרם אני כבר שלושה שבועות ושוב פעם מרגיש כמו הפלואנקסול רק ברמה פחותה יותר היי הוא לא אותו היי אבל אפשר להגיד שאני לא בדיכאון כמו שהייתי לפניי התרופות רציתי לשאול שתיי שאלות הראשונה מה ההבדל ביינייהם ושתיים למה הפסיקו למכור פלואנקסול הפלואנקסול לא מעייף והקלופיקסול כן את הפלואנקסול אפשר לקחת לפניי ארבע בערב שאלתי היא למה שנייהם מקבוצת הטיואקסטינים אז אשמח לקבל תשובה

לקריאה נוספת והעמקה

הסיבות הינן מסחריות כמדומני . הייתי מחפש במגוון התרופתי האחר הקיים היום תרופה המתאימה לך! בהצלחה

שלום לד"ר יעקב חרמון בני הובחן בכיתה ב עם בעיות קשב וריכוז , היום הוא בכיתה ו, במשך השנים עברנו את כל סוגי הכדורים המבסוסים על ריטילין והיום הוא מטופל בפרופיגיל, לאחרונה הומלץ לנו ע"י נורולוג ילדים , ללכת להיפנוזה רפואית ןלהחליף את הפרופיגיל בויונס (שכבר נטל בעבר) + Fluoxetine (Prozac) אשמח להמלצה בנושא בתודה דן

לקריאה נוספת והעמקה

ההמלצה נראית לי כמצוינת שירגיש טוב!

29/11/2018 | 01:06 | מאת: דודו

האם אפשר לקחת טגרטול cr בשחרור איטי 600 מג פעם אחת ביום או עדיף פעמיים ?!

לקריאה נוספת והעמקה

עדיף לפצל

29/11/2018 | 00:34 | מאת: דודו

האם ניתן לחצות את כדור הסרוקסט המקורי seroxat של 20 מג לשני חצאים שווים שכל אחד מכיל 10 מג , יש לציין שיש קו באמצע הכדור ?

לקריאה נוספת והעמקה

אכן כן!

26/11/2018 | 21:16 | מאת: Cami

מטופלת בזיפרקסה וליתיום ואלטרוקסין ופרולול לפעמים גם בלוריון וכדור שינה בונדורמין.סובלת מתסמונת הרגליים הלא שקטות אפשר להשתמש עם תרופות אלו בתרופה נירולוגית בשם סיפרול 0.25 כדור אחד ליום.

לקריאה נוספת והעמקה

שילוב אפשרי תוך נקיטת זהירות במינונים

29/11/2018 | 14:44 | מאת: Cami

האם מינון של התרופה 0.25 מותר עם שאר התרופות?

26/11/2018 | 14:43 | מאת: אלי

פרוזק מרזה אותי וגם מדכא. מירו ידועה כמשמינה. עם אני משלב ביניהם אני ישמין או ירזה? בנוסף,מה המינון הכי גבוה שאני יכול לקחת בפרוזק עם אני לוקח 30 מירו.

לקריאה נוספת והעמקה

אפשר עד 60 מג וזו תגובה אינדיווידואלית!

25/11/2018 | 12:56 | מאת: אלי

שלום שבוע טוב רציתי לדעת האם יש דבר כזהocd רק במחשבות כי לי יש מחשבות משונות ואני מפחד שזה לא פסיכוזה מטופל בסורקסט 30 מג קשה לי לעלות ל 40 עושה לי ממש רע כבר קרוב לחודשיים אני במלחמה יום יומית הדבר היחיד שמרגיע אותי בעבודה זה אסוויל 5 מג שאותו אני נוטל בבוקר במשך יותר מחודש לצערי זה הדבר היחדי שעוזר לי ומפחד לא להתמכר כמו כן מטופל בשיחות אבל לcbt יש לי היכרות עם המפיסכולגית שלי 20 שנה לסירגוין עברתי איתה המון והיא לא מו חית לcbt ואומרת שיש לי הפרעות חרדה ובעזרת טיפול דינאמי נעבור את זה אהל אין לי סבלנות אני לא מוצא שום הנאה מכלום בחיים במשך החודשיים האלה אני בן 40 גרוש פלוס 2 גר עם ההורים עובד בעבודה מסודרת והורים מאוד תומכים בי נפשית (אמא בציעורתה עברה דיכאון אחרי לידה)והיום היא אישה הכי חזקה שאני מכיר אמא לא אשת מקצוע מהתחום אבל בתור חוויה שהיא חוותה בדיכאון היא אומרת ככל שעוצמות חזקות יותר כל יהיה לך קל בעתיד אתה מתחשל לצערי אני מתייסר מזה שאני צריך לקחת את האסוויל כי יש לי פחד לא להתמכר אני מאוד אוהב את הכדור הזה האם יש אפשרות להוסיף לסרוקסט עוד כדור שיייצב אותי ויחזיר לי את החיים שהיו לי לפני כמה חודשים כי אני ממש מותש מזה אני טיפוס שמח אופטמי וכו... ואיבדתי את זה לאחרונה מכונס מתוך עצמי ללא שום עניין מה גם שהסרוקסט גם מדכא אותי מינית ויש לי פחד גם לייצור קשרים חדשים במצב הזה אודה להתיחסותך

לקריאה נוספת והעמקה

השילוב אפשרי ואף מקובל

25/11/2018 | 10:18 | מאת: נועה

שלום ד''ר. מעט לפני שאבא של בן זוגי נפטר הוא נשלח לפסיכיאטר עקב דכאון, במכתב הסיכום של הפסיכיאטר הוא רשם כי יש חשש לפיגור שכלי קל/ פיגור סביבתי. בן זוגי ואחיו לא מאובחנים בשום בעיה בסגנון. האם יש חשש שהבעיה תורשתית ועלולה לעבור לילדינו? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

לפי הציטוט מדובר באפשרוץת ולא באבחנה

24/11/2018 | 17:48 | מאת: אני

שלום התחלתי ליטול קלונקס. לא באופן קבוע אלא כתרופת sos לתחושות חרדה. נטלתי עד עכשיו פעם ביום 0.25 מג' במשך יומיים. האם ניתן לנהוג לאחר שנוטלים קלונקס?

לקריאה נוספת והעמקה

התרופה עלולה להשפיע על כושר הנהיגה ועל כן אסור!

22/11/2018 | 10:40 | מאת: יעלי

שלום האם ניתן לקחת 2 כדורי רמוטיב ביום (בוקר וערב) וגלולות למניעת הריון? צריך הבדל כלשהו בין התרופות או שאין בעיה לקחת גם וגם? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ישנה אינטרקציה תרופתית וכדאי להעריך אותה!

21/11/2018 | 10:31 | מאת: מרי

אני בטבעי אדם שקט ומופנם מאוד מטבעי. אין לי כמעט קשרי חברה למעט משפחה ועבודה הלכתי לטיפול לפני כשנה כדי ללמוד לאהוב ולהיות בקשר עם ב"א. לאחרונה יש יותר ויותר שתיקות בטיפול הדבר מתסכל אותי מאוד, חשבתי לסיים את הטיפול מכיון שאני לא יכול לסבול את השקט שנשך רגעים ארוכים מדי גם כשהמטפל מנסה לפלס לי דרך לא מצליח לצאת מזה. האם יש צורך לשנות את הסוג טיפול?

22/11/2018 | 21:10 | מאת: רונית

במקומך הייתי מטפלת בבעיה ולא "בורחת" ממנה. האם חשבת לרשום מה אתה מרגיש וחושב, בזמן שאתה שותק בטיפול? במקום לשתוק, תדבר דרך כתיבה. רונית. oe0001112@gmail.com

יש משמעות לשתיקה וכדאי לעבוד על כך בטיפול.

20/11/2018 | 10:51 | מאת: אהוד

שלום רב, אני בן 40 מטופל כשנתיים בתרופות טרזודיל סטילנוקס וסבוטקס. בחודשים האחרונים אני סובל מתופעה מוזרה במיוחד. אני קם בלילה אוכל כמויות גדולות של אוכל וחוזר לישון. ברוב הפעמים אני לא זוכר שקמתי בלילה ואכלתי. שאלתי האם זו תופעה מוכרת בקרב המשתמשים בתרופות הנ"ל? האם התופעה קשורה לתרופה מסויימת מבין התרופות שציינתי? מה ניתן לעשות או לשנות בטיפול התרופתי על מנת להפסיק את בולמוסי האכילה באמצע הלילה. אציין כי במהלך היום אני מקפיד על תזונה בריאה. שמנתי מאוד בגלל בולמוסי האכילה.

לקריאה נוספת והעמקה

הייתי 'מאשים' את התרופות עד שיוכח אחרת! כדאי לחשוב על שינוי! בהצלחה!

20/11/2018 | 10:44 | מאת: אלמונית

מה עושים איך מרגיעים את הלחץ והחרדה? מצד אחד אני עצבנית ובחרדות ורוצה ללכת לטיפול מצד שני יש לי התקף חרדה מפסיכיאטרים ואני לא הולכת מה עושים?

לקריאה נוספת והעמקה

הייתי מבקש מהפסיכיאטר משהו להרגעה בתחילת הטיפול בכדי לשבור את המעגל! בהצלחה!

20/11/2018 | 10:37 | מאת: אלי

שלום דקטור נוטל חודש ימים סרוקסט 30.מג ועכשיומעולה בהדרגה ל 40 אני נוטל את הכדורים בלילה במנה אחת ולא מחלק ... כי בבוקר לא עושה לי טוב יש לציין שאני בן 40 סובל מocd ללא טקסים אני לא מרגיש כרגע שינוי בנוסף אני נוטל אסוויל 5 מג יותר מחודש זה הכדור היחיד שנותן לי מענה מיידי והאמתי אני מפחד לא להתמכר אליו ברצוני לשאול אותך מספר שאלות האם כדי להחליף.תרופה או להמתין? בבוקר קשה לי לקום כלומר אני ער אבל פיסית קשה לי לכלום כטלי תפוס האם זה בגלל האסוויל אודה להתיחסותך תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שווה להמתין עדיין- זה עשוי להשתפר! בהצלחה!

20/11/2018 | 00:16 | מאת: שרית

ערב טוב .אני אם למתמודדת בסכיזופרניה מזה 8 שנים הטיפול התרופתי לאורך השנים בהתחלה היה רסיפרדל עברו לסרוקאל ואחכ לזיפרקסיה.זיפרקסחה שינו מינון מהתקף להתקף .יש לציין שנתיים היה שקט רןגע .ברגע שסיימה שירות לאומי הישיבנ בבית ואי מציאת העבודה גרמה לה לטריגר להתפרצות התקף שהיה סתחילת ספטמבר נמשך שבועיים וחלף ןשוב התקף בתחילת אוקטובר.בהתקף הראשון המינון עלה ל15 מג ועכשיו 20 מג .לפני שבוע עברה לאשפוז יום במקום שנקרא בית רעים סנתניה .שלוחה של בית חולים טיפולי יום במרכז אזור התעשיה .הילדה חוזרת משם כל יום בוכה עם דכאון נוראי לדעתם היא בהסתגלות לא עושה הרבה שם .עדיין לא בשום קבוצה וחסרת מעש בטענה שהיא בהסתגלות .ההתקף האחרון מלווה בדכאון נוראי וגם תחושה של שיניים נהרסו לה היא כל היום קוראת באינטרנט מידע וטוענת שיש לה נסיגה .טוענת שיש לה ריח לא טוב .טוענת שהאנשים לא מתחברים אלייה שם היא כל היום לבד .הרופא אמר לה שאם היא רוצה להיות איתו היא חייבת להחליף טיפול ללפונקס קודם לעשות בדיקות דם.היא בחששות ופחדים מהטיפןל .לעשות שינוי תרופתי עד שתופס גם לוקח זמן אשמח לעזרה בבקשה .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך לפונקס הינה תרופה מעולה וכדאי מאוד להתאמץ עבורה! בהצלחה!

שלום מזה כמה שנים אני נוטלת 10 מג ציפרלקס וכמו כן סרנדה. לטיפול בדיכאון וחרדה. לפני חצי שנה איבדתי אדם קרוב. והפסיכיאטר המטפל העלה לי את המינון של הציפרלקס ל15 מג. מבחינת החרדות והדיכאון יש שיפור משמעותי. אך מאז העלאת המינון אני סובלת מצרבות שלאחרונה התגברו. אציין שמעולם לא סבלתי בעבר מצרבות גם לא בהריונות. מעיון בעלון התרופה ראיתי שרשום בתופעות לואי צרבת. האם יש קשר? והאם ירידה חזרה למינון הקודם תכחיד את תופעת הלואי הזו? אני מניחה שחלק מחווית הצרבות שלי קשורה גם בחרדות שאני חווה לעיתים לאחרןנה. אך חוששת מאוד מנןכחותן בחיי. הצרבות עצמן מעוררות בי חרדה גדולה ואני מוצאת את עצמי בכדור שלג שמתגבר. חרדה שמתבטאת בצרבת וחרדה מהצרבת.... זה רק גובר וגובר אנא עזרתכם תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

מוסיפה שמבחינת התזונה אין שינוי. ולא היה שינוי. להיפך מאז תחילת הופעת הצרבת אני מקפידה על תזונה מאוזנת ובריאה יותר בהתאם להמלצות נגד צרבת.

שלום לך הייתי חושב על תרופות מהקבוצה הזו ששיש להם טרופיזם למערכת העיכול. ויש כאלה! בהצלחה!

19/11/2018 | 19:03 | מאת: פסיכיאטר שידע לענות

שלום רב, יש לי רקע של שימוש לרעה בריטלין מזמן גיל ההתבגרות עד לגילאי העשרים (7 שנים). צרכתי מינונים גבוהים, מספר רב של פעמים ביום, והדבר התאפיין כמו התמכרות ב-DSM. כמו כן במשך השנה האחרונה לפני שהפסקתי לצרוך ריטלין, הגעתי למינון של 60 מג IR,כל שעתיים. הפסקתי להשתמש בריטלין למשך שמונה חודשים. בתום אותם שמונה חודשים נטלתי מינון גבוה (160-200 מג') של MDMA ולא הרגשתי כמעט שום השפעה אמפטית או מעוררת המאופיינת לסם, צרכתי כמה פעמים ביחד עם אנשים ללא היסטוריה של שימוש לרעה בפנתילאמינים, שדיווחו שהרגישו כפי שמצופה עם צריכת הספ. כמו כן, חזרתי לקחת ריטלין לפני הלימודים, בערך מנה כ-פעם-פעמיים בשבוע, לפני הגשת עבודות, ואני עדיין במינונים מאוד גבוהים (45-60מג) ריטלין למנה, שלא משפיעה ממש כמעט. שאלתי היא כזאת - האם השימוש לרעה דלי בריטלין גרם לי לעצירות לריטלין ולפנתילאמינים מהמשפחה? האם התהליך הפיך? אם כן, אס אני מבין ששמונה חודשים הוא לא זמן. בפיקוד כדי לחזור למצב עמידות של אדם שלא רגיל. כמה זמן צריך לא להשתמש בסמים כאלו, אם כן? מאוד מאוד חשוב לי לקבל תשובה מקצועית בהתבסס על הכלים שיד לכם הפסיכיאטרים ונסיון עם מטופלים.בכבוד רב.

לקריאה נוספת והעמקה
19/11/2018 | 19:07 | מאת: אני

*האם השימוש שלי לרעה גרם לעמידות * אני מבין ששמונה חודשים הוא לא זמן מספיק

התגובה הינה אינדיוידואלית לכן אין לי תשובה אחת. כעיקרון הייתי נותן לזה מספר חודשים תרגיש טוב!

19/11/2018 | 04:45 | מאת: יעקבי

מה ההגדרה למצב של אדם במניה שאנשים נראים לו חמודים יותר ממה שהם באמת איך נקרא הסימפטום הזה מה האפשרויות ?

תחושת אאופריה אידאליזציה מצב רוח מרומם וכו

18/11/2018 | 19:34 | מאת: פאקסט וירידה בתפקוד המיני

שלום רב שמי עומר בן 22 התחלתי טיפול בפאקסט במטרה לטפל בדיכאון חרדה וocd ברמות קשות עקב טראומה שעברתי חייב לציין שכבר לאיחר מספר ימים חשתי הקלה רצינית ופשוט שמים וארץ אבל שמתי לב שהתפקוד המיני שלי ירד בחשק בתחושה וביכולת להגיע לאורגזמה למרות שיש זקפה וגם אם הגעתי האורגזמה בהעדר תחושה יש מה לחשוש לכך שזה יכול לעשות נזק שהוא בלתי הפיך? או שזה בכלל יכול לעבור לי אחרי תקופה ארוכה של הסתגלות אשמח לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך זה הפיך לחלוטין והרבה פעמים חולף עם ההתקדמות בטיפול!

30/11/2018 | 08:46 | מאת: תודה רבה!

שמח לשמוע תודה רבה על תשובתך

17/11/2018 | 23:37 | מאת: יובל

טופלתי במשך 5 שנים בפריזמה 40 מג עקב חרדה ודיכאון ולפתע הפסיק להשפיע. מאז שום כדור לא משפיע לא ssri לא snri לא טריצקליים לא מייצבי מצב רוח ולא אנטיפסיכוטיים. איזה סיבה יכולה להיות שהכדור פתאום מפסיק להשפיע? יש בדיקות דם שאפשר לעשות (בלוטת התריס וכדומה) ולזהות את הסיבה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ניתן לעשות בדיקה גנטית שתצביע בצורה חלקית על המטובוליזם התרופתי שבקירבך. הקופות נוטות לאשר במקרים שהתגובה לא מספקת. תרגישי טוב!

אני בחור בן 28 סובל מגיל מאוד צעיר מתסמינים של OCD ואני נאבק שנים כדי לייצב את המצב שלי. נפגשתי עם 2 מטפלים בעבר שהצליחו במידה מסוימת לעזור לי לשפר את התפקוד שלי. לאחר מכן כשהגיעו מים עד נפש פניתי גם לפסיכיאטר וקיבלתי תרופה רסיטל במינון 40 גרם אבל התרופה לא כל כך עזרה בעיקר גרמה לי לעייפות כרונית ואולי לעוד כמה דברים. כרגע חזרתי לליווי של פסיכולוגית בעלת עבר עשיר יותר ובד בבד פניתי לאדם שעבר מספר קורסים של אימון בNLP לקבלת עזרה. נחשפתי לNLP לאחרונה כי אני מרגיש יותר ויותר שאני חייב לפעול כדי לשפר את חיי כי סבלתי במשך השנים באופן נורא ואיום שקשה לתאר אותו ועם השנים המצב השתפר אבל אני עדיין סובל מאוד. חלק מהשיטות שנלמדות בNLP מזכירות את שיטת הטיפול שלך לדוגמא בדמיון מודרך וכדומה. עיקר הסבל שלי מילדות היה לדוגמא צורך לפשוט את כל בגדי בשביל להתפנות בשירותים עניין זה התמיד עד שהגעתי לצבא שירתתי בקרבי וכנראה האינטנסיביות שבשירות הביאה להתמתנות של התסמינים למעשה השתלטתי על המצב וכבר יכולתי להתפנות בלי להוריד את כל בגדיי. במשך השירות הצבאי כשכבר האינטנסיביות ירדה חזרו חלק מהתסמינים דברים ששמתי בכיסים הוציאו אותי מדעתי, הגיעו חששות מהיגיינה לא תקינה של שירותים, וכו' וכו' וכו'. במשך הזמן הבנתי גם שאני מכור לתוכן פורנוגרפי באינטרנט ואיכשהו בקושי גדול הצלחתי באופן מסוים להשתלט על המצב. בנוסף חלק גדול מהילדות סבלתי מדחייה חברתית דבר שגרם לכך שלא ידעתי גם ליצור קשרים בהמשך חיי ולכן המצב של חוסר החברתיות די התמיד בהמשך. אני בחור דתי ולמדתי אחרי הצבא בישיבה. באחד הימים נצמד אליי בחור אחד מספר פעמים בצורה מוזרה ולא הבנתי מדוע. לאחר מכן הבנתי שהוא היה כנראה הומו וזה הכניס אותי לסוג של טראומה אני מפחד שזה יקרה שוב שמישהו יגע בי ואולי בצורה יותר קשה והמחשבות חוזרות ומפחידות אותי. אחר כך קרה דבר דומה בתוך המשפחה כשמישהי מבנות המשפחה התקרבה אליי בצורה מינית אסורה וחשפה בפניי את רגליה וזה הכניס אותי שוב לטראומה קשה. כיום אני חי בבית עם ההורים ופוגש את אותה אישה לעיתים קרובות זה מייסר מאוד ומכניס אותי שוב לאותה חרדה לאותו מקום שוב ושוב ושוב ואני לא יודע כיצד לנהל את חיי האם לברוח למשך כל חיי ממקום למקום??? קושי גדול שאני רוצה לשים עליו דגש ומצפה לקבל עליו תשובה במיוחד הוא שאחרי שחוויתי את ההטרדה המינית מאותה קרובת משפחה שאני מדגיש שהיא מדרגה א' כלומר יש בדבר גדר של 'גילוי עריות' שכללה מההתחלה חיוכים מבטים התקרבויות קול גניחות בסביבתי הרמת רגליה אליי כדי שאביט בהרבה פעמים שאני בסביבה שלה היא מביטה שוב ושוב על רגליה מצד לצד או כי היא חושבת שאני מסתכל וזה גורם לאיזה הנאה מינית זה שהיא מסתכלת עליהם או שזה כדי למשוך את תשומת לבי מאחרי זמן מסוים ש'אכלתי' את עצמי עם כל המחשבות האלה ו'התפרקתי' לגמרי בגלל שזו מישהי שהיתה קרובה אליי כל חייה והייתה אחראית על הרבה דברים שהייתי זקוק להם והייתי צריך לחשוב איך מעכשיו הכל הולך להישתנות וכו' ומה לעשות ומאז אני חווה יציאה של נוזל מהפין לפני תקופה קצרה זה היה בתדירות די גבוה ותנועה של נוזל גם בתוך הפין הרבה פעמים ביום שיש יציאה ללא שליטה זה קורה כשיש פתאום סוג של הבזקים או משהו דומה במחשבה או מחשבות יותר עקביות. אני שייכתי את זה לתופעה שקורת בעקבות טראומה בנוסף התפתח סוג של לחץ באזור הביצים קרוב יותר לפי הטבעת אולי סוג של לחץ או מתח משהו כזה פעם קראתי שיש איזה קשר מיני בין הפין לבין פי הטבעת האם זה נכון האם יכול להיות שחוויתי טראומה מסוימת וכתוצאה מכך התחושות הפיזיולוגיות??? בכל אופן החלטתי להישאר במקום ה'סכנה' ולבנות את עצמי מחדש ללמוד דרכי התמודדות ככל שאוכל ולפתח מחדש את הנפש החצי הרוסה הזאת שלי. לכאורה ד"ר תוכל לחשוד בי שזה דמיון ושהכל נובע מאיזו הפרעה שקשורה למשהו מיני בגלל ההתמכרות לפורנוגרפיה כמו שחשדו בי בעבר אבל בוא נניח לצורך העניין שאיני מדמיין ועברתי את כל הדברים האלו ויותר מכך ויש לי נפש חלשה שמקשה עליי להתגבר מה תוכל להציע לי לעשות כדי להתקדם??? תוכל להכווין אותי לטיפול היפנוטי אצל אדם מוכר לך שיוכל לעזור לדעתך? כל דבר שתוכל לתת לי אשמח לאמץ ולקחת אני זקוק לכל עזרה אני מאמין שיש לי כוחות ויכולות להתגבר אני מאוד רוצה משפחה ואורח חיים שגרתי שכרגע אני לא מנהל. אשמח לשמוע ממך ותודה בכל אופן, אשר.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אשר תודה ל מכתבך המפורט. ולמרות זאת לא אוכל לתת לך תשובה מספקת ללא בדיקה. תנסה להבדק, זה עשוי לסייע מאוד בסבלך!

שלום ברצוני לדעת עם האפקט של הפלואנקסול הוא בדיוק אותו אפקט של הקלופיקסול את הפלואנקסול לקחתי שלושה שבועות ובגלל שאין אותה יותר בכדורים החלפתי לקלופיקסול הייתי בהרגשה פנימית מעולה ולא עיניין אותי כלום כי פשוט הרגשתי כמו שבן אדם צריך להרגיש כרגע אני בתחילת טיפול עם הקלופיקסול ואני מקווה שיהיה לי טוב המון תרופות אני לוקח אבל רובם מינונים נמוכים

לקריאה נוספת והעמקה

נשמע לי מעולה! תרגיש טוב!

שבוע טוב ענית לי חלקית אחלת לי בהצלחה וכתבתי לי "נישמע טוב. נישמע טוב אפשר רק לשאר השאלה שלי היא למה הוציאו את הפלואנקסול מהמכירות והעם זאת אותה השפעה. הסתכלתי באינטרנט ולא כתוב כלום אז באמת הפלואנקסול לא מעייף אבל העם זאת אותה תרופה כמעט וכמה תרופות יש מימישפחת הטיואקסטינים וכמה זמן משפיע התרופה מי רגע לקיחתב

16/11/2018 | 13:50 | מאת: אייל

כיום נמצא במסגרת מחל" אישפוז יום בעירי . במטרה להיות "יותר " ... מאוזן . נמצא כבר כ 4 שבועות וצפי שחרור בתחילת דצמבר..>> אין שינוי דרסתי או ממש מהותי . רק הרגשה שהמסגרת הזו הכילה אותי . וכעת עליי גם בחוץ בקהילה הבריאה למצוא שיהי לי מסגרת זו או אחרת . יש לי רעיון לעבור קורס מסוים דיברתי עם האשה אצלה עוברים הקורס . אמרה שהיא תהיה איתי בקשר במהלך דצמבר . אז כמובן אני מחכה ומצפה . גם ארצה לשלב לימוד תורה במסגרת של מתמודדים . בקיצור לא חסר לי מה לעשות . אבל הבעיה היא שאני מרגיש שכל הזמן אני סביב עצמי כמו שאימי אומרת לי וזה נכון אני נמנע מלהיפגש עם חבר 2 שייש לי . מכיון שהתחושה היא שעליי להספיק וכל הזמן נמצא בעשייה . זה אוסידי ? אשתף אתכם שביקשתי מהרופאה להפחית לימינון לפונקס ןברצןני לשאול האם זה טוב ? מה אני אמור להרגיש . תודה רבה לכל הקוראים ושבת שלום הוספת תגובה

לקריאה נוספת והעמקה

מדוע רוצה להפחית במינון הלפונקס?

14/12/2018 | 00:45 | מאת: אייל

מכיון שאני מאוד סובל מכל מיני תופעו ת לוואיי קשות כמו עייפות וכבידות נוראה . מגביל אותי בלישון מוקדם בכדי שמחר אצליח מלתפקד . אשמח לרעיון ממך . תודה רבה

שלום אשמח לדעת אם נוטלים סרוקסט האם יש תרופה נוספת שיכולה לאזן את עניין האנאורגזמה וחשק מיני. התרופה מאד מתאימה לי אך תופעת לוואי זו היא היחידה שמפריע לי מאד לקחת אותה מה עושים? המינון הינו חצי כדור (ניסיתי בעבר תרופות אחרות שעשו תופעות אחרות ופחות התאימו) ואני ממש רוצה להתחיל אותה שוב אך חוששת בגלל זה

לקריאה נוספת והעמקה

ראשית ניתן לקחת את המנה לאחר קיום היחסים ולא לפניהם. אפשר להוסיף תרופה דופאמינארגית בכדי להתגבר על כךץ או להחליף תרופה. בהצלחה!

11/11/2018 | 17:22 | מאת: אבי

יעקב שלום , אני קצת מעל גיל 40 . סובל מסממנים של OCD קל ,ומטופל במינון מאד נמוך של פבוקסיל שעוזר מאד. הבעיה העיקרית שמפריעה לי כעת היא דיכאון , שאני מעריך אותו כבינוני , כלומר הוא אינו מפריע לתפקודים כמו ללכת לעבודה ולתפקד שם טוב , אבל כן מתבטא בעצבות וחוסר חשק לעשות דברים. להגדיל את מינון הפבוקסיל אני לא מעונין , כי הוא גורם לעצירות , ומגביר את ההפרעה הנסבלת בשינה. ניסיתי בעבר מספר כדורים נגד דיכאון כמו : פרוזאק ועוד כדורים אחרים ממשפחת ssri , אבל בכולם היתה הפרעת שינה לא נסבלת וגם כדורי שינה לא עזרו . גם עם רמוטיב סבלתי מאותה תופעה. תקופה מסויימת נטלתי לוסטרל ,והחל ממינון 150 מ"ג הרגשתי פשוט מצויין , אבל גם איתו היתה הפרעה בשינה שאינה נסבלת לתקופה ארוכה . אני שואל בעיקר , האם יש לך רעיון לכדור אחר , שעוד לא ניסיתי ,ועשוי להיות ללא תופעת לוואי של הפרעה בשינה או שיאפשר נניח לישון לפחות 6 שעות בלילה? תודה רבה על תשובתך וזמנך.

לקריאה נוספת והעמקה

אפשר לשקול תוספת של מירטאזפין. בהצלחה!

11/11/2018 | 01:50 | מאת: נילי

שלום, אני בת 19 ונפגשתי עם תחום הפסיכאטריה מגיל 15, ומגיל 14 החלו לי כאבים כרוניים אחר כך אבחנו אותי עם פיברומיאלגיה, ועברתי המון עם זה עד שהפנו אותי לפסיכאטריה, שאלתי כזאת בשנה הראשונה שהחלתי עם תרופות מן הסוג הזה שום דבר לא עזר וכמעט כל כמה זמן החליפו לי תרופה כבר עברתי החל מסימבלטה אמביאן קלונקס זיפרקסה מודאל קוויטאפין אלטרולט ועוד לפחות 5סוגי תרופות ששכחתי את שמם כל זה בשנה וחצי ובמינונים גבוהים יחסית, לאחר מכן המשכתי באופן קבוע ואני נוטלת כבר שנתיים ויפאקס רציתי לשאול כל הכאבים שלי לפני לקיחת התרופות היו כאבי שרירים וכו ויש לציין שמעולם לפני לא היו לי תחושות נימול בשנה האחרונה החלו לי תופעות של נימול בהמון מקומות בגוף אפילו בראש יש לציין שלפני התרופות לא הרגשתי זאת אני מנסה לא להתיחס לזה אבל לאחרונה זה ממש מציק האם יש קשר לתרופות כמו כן האם שימוש ממושך בויפאקס יכול לעשות משהו מבחינה קוגנטיבית יש לציין שהתחילו לתת לי את כל התרופות הללו לפני גיל 18, את הויפאקס התחלתי לקחת בגלל שראומטולוג המליץ וגם פסיכאטר בנוסף נהיה לי תת בלוטת התריס יכול להיות שכל מה שהגוף של קיבל בכל כך תקופות קצרות על בסיס קבוע זה מה שגרם לבלוטה לההרס. אני לוקחת ויפאקס אני מרגישה שזה עוזר לי לתחושות יתר של הכאבים. האם שימוש ממושך בתרופות כאלו מגיל יחסית צעיר יכול לעשות משהו איך אני יודעת עם באמת למוח שלי חסר את החומר שהוויפאקס מכניס או מעקב האם זה משפיע כל זה לטווח ארוך כמו זיכרון התנהגות ועוד אשמח לתשובה ותודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך כדאי לשקול כמה את סובלת מפיברומיאלגיה לעומת ה׳נזק׳ מהתרופות ורצוי שתהיי במאזן חיובי. או שאת מעדיפה לסבול מהפיברומיאלגיה-זכותך לחלוטין.תרגישי טוב!

מאובחן סכיזופרנייה. נוטל פרפנאן, דיקנט, דפלפט כרונו. איכות חיים??? ישנוניות כל היום,חוסר חשק לעשות ופעול, תיאבון נמוך מאד. לאחרונה בעקבות נטילת דפלפט כרונו אני מרגיש כאילו יש לי פרקינסון רעידות בכל הגוף. החלטתי מזה שבוע שלא לקחת דפלפט...והרעידות פרקינסון הפסיקו. יש בזה סיכון? אני יכול לא לקחת אותה? הגעתי לכל זה עקב הלם קרב שלום הגליל. עישון מוגבר כל היום, כל היום אני רוצה לישון, אני לומד בכולל לתגבור תורה ונרדם גם שם.

לקריאה נוספת והעמקה

ממליץ מאוד להוועץ ברופא שלך ולא לעשות שינווים עצמיים!

08/11/2018 | 08:20 | מאת: גלית

שלום בתי בת 13.5, מצליחה בלימודים ובחברה בכיתה, משתדלת ללכת לחוג פעמיים בשבוע. בשנה האחרונה היא הפכה לזועמת, מנוכרת, עצבנית, מתחצפת אלינו ההורים. אנו נדורים והיא הבכורה מבין 3. חוותה קינאה עזה כשהשניה נולדה כשהיתה בת 4.5. שינתה מראה חיצוני, עוסקת המון בשיער, איפור וטיפוח. עשתה מספר חורים באזניים. אגרסיבית מאוד, מדברת רק דיבור מכוער עם אחיותיה, קוראת להן בהמות, שמנות, מכוערות (והן ילדות יפהפיות שמאוד אוהבות אותה). כל הפוביות שלה מהשמנה היא מוציאה על אחיותיה. טורקת דלתות ובשבועיים האחרונים גרמה לנו חרדות כשלא שבה הביצה בזמן עד לשעות הערב. השאלה כיצד אני מבררת מה קשור לגיל ההתבגרות ומה הפרעות אישיות? נראה לי שיש לה אפיזודות דיכאוניות הכוללות פרצופים מוזרים כאילו מביעים זעם ותיסכול. החשש שלי שמדובר במשהו מעבר לגיל התבגרות. אם כי אציין כי אלימות מבחינתה התמתנה. היא היתה מכה אותי ואת הילדים. יש לה ציפורניים ארוכות וכבר שרטה אותי כמה פעמים אך בכך יש שיפור. אבל החמרה בדברים אחרים כאמור. יש במשפחה המורחבת רקע של דיכאון של שניים מאחיי. מה עלי לעשות? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

תחום הילדים איננו במומחיותי.

07/11/2018 | 14:14 | מאת: אלי

1. פרוזק הגביר לי דיכאון, זה אומר שלוסטרול גם יגביר לי? 2. מה מינון של לוסטרול שווא ערך ל60 פרוזק?

לקריאה נוספת והעמקה

1.לא בהכרח. 2. 200

כתבתי להם בצט אחרון שם ותעודת זהות והמנהלת מקצועית של ערן התלוננה עלי במשטרה כך עושים לאדם נזקק?!!

לקריאה נוספת והעמקה

תלונה במשרה הינה דרך לברר דברים ולא בהכרח הסתבכות.

06/11/2018 | 22:55 | מאת: מרגלית

אני לוקחת סימבלטה 30 מ"ג ליום. כדור אחד בבוקר. אני מטוםלת בתרופות ללחץ דם ועד ללקיחת הסימבלטה לחץ הדם שלי היה מאוזן ואפילו נמוך. מאז לקיחת הסימבלטה לחץ הדם שלי מאוד עלה. האם אפשרי שסימבלטה 30 מ"ג יגרום לעליית לחץ דם? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט כן

שלום, אני מאובחנת כסובלת מהפרעה סכיזואפקטיבית, מטופלת בקספליון 50 מ״ג, לאחרונה אני שומעת צלילים הדומים לצלילי מוניטור ואני גם שומעת את המחשבות שלי לפי הצלילים האלה. ואם אני מנגנת שיר בראש אני יכולה לשמוע אותו ללא הפסקה לפי אותם צלילים. מה הסיבה לכך ואיך אפשר לטפל בתופעה? יש לציין כי הייתי במצב פסיכוטי שנמשך שנתיים כמעט ללא טיפול. במשך כל התקופה הזאת שמעתי מוזיקה בעוצמה חזקה ללא הפסקה

יתכן המינון אינו מספיק.

05/11/2018 | 16:26 | מאת: פלוני אלמוני

שילמתי להוסטל 40000 שח לכ8/10 חודשים ועכשיו המנהל החרים לי את הפלאפון מה עושים?

לשאול אותו מדוע ולדון על כך.

04/11/2018 | 20:13 | מאת: פלוני אלמוני

הרופא הפסיכיאטר רשם תרופה לרגקטיל 300 מג ליום ומאוחדת לא מאשרים מינון כזה גבוה הפסיכיאטר שבוע שעבר אמר תקבל קפה והכל יהיה בסדר כאשר התחננתי לאיזון תרופתי אמר לא זאת כוונתינו אני שומע אותו צוחק עלי חלק מהזמן כשאני בחוץ

לקריאה נוספת והעמקה

יתכן והוא צוחק על ענין אחר ולא עליך?

שלום, באישור הפסיכיאטר הורדנו בהדרגה במשך חודש ציפרלקס 20 מג משולב באריפליי 5 מג וכעת שבוע ללא את האריפליי המשכנו. עלינו להתחיל לוסטרל. מדובר בנערה בת 18, חשבנו ההורים לא להתחיל בלוסטרל אולי להיגמל בכלל ובשבוע שאמורה לא ליטול ציפרלקס בכלל הפסקנו אריפליי גם. הבת גם חשבה להפסיק נמאס לה כל יום לקחת כדורים.... כית המצב לא משהו היא כבויה כזו מדוכאת רגישה לכל צליל ורעש בבית... האם הלוסטרל בשילוב אריפליי ישפר את הרגשתה שתהיה קצת שמחה ופחות רגישה לכל דבר? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט יתכן. צריך לתת לזה סיכוי. בהצלחה!

02/11/2018 | 11:54 | מאת: יוסי

שלום וברכה, אני נוטל פבוקסיל, טגרטול וסרוקואל להפרעה דו קוטבית, מאוזן כבר שנים רבות. אני נוטל את הסרוקואל כשעה לפני שאני הולך לישון כי בלעדיו קשה לי מאוד להרדם. הבעיה היא, ש45 דקות אחרי שאני נוטל את הסרוקואל אני נתקף בהתקף תאבון יוצא דופן... עד כדי שאני לפעמים לובש בגדים, נוסע וקונה גלידה ומחסל קילו של גלידה. אני לא משאיר שום אוכל מבושל או חטיפים בבית כי אני יודע שאחסל כל מה שיש ברגע שהתרופה תכנס להשפעתה וזה למרות שאני אוכל ארוחת ערב טובה. השאלה היא מה ניתן לעשות? אני מנסה לרדת במשקל ובגלל הבעיה הזו לא מצליח???

לקריאה נוספת והעמקה

כדאי לנסות להמשיך ולטפל בהתנהלות האימפולסיבית הקשורה לאוכל. בהצלחה!

01/11/2018 | 00:17 | מאת: יפית

שלום בקשתי מרופאת המשפחה מרשם לרמוטיב נגד דיכאון. היא נתנה לי ורשמה לי רק כדור אחד ליום של 250 מ'ג. אמרתי לה שקראתי שזה מינון לא מספיק והיא אמרה שאינה מכירה מספיק את הכדור ושאפנה לפסיכיאטר לשאול אם צריך לקחת בהדרגה. בינתיים אני מעדיפה לא להפגש עם פסיכיאטר, אז רציתי לשאול באופן כללי האם צריך כמה ימים לקחת כדור אחד של 250 ואז לעלות לשני כדורים או שאפשר להתחיל מיד עם שניים? ועוד שאלה, מה ההבדל בין שני כדורים ביום של 250 לבין כדור אחד של 500? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

אפשר להסתפק גם בכדור 250 או לעלות ל500 לאחר 10 ימים לפי הצורך ולפי המלצת הרופא.

היי שלום אני בחודש מתקדם להריון ורוצה לעבוד וועדה בבית חולים אמרו לי שאני צריכה לפנות לפסכיטרי.מחר יש לי מה להגיד בשביל שזה יאושר לי כי לא מעוניינת בהריון לא נפשית ולא כלכלית

לקריאה נוספת והעמקה

לומר את האמת כמובן

28/10/2018 | 20:29 | מאת: ---

שלום, אבא שלי אדם בריא שעשה ניתוח קילה לפני כ14 שנה. היות והוא היה רגיל להיות בריא בגופו ובנפשו האירוע החריג מבחינתו היווה טראומה. לאחר הניתוח החלו תסמינים נפשיים - דיבורים לעצמו, חוסר מנוחה, פארניות - "מרעילים אותי" וכו'. נלקח ע"י המשפחה בכוח לפסיכיאטר היות ולא שיתף פעולה. ולאחר ניסיון של מספר כדורים הוחלט שייקח זיפרקסה 2.5 מ"ג. כך במשך 7 שנים! נתנו לו כי לא רצה לקחת את הכדור לבד. לאחר 7 שנים הפסקנו לתת לו בתמימות את הכדור בבת אחת, כי חשבנו שאולי לא צריך אותו ולאחר כחצי שנה התפתחה מאניה שנמשכה מס' חודשים ועלתה לאט לאט. נלקח שוב לפסיכיאטר בכוח כי שוב לא שיתף פעולה. אובחן עם מאניה דפרסיה וחזר לזיפרקסה 5 מ"ג. לעוד 7 שנים.. המצב יציב במשך 7 שנים האלה. מתפקד כאחד האדם. ב"ה. לדעתי ייתכן כי חלה טעות באבחנה. ייתכן שסבל מטרואמה עם פסיכוזה כתוצאה מהטראומה ותסמינים של פוסט טראומה שחלפו מזמןןןןן. שההתקף המאני היה תוצאה ישירה של ההפסקה החדה בכדור שלנקל 7 שנים ולא בעיה פנימית.. שוקלים להפסיק את הכדור בשל כך. השאלה היא מה דעתך על אפשרות זאת. וכיצד ניתן להפחית כדורים. הבנאדם מתנגד לפסיכאטרים ולא מוכן לעשות מעקב וחוץ מ2 הפגישות שצוינו לא ראה פסיכאטר. טוען שהוא בריא ולוקח את הכדור רק כדי לרצות את המשפחה. כיצד מפסיקים זיפרקסה? חציית הכדור ל2.5 מ"ג? ניתן לתת לו 5 מ"ג, ויומיים בשבוע 2.5 מ"ג ע"י חציית הכדור? במשך חודש? לראות אם המצב יציב ולהוסיף עוד יום של 2.5. במקום 5 למשך חודש.. וכך עוד חודש.. וכו'. וא"כ להוריד את המינון גם של ה2.5 מ"ג ? כיצד עושים את זה? מדובר באדם בן 60 פלוס שעלה מאז מאןד מאוד במשקל ומצבו הבריאותי מאוד חשוב לנו . אנא עזור בבקשה . זה הצלת נפשות . שלא יקח כדור כזה עם כאלה תופעות לוואי שהוא כלל לא צריך. בברכה.

לקריאה נוספת והעמקה

מאוד לא הייתי ממליץ לך לקחת את תפקיד הרופא בטיפול באבא אם מצבו הבריאותי אכן חשוב לך. אלא אם כן אתם רופאים. שירגיש טוב

28/10/2018 | 14:30 | מאת: דואגת

שלום רב, אדם קרוב אלי נמצא בהתמודדות קשה עם בשורות קשות שקיבל. הוא מגיב בכעס, בכי, ואגרסיביות כלפי הסובבים אותו. יש לציין כי התגובה קיצונית מאד ביחס לבשורה שקיבל. הוא אינו מודע לכך שתגובתו קיצונית ולא מוכן לדבר עם אף אחד או להודות שצריך עזרה. האם יש דרך להקל עליו? איך אפשר לגרום לו לפנות לטיפול? תודה

אין תשובה אחת. כדאי להשתמש באנטואיציות טבעיות ,שכל ישר וסבלנות אין קץ..