הורדה הדרגתית של מירו

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

07/05/2021 | 17:23 | מאת: אלה

שלום רב! בעקבות בעיות שינה וחרדה שנוצרה סביב השינה לקחתי בשנה האחרונה מירו 30. לאחר כשנה, כיוון שאני מרגישה טוב וישנה טוב התחלתי בהורדה הדרגתית כפי שהרופא המליץ לי. אני כבר חודש עם חצי מינון ומרגישה מצויין ומתכוונת לרדת לרבע מינון 7.5 מג למשך עוד חודש. האם אחכ (כמובן במידה שהכל בסדר) ניתן להפסיק לגמרי או מומלץ להוריד עוד במינון או לקחת לסירוגין יום כן יום לא? תודה מראש אלה

07/05/2021 | 18:57 | מאת: מני

המינון שאת כרגע לוקחת, 7.5, הוא כמדומני המינון האחרון לפני הפסקה מוחלטת, כלומר שניתן בהורדה הבאה להפסיקו לגמרי לכאורה. איני בטוח בתשובה אבל ככל הנראה היא נכונה, אך מומלץ לחכות למענה הדוקטור. תמיד ניתן גם לשאול את הפסיכיאטר המטפל שמתפקידו להדריך אותך בהפסקה נכונה, באם יש לך תור קרוב אליו. (אם שאלת בפורום כנראה שאין לך תור קרוב אליו אבל בכל מקרה לדעתי נכון לכתוב שהכי טוב להתייעץ עם הרופא שלך באם ניתן. אפשר להשאיר שאלה למשרד המרפאה בה הוא מטפל וישאלו אותו ויחזירו לך תשובה בטלפון). בהצלחה והרבה בריאות, מני.

18/05/2021 | 02:49 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

תשובת מני נכונה גם הפעם.

מנהל פורום פסיכיאטריה