לוסטרל 150 מ"ג והתגברות תסמיני חרדה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

25/04/2021 | 19:47 | מאת: רועי

שלום. אני סובל מחרדה ודיכאון. לוקח לוסטרל 150 מ"ג במשך חודש יחד עם קלונקס 0.5 מ"ג X שלוש פעמים ביותר. תסמיני הדיכאון השתפרו. כשעתיים אחרי נטילת הלוסטרל יש לי תחושה של מחנק בגרון ובבית החזה, התגברות של הרגשת מתח בגוף. זה קצת נרגע כאשר אני לוקח קלונקס. האם זה הגיוני שאחרי 4 שבועות טיפול בלוסטרל במינון מכובד 150 מ"ג יש עדיין חרדות? האם מדובר בירידה לצורך עלייה שהרי תרופות אלו גורמות לאיזון הסרוטונין באופן תהליכי המתרחש כ 4 -6 שבועות... כדאי להמתין עוד בסבלנות כמה שבועות? שנית,האם רמת חומצה פולית בבדיקת דם שיוצאת מתחת לנורמה קשורה ליעילות תרופות SSRI?

12/05/2021 | 23:04 | מאת: מני

א. לדעתי כדאי להחליף תרופה. ב. אכן: נטילת l-מטיל פולט מעלה את יעילות הssri.

18/05/2021 | 02:38 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

ההמלצה היא למקסם את מינון התרופה ואם לא מושג שיפור ב6 שבועות מומלץ להחליף.

מנהל פורום פסיכיאטריה