תגובה פרדוקסלית והחמרת משמעותית בחרדה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

31/05/2021 | 22:27 | מאת: רון

שלום. בעקבות חרדה מתמשכת שהובילה לדיכאון ולפגיעה בתיפקוד למרות טיפול בויאפקס XR במינון 300 מ"ג, הוחלט יחד עם רופא המשפחה להוריד בהדרגה את מינון התרופה- כל שבועיים ירידה של 75 מ"ג. תקופת הירידה במינון גרמה לתסמיני לא נעימים של הגברת הדיכאון והחרדות, צמרמורות קור ותסמינים מאוד לא נעימים. כאשר הגעתי למינון ויאפקס XR של 150 מ"ג פניתי לפסיכיאטר יועץ כדי שיוציא אותי מהבוץ העמוק. היועץ העריך שאני זקוק לכדור לוסטרל במינון של 100 מ"ג ועם הויאפקס XR במינון 150 מ"ג הוא ביקש להמשיך כדי למנוע "זעזוע במערכת". לקחתי את הטיפול המשולב כחודשיים- בהחלט היה ניכר שיפור בתסמיני הדיכאון וירידה ברמת החרדה אך עדיין הייתה חרדה בעיקר בשעות הבוקר. לכן, המליץ הפסיכיאטר להעלות מעט את מינון הלוסטרל ל-150 מ"ג ועם הויאפקס XR במינון 150 מ"ג להמשיך כרגיל. לאחר שבוע-שבועיים החלו תופעות שמאפיינות התגברות בחרדה: חלומות מוזרים שמפריעים לשינה רגועה, מחנק חזק בבית החזה, מחשבות שיש לי מחלה גופנית עקב התופעות הקשות.הבנתי שזה יתכן בעת העלאת מינון באופן זמני וחיכיתי בסבלנות. לאחר שזה לא עבר אחרי 6 שבועות ואף התגבר מאוד על למצב של התקפי פאניקה- קפיצות שרירים, חרדה לאורך רוב שעות היום, אי שקט חזק -כל זה לא חלף לאחר חודשיים תחת התוכנית הטיפולית. לא ברור לי איך באופן פרדוקסלי במינון לוסטרל של 150 מ"ג משולב עם ויאפקס XR במינון 150 מ"ג אני מרגיש התגברות עזה בחרדות עד כדי פגיעה תפקודית של ממש ואילו כאשר הייתי עם לוסטרל 100 מ"ג בשילוב עם ויאפקס XR במינון 150 מ"ג מצבי היא יחסית בסדר? מה נהוג לעשות במצב כזה? האם ירידה חזרה של לוסטרל למינון 100 מ"ג היא הפתרון או דווקא הפסקה הדרגתית של הויאפקס לחלוטין ולהישאר תחת לוסטרל 150 מ"ג?

05/06/2021 | 19:30 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

הכל אפשרי בתלות בתגובה הספציפית שלך והערכת הפסיכיאטר.אין תשובה שאיננה תלויה בך עצמך! בהצלחה!

מנהל פורום פסיכיאטריה