החמרת מצב תחת טיפול מוגבר

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

20/05/2021 | 10:29 | מאת: ירון

שלום. בעקבות התקפי פאניקה ממושכים שהובילו לדיכאון, הוחל טיפול בלוסטרל 100 מ"ג + 2 כדורי קלונקס ביום. לאחר חודשיים חל שיפור משמעותי בתסמיני הדיכאון והתיפקוד ופחות בתסמיני הפאניקה. לכן ננקטו 2 צעדים: א. עלייה במינון הלוסטרל ל-150 מ"ג ב הוספת קלונקס 0.5 מ"ג נוסף בבוקר. אני 8 שבועות תחת טיפול במתווה זה, באופן פרדוקסאלי חלה החמרה בתסמיני חרדה ולא הטבה. כיצד ניתן להסביר זאת? הפסיכיאטר אומר לחכות עוד חודש לפני ביצוע שינוי כלשהו. למה? היו מקרים בהם הייתה תגובה רק לאחר חודשיים טיפול ויותר במקרים של חרדות?

20/05/2021 | 19:43 | מאת: מני

מהיכרות די טובה שלי את המענות של הדוקטור בפורום זה אני יכול לומר לך די בוודאותשההמלצה הכי ראשונית (אם לא היחידה) של הדוקטור אודות שינוי בטיפול זה לחדול לחלוטין מהקלונקס אשר יתכן אף שהוא זה שהביא את הצרות (אף שאת המשפט האחרון קשה לי לחזות אם הדוקטור יאמר כן). גם אם לא הוא הגורם לצרות (החמרה), הרי שהדוקטור של הפורום בודאי יאמר לך להפסיק עם קלונקס אשר אינו מיועד לשימוש ממושך כלל וכלל (ואם אני מבין נכון את רוח הדברים בפורום- הרי שנותנים אותו מלכתחילה רק במצבי קיצון שנדרשת הרגעה). כמובן שתשאר עם יד על הדופק ותתעדכן במענה הדוקטור לכשיגיע ורק נותן מענה ראשוני עד למענה הדוקטור ובהרחבה יותר ממני. בהצלחה, מני.

04/06/2021 | 14:48 | מאת: מני

שנדרשת הרגעה מיידית*

05/06/2021 | 18:47 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

אכן תשובתו של מני נכונה ובכלל עקשנות ודבקות במטרה ובטיפול היא יותר מכדאית-החלטה אימפולסיבית היא לרוב לרעת הטיפול והמטופל! בהצלחה!

מנהל פורום פסיכיאטריה