טיקים-אודה לתגובת הרופא בבקשה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

18/05/2021 | 23:24 | מאת: ט

שלום, כיצד מבדילים בין טיקים לטורט לOCD או בעיה עצבית? מדובר באדם שגופו הרבה פעמים בתנוחה לחוצה בלי לשים לב (כגון אגרופים קפוצים עד ששם לב ומרפה) כנראה סטרס, ונלווה לזה תנועות חוזרות של האצבעות ושל הבטה על דבר מסוים שוב ושוב כאילו לא רצוני ובאוטומטיות עד ששם לב ומתאמץ להפסיק. מזה יכול להיות? תודה

05/06/2021 | 18:44 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

שלום פעמים רבות ישנו ׳אוברלפ׳ בין התסמונות, כאשר מצבי סטרס המחמירים את המצב אינם בהכרח מעידים על האטיולוגיה. ממליץ לגשת לרופא מומחה בנושא הפרעות תנועה בכדי שיאבחן ויתאים טיפול. בהצלחה!

מנהל פורום פסיכיאטריה