טראומה ודיכאון מה לעשות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

27/05/2021 | 03:43 | מאת: קובי

אני בחור בן 33 שסובל מדכאון שנים רבות יש לי נכות מאה אחוז בביטוח לאומי, אני גר בלוד ובפרעות שהיו היה לי מחוץ לחלון ממש קרב בין יהודים לערבים ובאמצע היה מגב והיה מלא פיצוצים ונכנסתי לפאניקה וגם נחנקתי מהגז שפיזרו פה העיניים שלי דמעו ויצא לי ריר, הוסיף לזה שרפו לנו את 2 המכוניות וכוחות הביטחון לא יכלו לעזור ומאז אני משחזר את האירוע בראש. בגלל שאני גם ככה דיכאוני אני לא יודע אם האירועים האלו גרמו לי לא לתפקד יותר אבל מאז אני ממש לא מתפקד ואנו לא יודע מה לעשות הפגישה עם הפסיכיאטר היא רק בחודש הבא מה אני צריך לעשות?

27/05/2021 | 18:00 | מאת: מני

הדבר היחיד שניתן לעשות זה לנסות להקדים את הפגישה עם הפסיכיאטר. באם לא ניתן, אזי עד כמה שזה קשה תיאלץ לחכות חודש, דבר שהוא כמובן בלתי נסבל, ולכן כדאי לעשות הכל בשביל להקדים אפילו בקצת את המפגש הקרוב. גם אם תקדים אותו בשבוע-שבועיים מדובר בהצלה של ממש. בהצלחה ורפואה שלימה, מני.

27/05/2021 | 18:02 | מאת: מני

כדאי לפנות אליהם כבר בתחילת יום הפעילות הקרוב ביותר ולא לדחות זאת לרגע. אפשר גם להסביר למזכירות המרפאה את דחיפות המקרה (לספר בקצרה מה קרה איתך מאז ואיך שאתה לא מתפקד מאז בפרט) ואולי זה גם יעזור במשהו להקדים. שיהיה בהצלחה וכל טוב!

28/05/2021 | 04:18 | מאת: קובי

תודה רבה

28/05/2021 | 07:20 | מאת: מני

בכיף ובשמחה.

05/06/2021 | 19:05 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

אכן נכון

מנהל פורום פסיכיאטריה