דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

17/05/2021 | 13:03 | מאת: תמרה

שלום דר, שאלה שמציקה לי כבר זמן מה. רציתי לשאול אם ממה שידוע לרפואה סוציופת (מאובחן) יכול להרגיש תחושת אהבה אמיתית כלפי מישהו. עד היום לא מצאתי תשובה חד משמעית לשאלה

17/05/2021 | 16:26 | מאת: מני

לבעל אבחנה פסיכיאטרית ישנם רגשות כמו לכל אחד אחר. מלבד מבמצבים מסויימים וחמורים של פסיכוזה שהרגשות לא פועלים באופן תיקני, אך כבר בתחילת הטיפול בהם הרגשות חוזרים לפעול ראשונה, עוד לפני השיפוט התקין לגמרי. בהצלחה. מני (כמובן שלא באתי להחליף את מענה הדוקטור בנושא אלא עד שיענה)

17/05/2021 | 17:55 | מאת: תמרה

ממאמרים שקראתי קשה לאבחן זאת במדוייק כי הם טובים בלזייף רגשות

17/05/2021 | 20:17 | מאת: מני

זה נכון. אבל זה לא אומר שלא יכולות להיות גם רגשות שאינם מזוייפים.

18/05/2021 | 03:16 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

צריך להגדיר קודם מהי אהבה?

18/05/2021 | 09:04 | מאת: תמרה

"הבה היא קבוצת רגשות וחוויות הקשורות לתחושה של חיבה עזה או אחדות עמוקה כלפי ישות כלשהי: אדם, בעל-חיים, חפץ, מקום ואף רעיון. אהבה מאופיינת בחיבה, חיפוש אחר קרבת הנאהב, דאגה לו ובקשת טובתו. האהבה יכולה גם להתבטא בצורה רכושנית ולפעמים אף אובססיבית כלפי הנאהב. אהבה לרוב אינה כפופה לרצונו של האוהב. כאשר האהבה אינה ממומשת, היא יכולה להיות גם מכאיבה ולא נעימה. טרגדיות רבות, כמו גם מחזות, שירים וסיפורים רבים, עוסקים באהבות בלתי ממומשות ותוצאותיהן.

מנהל פורום פסיכיאטריה