סיבת התסמינים והאם להעלות מינון

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

25/05/2021 | 13:00 | מאת: LORELAY

דוקטור שלום רב , בת 50 בריאה בדרך כלל , למעט סרטן השד בגיל 31 ובגיל 48 . בשני המקרים עברתי טיפולים כימוטרפיים. כרגע מטופלת בתרופה אנטי הורמונלית בשם אנסטרוזול ועקב הטיפולים נכנסתי למנופאוזה . לפני כ-10 שנים לאחר דיאטה ,התחלתי לסבול מתסמינים נוירולוגים מוזרים , כמו תשישות , נימולים ברגליים , אחד הרופאים חשד שאני סובלת מטרשת נפוצה , אחר מפיברומיאלגיה (ייתכן שזה נכון חלקית ) . בסוף לאחר מספר חודשים של סבל וחרדה ,טיפול בסימבלטה 30 מ"ג הוציא אותי מהמצב המורכב . לפני כשלוש שנים (מספר חודשים לאחר שהפסקתי את הטיפול בסימבלטה ) לאחר טיפול הומאופטי (לא יודעת עם זה קשור ) התחלתי לסבול מחדש מתסמינים של תשישות חמורה , חוסר יכולת להתרכז , קושי בלדבר יותר מדי זמן עקב הרגשה חמורה של עייפות . חששתי מחדש מבעיה נוירולוגית . בסוף התחלתי טיפול בציפרלקס 10 מ"ג ורק לאחר כשלושה חודשים ולאחר סבל רב עקב תופעות הלוואי של התרופה , התרגלתי לתרופה ולעט , לעט התסמינים המוזרים נעלמו ...אז הופיע בפעם השנייה הסרטן אבל זה סיפור אחר ..אבל הסרטן פחות הפחיד אותי מכל התסמינים הנוירולוגים שחשתי . כיום שנתיים לאחר סיום הטיפולים ממשיכה עם הציפרלקס 10 מ"ג . אני מרגישה חוסר סיפוק , חוסר חשק מפעילויות שפעם עשו לי טוב , כמו שופינג, מפגש עם חברות , בבוקר זה הכי גרוע אני קמה עייפה וללא מצב רוח .(לא רק לעבודה גם בסופ"ש)לאחרונה סובלת מכאב ראש חלש , פועם בחצי ראש באזור הרקע , כאב שקצת מפחיד אותי שאלה שלי וסליחה על אורך המייל ... האם מכל הסיפור שלי ניתן להבין שירידה בסרוטונין גרמה לכל התופעות הנוירולוגיות כמו עייפות , תשישיות , חרדה , חוסר יכולת להתרכז ? האם מומלץ להעלות את המינון ל15 מ"ג או שעדיף להמשיך עם 10 ולשלב טיפול פסיכולוגי ? תודה רבה לך , המון בריאות !

05/06/2021 | 19:03 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

עדיף להוסיף טיפול פסיכולוגי בשיטת cbt לפני עליה במינון. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה