סימפטומים שיש לי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

07/05/2021 | 15:38 | מאת: ניר

בגלל כאבים באיזור הלב וכאבים בראש ועוד הרבה סימפטומים אחרים עשיתי המון בדיקות אקו לב במנוחה אקו לב במאמץ ארגומטריה בדיקות דם צילום חזה סיטי מוח אם חומר ניגוד אם אר איי אם גדוליניום איאיגי ועוד בדיקות אחרות שיצאו תקינות אז למה אני חש בדברים פיזית אם הכל כביכול תקין מדוע זה קורה הבדיקות היו בסדר למרות כל הדברים שאני ממש חש מה אתה אומר ?

07/05/2021 | 18:54 | מאת: מני

מזה שפירסמת את השאלה בפורום זה, הרי שאתה בעצמך משער שהמקור של הדברים אינו פיזי הניתן למראה בבדיקות אלא ממקור נפשי. בכל מקרה, גם אם היה ידוע לך שזה ככל הנראה ממקור נפשי וגם אם לא, אפרט לך בעצמי: ישנם בעיות פסיכוסומטיות, שיש תסמינים פיזיים שאין לרפואה כיום שום הסבר אליהם מלבד העובדה שהם נובעים מבעיה נפשית. בדרך כלל הבעיות האלו נמצאות באנשים שיש להם אבחנה פסיכיאטרית (כמו דכאון חרדה סכיזופרניה אוסידי ביפולר הפרעות אישיות ועוד). ממילא, הטיפול היחידי שבנמצא לגביהם הוא הטיפול התרופתי הפסיכיאטרי, בתרופות המתאימות לאותה הבעיה. בהרבה מאוד מהמקרים הטיפול יוריד בהרבה מעוצמת הבעיה, גם אם היא תורגש עדיין אבל לא בעוצמה שמפריעה כל כך או לפחות בעוצמה הרבה יותר נמוכה ומציקה. ממילא, יש לפנות לפסיכיאטר ולהציג בפניו את הבעיות ה״פיזיות״ שאתה מרגיש, והוא יתאם לך טיפול מתאים. הרבה בריאות ובהצלחה! מני.

18/05/2021 | 02:47 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

אכן נכון

מנהל פורום פסיכיאטריה