המלצות לאטמי אוזניים ללילה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

23/04/2015 | 00:49 | מאת: רן

שלום, אני חווה כבר מזה שנים בעיות הירדמות עם רעשים . בעצם כשאני אומר רעש אני לא מתכוון לאיזה מישהו שקודח או מוזיקה בפול ווליום מהחדר ליד שעם זאת אין ספק שאף אחד לא היה נרדם, אני מתכוון לרעשים קטנים כמו מישהו שהולך על הריצפה ושומעים את רקיעותיו או סתם מישהו מדבר מהחדר ליד, או אפילו במרחק 2 חדרים. אינני מצליח להתגבר על הרעשים הקטנים האלו וכל פיפס קטן מפריע לי בתהליך ההירדמות. לכן הגעתי למסקנה שאני צריך כנראה אטמי אוזניים. הבעיה שלי עם אטמי אוזניים שניסיתי בעבר היא שיש איתם גם עניין של נוחות. זה לא נעים לישון עם כזה דבר. לכן אני מחפש אולי אטמים מיוחדים שכאלה שאולי ההרגשה איתם תהיה יותר נוחה מאשר אטמים רגילים. אשמח להמלצות אם מישהו מכיר,

כל סוגי אטמי האזניים גורמים לאי נוחות שעלולה להיות יותר משמעותעת מהרעש. אי הנוחות נגרמת משתי סיבות, האחת היא עצם המגע של האטם באוזן יחד עם הפרעה באיוורור האוזן השניה הינה בגלל מניעה כמעט מוחלט של רחשי הסביבה. רחשי הסביבה בניגוד לרעשים החזקים הינם גורם מרגיע ולא מעורר ולכן מניעתם עללה לפגום ביכולת להרדם. במצב של רגישות יתר לרעשים לא משמעותיים אחת מאפשרויות הטיפול הינה השמעת רחש קל מבוקר בסביבת השינה. יכול להיות רעש לבן חלש ביותר או מגוון צלילים אחרים שניתן להשמיע ממכשיר הקלטה (רחש גלי ים , רחש של רוח ואחרים , ניתן להורדה מהאנטרנט)

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות