אפלקציה לשינה טובה יותר

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

18/07/2015 | 11:57 | מאת: שאול

כידוע כל 90 דקות מתחיל מחזור שינה חדש. האם זה חשוב או משמעותי לקום כאשר נגמר מחזור שינה שלם ואזי אתה די ער או שאין משמעות לקימה יחסית ל- 90 דקות ? ישנן אפליקציות אשר מנסות בעזרת גילוי תזוזות האיש הישן (שמים הנייד מתחת לכרית) למצוא את סיום מחזור השינה של 90 דקות ואזי לעורר את האדם בתוך טווח זמנים שהמשתמש מגדיר כהזמן שהוא רוצה לקום. שמעתי הרצאה של חוקר שינה מויצמן שמאמין בכך וגם המליץ על האפילקציה SLEEP CYCLE לטענתו במידה ולא קמים בסיום המחזור אזי גם מפסידים זמן שלא תורם לזמן השינה הכולל וגם מזיקים לכלל השינה באותו לילה. הרעיון המרכזי של האפלקציה היא שכאשר אנו בעיצומו של מחזור השינה אזי כידוע נשלחת פקודת שיתוק לשרירים ואנו לא זזים כלל (במיוחד בשנת חלום וריצוד עינים מהיר) ואילו בסיום כל מחזור שינה שבו אנו כמעט ערים לגמרי הגוף יוצא משיתוק השינה ומתחיל לזוז וזוהי הנקודה שבה האפליקציה מגלה את התנועות ויודעת לכן על סיום/התחלה של מחזור שינה נוסף. בתודה שאול

היקיצה הטבעית מתרחשת בשעות הבוקר או מתוך שלבי השינה השטחיים או מתוך שנת חלום0ןאז בד"כ אנחנו זוכרים מהשהו מתוך החלום. יקיצה מתוך שלב השינה העמוק איננה רצויה מאחר והיא גורמת לתחושה של כבדות וחוסר יכולת לתפקד למשך זמן קצר לאחר ההתעוררות. באופן טבעי ככל שהשינה מתקדמת לקראת הבוקר, מתמעטת השינה העמוקה ומתרבה שנת החלום כך שהסיכוי להתעורר מתוך שינה עמוקה הולך ופוחת גם אם משתמשים באמצעי מלאכותי כזה או אחר לצורך ההתעוררות. לא ברור עד כמה האפליקציות אכן מדייקות באיתור שלבי השינה בכל מקרה קרוב לוודאי שאין נזק בשימוש בהן במיוחד במקרים בהן הן ניתנות חינם.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות