הפרעות שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

27/06/2015 | 11:06 | מאת: הדס

שלום רב, אני כבת 39. אני זוכרת עוד מהיותי ילדה קשיים קשים בהרדמות, שלימים מצאתי פתרונות אליהם (קריאה וכדומה) כיום אני מתעוררת מס פעמים בלילה, כל פעם מדברים אחרים. ראשית השינה שלי מאוד קלה. נביחת כלב, יונה וכדומה מעירים אותי. שנית ילד לי הפרעה עצבית ברגליים- מתעוררת עם חוסר שקט ברגליים, אשר מכריח אותי להזיז אותם (ספורט באמצע הלילה....) חוסר השקט ברגליים בא רק בלילה- אך בתקופות בחיים. לדעתי יש קשר למצב רגשי, אך זה משהו שמלווה אותי בתקופות מאז גיל ההתבגרות (זה מה שאני זוכרת...) השורה התחתונה.... שינה לא רציפה זו הנורמה אצלי... מה האבחנה :)? לאיזה רופא עלי ללכת? אשמח לקצת ידע... תודה!

27/06/2015 | 11:07 | מאת: הדס

כמובן שלהרדם ולישון במקום זר, לא בבית זה סיוט...

התאור מתאים לתסמונת תנועות הרגליים המחזוריות בשינה. קיים טיפול תרופתי אך ראשית יש צורך באבחנה ודאית. אנא פני למכון השינה. הבדיקה הנחוצה הינה בדיקת שינה מלאה כולל רישום גלי מוח , פעילות שרירים וגפיים. בדיקות אלו מבוצעות במכונים הקיימים בבתי החולים הציבוריים. יש צורך לישון במכון עצמו .לא ניתן לביצוע בבדיקה ביתית.

30/06/2015 | 03:27 | מאת: הדס

תודה על התגובה. ה קצת בעייה, אני בטוח לא ארדם שם.. איזה בדיקות דם כדאי לבקש קודם לכן מרופאת המשפחה. והאם יש רופא המתמחה בבעיות שינה?

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות