שלום רב ד"ר

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

19/05/2015 | 03:08 | מאת: טל בת 23

שלום רב, שמי טל, בת 23 וסטודנטית לתואר ראשון בשנתי הראשונה. מתחילת שנת הלימודים (לפני 7 חודשים) ועד כה אני סובלת מחוסר יכולת להירדם בלילות - מאמינה שזו אינסומניה. יש לילות שלוקח לי כמה שעות להירדם ויש לילות שפחות אבל זה אף פעם לא בא בקלות וכמעט בכל הלילות אני גם מתעוררת באזור 5 או 6 במקום בשעה 7, השעה בה אני אמורה להתעורר. מה שאומר שבלילות מוצלחים אני ישנה 5 שעות, אולי 6 ובלילות "רגילים" אפילו קצת פחות ולעיתים אף 3,4 שעות בלבד. ברור לי שהדבר נובע ממתח נפשי שקשור בלימודים ועוד דברים מסביב אבל אני עושה השתדלות, מנסה להירגע ולנשום עמוק ובאיטיות בניסיון להירדם, להיכנס למיטה בשעה שהיא לא יותר מדי מאוחרת. דבר לא עוזר. מלבד תקופות קצרות מאוד של רגיעה ושינה טובה, בכל שנת הלימןדים הזו לא ידעתי שינה טובה מלבד שבתות. הדבר משפיע עליי נפשית וגם פיזית, גם מפחדת שזה גם יפגע לי בזיכרון ובדברים נוספים. תקופת המבחנים מתחילה בעוד זמן קצר ולקום בכל בוקר ללמוד למבחן לאחר לילה ללא שינה / לקום למבחן לאחר לילה ללא שינה נראה לי לגמרי בלתי אפשרי. יש לך המלצות כלשהן בשבילי? פתרונות? כמו כן, אשמח אם תפנה אותי לעזרה כלשהי. תודה מראש על ההתייחסות והתגובה, טל

את מתארת באמת מצב של אינסומניה הנובע בעיקרו מרמת דריכות גבוהה. קיימות טכניקות רבות להרפייה חלקן באמצעות תרגילי נשימה אחרות באמצעות ביופידבק , טיפול קוגניטיבי ועוד רבות אחרות. בנוסף לטיפולים הללו, בימים של מתח קיצוני כמו לפני מבחנים, ניתן להיעזר בכדור שינה. ממליץ לפנות לייעוץ ע"י רופא שינה באחד מהמכונים שבבתי החולים הציבוריים.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות