גלי חום בלילה ובבוקר

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

19/04/2015 | 06:58 | מאת: אנט

שלום אני בת 18 בריאה אך לעתים אני לא מצליחה להירדם בגלל גלי חום מרובים בכל הגוף, אני מזיעה המון אבל המצח שלי מרגיש קר. זה קורה בלילות כשאני מנסה להירדם, כשאני מתעוררת באמצע הלילה ובבקרים לפני שאני יוצאת מהמיטה. זה לא תמיד קורה. זה מאוד מפריע ומייבש וקראתי שזה רק לזקנות. אני דואגת.

במהלך השינה באופן טבעי חום הגוף יורד. ירידה זו אינה מורגשת בדרך כלל אך במקרים מסוימים הירידה תורגש בצורה של הזעת יתר. מדובר במקרים של מחלת חום שיכולה להיות עם חום גבוה מאוד כמו בשפעת או עם עליית חום מתונה. הזעת יתר בשינה יכולה להתרחש גם באנשים שמנים וכן במקרים של הפרעות הורמונליות. לסיכום, ההפרעה מחייבת ברור ע"י רופא משפחה. עד להגעה אל הרופא רצוי למדוד חום למשך מספר ימים שלוש פעמים ביום כולל בערב , בבוקר ופעם אחת במהלך היום. יש לרשום התוצאה על גבי יומין ולהציג לרופא. הדבר יקדם את האבחון.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות